Întrebări frecvente despre cum poți aplica pentru un job de însoțitor de bord WIZZ AIR

În ultimii ani, Wizz Air a organizat frecvent în România interviuri de recrutare a însoţitorilor de bord. Având în vedere faptul că în perioada următoare compania pregăteşte o nouă sesiune de recrutare, îţi prezentăm un set de întrebări frecvente şi răspunsuri de care ar fi bine să ţii cont înainte să îți depui candidatura.

Îmi doresc să devin însoţitor de bord Wizz Air, cum pot aplica?

Intră pe siteul Wizz Air, în secțiunea cariere, adică aici, și află când au loc următoarele interviuri (data și locație). Dacă interviul este de tip Open Day, nu este necesar să aplici pe siteul companiei, ci te poți prezenta direct la recrutare. De asemenea, poţi afla noutăţi despre acest domeniu urmărind paginile de facebook a companiei.

Cu ce documente mă prezint la interviu:

 • CV în limba engleză (dacă nu ai unul conform cerințelor, ți-l putem face noi – detalii aici)
 • fotografii plan amplu și pașaport, realizate într-un mod profesionist. Detalii aici

Ce condiții trebuie să îndeplinesc ca să fiu angajat/ă?

 • Peste 18 ani
 • Înălțime minimă: femei: 165 cm și bărbați: 175 cm
 • Să atingi 210 cm stând pe vârfuri
 • Minim diplomă de bacalaureat
 • Fluență în limba engleză, scris și vorbit; orice altă limbă străină precum bulgară, poloneză, ungară, lituaniană, slovacă, cehă etc este un avantaj la interviu
 • Fără tatuaje vizibile
 • Abilități de înot
 • Stare bună de sănătate
 • Experiența în customer service reprezintă un avantaj
 • Dioptrii cuprinse între +/-4
 • Să locuiești sau să fii dispus să te muți la cel mult 60 de minute față de baza la care vei fi repartizat

Cum decurge interviul? 

De-a lungul timpului am scris multe articole despre cum se desfășoară interviul la compania Wizz Air. Găsești mai multe materiale utile aici.

Mi se spune care este motivul pentru care nu mă număr printre candidaţii selectaţi?

Nu se oferă feedback în niciun moment al procesului de recrutare.

Cât va dura evenimentul de recrutare?

Având în vedere că interviul este compus dintr-o serie de probe, trebuie să ai în vedere că este posibil să lucreze întreaga zi, chiar să se extindă în ziua următoare. Sesiunea de recrutare începe la ora 9.

Când voi cunoaşte rezultat final al interviului?

Dacă ai trecut peste interviul final vei primi un răspuns în aproximativ 10 zile de la recrutare. Recrutorii îţi vor furniza toate aceste informaţii pe parcursul interviului.

Nu am niciun fel de experinţă în aviaţie. Am şanse să fiu recrutat?

Cu siguranţă ai şanse. Compania nu cere candidaților experienţă anterioară în aviaţie; mai mult Wizz Air oferă un training gratuit candidaților angajați în urma caruia vor obține licența de însoțitor de bord.

Am tatuaje. Am şanse să fiu recrutat?

Da, dacă acestea nu sunt vizibile în momentul în care porţi uniformă.

Succes tuturor!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

9 Comments
 • Elena
  Posted at 20:49h, 05 iunie Răspunde

  Inca o intrebare as mai avea si eu: am participat la OD Wizz Air de pe 3 martie dar nu am trecut de prima proba in care doar s-a lasat cv-ul.
  Am aplicat saptamana trecuta, mi-au trimis un formular in care le-am specificat ca am mai participat la interviul de pe 3 martie si mi-au trimis o invitatie pentru saptamana viitoare in care imi specifica sa fiu atenta la regula de 1 an pe care o are compania in cazul in care am mai participat la cabin crew recruitment day (Wizz RC Day). Sa confirm participarea pt saptamana viitoare sau exista posibilitatea de a fi exclusa daca voi spune OD-ul de pe 3 martie?
  Va multumesc, Elena.

 • Andreea
  Posted at 09:42h, 06 iunie Răspunde

  Si eu am primit invitatie pentru saptamana viitoare, desi in chart am specificat ca am fost la OD-ul din februarie. Totusi cred ca ar trebui sa mergem :))

  • Elena
   Posted at 10:02h, 06 iunie Răspunde

   Pai ne vedem acolo, Andreea 🙂

 • Adriana
  Posted at 10:45h, 06 iunie Răspunde

  Andreea si Elena, nu puteti participa la niciuna din sesiunile de recrutare in termen de 1 an de la data ultimului interviu. Si eu am fost in aceeasi situatie ca si voi, am fost chemata la un interviu la cateva luni dupa ce fusesem respinsa. Insa, cand am ajuns acolo, mi s-a spus inca de la sesiunea de orientare ca trebuie sa plec acasa 🙂

 • Alex
  Posted at 07:29h, 21 iulie Răspunde

  Buna. Pentru interviul cu cei de la wizz ati avut nevoie doar de cv si chart sau si poze? La cei de la Emirates si Qatar se cer si cele 2 poze….
  Multumesc.

 • Andrei
  Posted at 13:30h, 25 iulie Răspunde

  Am si eu o intrebare. Daca am primit invitiatia dar nu amputut ajunge si nu am anuntat compania din timp, pot fi invitat din nou, sau trebuie sa astept un an? Adica nu am fost respins doar nu am mers, si nici nu am confirmat prezenta.

 • Andreea
  Posted at 14:54h, 10 martie Răspunde

  Buna ziua! Am probleme de vedere si am miopie destul de mare la un ochi: -10 . Exista vreo sansa la vreo companie sa ma accepte in situatia aceasta daca trec de interviu?
  Multumesc!

 • Tina
  Posted at 15:41h, 22 iunie Răspunde

  Buna ziua,
  Am si eu o intrebare. Am ajuns pana la interviul final si azi trebuia sa primesc raspunsul daca am fost selectata mai departe sau nu. Insa nu am primit niciun raspuns. Raspunsul i.l primesc doar in cazul in care e pozitiv sau si daca e negativ? Mentionez ca recrutarea nu a fost open day ci una restransa de 30 de persoane, chemate in urma aplicari cv.ului. multumesc ! O zi buna !

 • rares
  Posted at 14:09h, 27 mai Răspunde

  Buna eu sunt asistent medical in medicina de urgenta,inainte de asta am lucrat si agent de vanzari,se poate lua in considerare cele doua lucruri?va multumesc!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.