Întrebări frecvente despre candidatura la Wizz Air

În ultimii ani, Wizz Air a organizat frecvent în România interviuri de recrutare a însoţitorilor de bord. Având în vedere faptul că în perioada următoare compania pregăteşte o nouă sesiune de recrutare, îţi prezentăm un set de întrebări frecvente şi răspunsuri de care ar fi bine să ţii cont înainte să îți depui candidatura.

Îmi doresc să devin însoţitor de bord, cum pot aplica?

Trimite cv-ul tău în limba engleză însoţit de două fotografii (de tip paşaport şi plan amplu) la adresa de e-mail crew.romania@wizzair.com. De asemenea, poţi afla noutăţi despre acest domeniu de pe site-ul Wizz Air sau urmărind paginile de facebook şi twitter ale companiei. Însă, cel mai indicat este să îţi trimiţi cv-ul şi să aştepţi invitaţia la Open Day.

În ce limbă ar trebui completată aplicaţia?

Este necesar ca toate documentele să fie trimise în limba engleză.

Ce ar trebui să conţină candidatura mea?

Trimite-ţi cv-ul însoţit de cele două fotografii. Dimensiunea documentelor nu ar trebuie să depăşească 500 kB, iar titlul mesajului trebuie să conţină doar numele oraşului în care îţi doreşti lucrezi ( de exemplu Bucureşti, Timişoara), în cazul în care eşti flexibil în ceea ce priveşte locul de muncă poţi trece cuvântul “any”.

Voi primi un răspuns la e-mailul cu candidatura mea?

Un răspuns automat va fi trimis imediat fiecărui candidat. Este recomandat să citeşti cu atenţie acest răspuns deoarece conţine informaţii despre următorii paşi din procesul de recrutare. După ce aplicaţia va fi evaluată vom contacta doar candidaţii care au un rezultat pozitiv.

Nu am primit niciun răspuns, ce ar trebui să fac?

Verifică dacă aplicaţia ta îndeplineşte toate criteriile ca să primeşti răspunsul automat şi verifică folderul SPAM din căsuţa ta de e-mail. Ţine minte că invitaţiile la Open Day sunt trimise doar persoanelor selectate.

Am primit un e-mail cu mesajul: căsuţa de e-mail este plină (our mailbox is full) . Ce ar trebui să fac?

Este posibil să primeşti acest mesaj, de obicei seara târziu sau dimineaţă devreme, pentru că au fost primite foarte multe aplicaţii. Încearcă să trimiţi din nou candidatura ta în ziua următoare.

Îmi doresc să lucrez în oricare dintre ţările în care se fac angajări. Către ce adresă de e-mail să îmi trimit candidatura?

Către oricare adresă de e-mail, dar doar o singură dată. Menţionează la subiect “any country”

Mi se spune care este motivul pentru care nu mă număr printre candidaţii selectaţi?

Nu se oferă feedback în niciun moment al procesului de recrutare.

Cum sunt folosite datele mele personale?

Datele personale ale candidaţilor sunt folosite doar în scopul recrutării.

Cum ştiu când vor avea loc interviurile?

Cu aproximativ o săptămână înainte interviu sunt invitaţi doar candidaţii selectaţi la evenimentul de recrutare. Este necesar ca fiecare candidat invitat să îşi confirme prezența.

Interviurile de recrutare vor avea loc în oraşul pentru care am aplicat?

Nu întotdeauna. Este posibil ca sesiunea de interviuri să fie ţinută în alt oraş. Să ai în vedere că nu sunt decontate costurile de transport sau cazare.

Am primit invitaţie la evenimentul de recrutare, dar nu pot ajunge. Ce ar trebui să fac?

Informează din timp compania despre faptul că nu poţi ajunge şi vei primi invitaţie la următorul interviu.

Nu am primit nicio invitaţie, dar am văzut că se organizează un Open Day. Pot merge?

Da, poţi merge la Open Day fără să primeşti o invitaţie.

Cât va dura evenimentul de recrutare?

Având în vedere că interviul este compus dintr-o serie de probe, trebuie să ai în vedere că este posibil să lucreze întreaga zi, chiar să se extindă în ziua următoare. Sesiunea de recrutare începe la ora 9.

Ce ar trebui să aduc la interviu?

Dacă ai fost invitat la evenimentul de recrutare trebuie să ai la tine un CV în limba engleză (printat) şi invitaţia primită pe e-mail. Dacă participi la un Open Day să ai la tine un CV printat.

