Specialistul răspunde: Întrebări legate de nivelul de engleză, teste de matematică sau verificarea tatuajelor

În fiecare zi, specialiștii din echipa Vreau să fiu Stewardesă răspund întrebărilor primite din partea cititorilor. Iată mai jos o serie de răspunsuri la întrebări despre experiența în aviație, probele de interviu, teste de matematică sau verificarea tatuajelor. Să vă fie cu folos:

  • Alexandra: „Bună, de curând am împlinit 30 și nu am experiență în domeniul aviației, pot fi un candidat eligibil pentru Emirates?”

Răspuns: Experiența în aviație nu este necesară la nicio companie aeriană(dacă nu se precizează altceva în anunțul de angajare). Majoritatea operatorilor aerieni se orientează spre candidați buni, care cel mult să aibă experiență anterioară în customer service(orice job care a implicat lucrul cu oamenii). Până la 35 de ani poți aplica fără probleme pentru un astfel de job (și mai ales cu multă încredere!) Mult succes îți dorim!

  • Dana: La interviul Emirates la proba de grup, recrutoarea i-a împărțit pe candidații rămași în 3 echipe și le-a dat o temă de grup în care au avut de ales cine, din 6 tipuri de pasageri diferiți, primește ultima porție de pui existentă la bord și ce măsuri compensatorii pot aloca pentru ceilalți 5 pasageri. Acest gen de situație nu se învață la cursul acela de pregătire după ce un candidat a obținut postul? De unde poate să știe cineva venit la interviu, cum să gestioneze o situație sau alta, fără nici un fel de training sau specializare în domeniu? Mulțumesc”

Răspuns:

Nu ai nevoie de niciun training sau specializare ca să le arăți recrutorilor ca știi să lucrezi în echipă. La tipul acesta de probe de echipă care se dau foarte des la interviurile cu companii aeriene, nu există o variantă corectă de răspuns sau soluție perfectă, ci doar un mod corect de a lucra împreună cu colegii tăi pentru a obține un rezultat de comun acord. La asta sunt atenți recrutorii în acest context. Iar dacă vorbim de pregătire, poți afla toate aceste lucruri, poți exersa astfel de probe și învăța mecanismul din spatele lor la cursurile Vreau să fiu Stewardesă, care exact asta își propun. Sa te familiarizeze cu probele de interviu, să te pună în situații similare cu ceea ce se întâmplă la recrutare și cu modul de interacțiune cu recrutorii. Te așteptăm cu mult drag la pregătire, ai aici toate detaliile despre cursuri: https://vreausafiustewardesa.ro/cursuri-stewardesa-2/

  • Lavinia: Buna, ce înseamna mai exact verificare de tatuaje/cicatrici? Trebuie doar declarate sau recrutoarea chiar te analizează?

Recrutorul te scanează din cap până în picioare și se uită cu atenție mai ales la mâini, gât și picioare – locurile unde tatuajele sunt vizibile. Daca ai un tatuaj de care plănuiești să scapi și între timp mergi la interviu, te sfătuim să nu declari nimic și să acoperi totul cu un fond de ten special! Baftă!

  • Diana: Bună! Mi-ai putea spune cum arată o probă de matematică și/sau ce companii au acest lucru la interviu? 

La anumite companii aeriene, Qatar Airways sau Gulf Air s-au regăsit uneori în testele de limbă engleză și anumite întrebări care solicitau anumite răspunsuri în care trebuia să faci adunări, scăderi sau operațiuni de schimb valutar, însă nimic foarte complicat. Nu este vorba de teste de matematică propriu-zise.
Mult succes!

  • Gabriela: Îmi doresc sa particip la un interviu, însă nu știu engleza atât de bine, sunt la un nivel mediu, credeți ca este o problemă? Se acceptă și mici greșeli de pronunție? 

Pentru a putea participa la un interviu la o companie aeriană este suficient un nivel mediu de limbă engleză. Dacă ai o atitudine potrivită, micile greșeli de pronunție nu se observă. Poți merge liniștită și cu încredere la acest interviu. Mult succes!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.