Când voi cunoaşte rezultat final al interviului?

Dacă ai trecut peste interviul final vei primi un răspuns în aproximativ 3 zile de la recrutare. Recrutorii îţi vor furniza toate aceste informaţii pe parcursul interviului.

Nu am niciun fel de experinţă în aviaţie. Am şanse să fiu recrutat?

Cu siguranţă ai şanse. Compania nu caută neapărat experienţă anterioară în aviaţie.

Am tatuaje. Am şanse să fiu recrutat?

Da, dacă acestea nu sunt vizibile în momentul în care porţi uniformă.

Care sunt cerinţele minime pentru candidaţi?

Pentru postul de însoţitor de bord se cere să ai: diplomă de Bacalaureat, limba engleză la nivel fluent, să ştii să înoţi, apt din punct de vedere medical.

Echipa Vreau să fiu stewardesă organizează sâmbătă 7 iunie, o zi de pregatire pentru interviul de angajare de la Qatar Airways. În cele 8 ore simulăm si exersăm toate probele din cadrul interviului de la Qatar Airways. Detalii și înscrieri aici
9 Comments
 • Elena
  Posted at 20:49h, 05 iunie Răspunde

  Inca o intrebare as mai avea si eu: am participat la OD Wizz Air de pe 3 martie dar nu am trecut de prima proba in care doar s-a lasat cv-ul.
  Am aplicat saptamana trecuta, mi-au trimis un formular in care le-am specificat ca am mai participat la interviul de pe 3 martie si mi-au trimis o invitatie pentru saptamana viitoare in care imi specifica sa fiu atenta la regula de 1 an pe care o are compania in cazul in care am mai participat la cabin crew recruitment day (Wizz RC Day). Sa confirm participarea pt saptamana viitoare sau exista posibilitatea de a fi exclusa daca voi spune OD-ul de pe 3 martie?
  Va multumesc, Elena.

 • Andreea
  Posted at 09:42h, 06 iunie Răspunde

  Si eu am primit invitatie pentru saptamana viitoare, desi in chart am specificat ca am fost la OD-ul din februarie. Totusi cred ca ar trebui sa mergem :))

  • Elena
   Posted at 10:02h, 06 iunie Răspunde

   Pai ne vedem acolo, Andreea 🙂

 • Adriana
  Posted at 10:45h, 06 iunie Răspunde

  Andreea si Elena, nu puteti participa la niciuna din sesiunile de recrutare in termen de 1 an de la data ultimului interviu. Si eu am fost in aceeasi situatie ca si voi, am fost chemata la un interviu la cateva luni dupa ce fusesem respinsa. Insa, cand am ajuns acolo, mi s-a spus inca de la sesiunea de orientare ca trebuie sa plec acasa 🙂

 • Alex
  Posted at 07:29h, 21 iulie Răspunde

  Buna. Pentru interviul cu cei de la wizz ati avut nevoie doar de cv si chart sau si poze? La cei de la Emirates si Qatar se cer si cele 2 poze….
  Multumesc.

 • Andrei
  Posted at 13:30h, 25 iulie Răspunde

  Am si eu o intrebare. Daca am primit invitiatia dar nu amputut ajunge si nu am anuntat compania din timp, pot fi invitat din nou, sau trebuie sa astept un an? Adica nu am fost respins doar nu am mers, si nici nu am confirmat prezenta.

 • Andreea
  Posted at 14:54h, 10 martie Răspunde

  Buna ziua! Am probleme de vedere si am miopie destul de mare la un ochi: -10 . Exista vreo sansa la vreo companie sa ma accepte in situatia aceasta daca trec de interviu?
  Multumesc!

 • Tina
  Posted at 15:41h, 22 iunie Răspunde

  Buna ziua,
  Am si eu o intrebare. Am ajuns pana la interviul final si azi trebuia sa primesc raspunsul daca am fost selectata mai departe sau nu. Insa nu am primit niciun raspuns. Raspunsul i.l primesc doar in cazul in care e pozitiv sau si daca e negativ? Mentionez ca recrutarea nu a fost open day ci una restransa de 30 de persoane, chemate in urma aplicari cv.ului. multumesc ! O zi buna !

 • rares
  Posted at 14:09h, 27 mai Răspunde

  Buna eu sunt asistent medical in medicina de urgenta,inainte de asta am lucrat si agent de vanzari,se poate lua in considerare cele doua lucruri?va multumesc!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.