Întrebări despre Qatar Airways din partea unui cititor recrutat

Un email primit de la unul din cititorii Vreau să fiu Stewardesă:

Apreciez foarte mult munca pe care o faceți cu acest site pentru că oferă o viziune destul de clară asupra vieții de însoțitor de bord. În altă ordine de idei, aș mai avea câteva întrebări în legătură cu Qatar Airways, având în vedere că este prima dată când plec singur atât de departe și doresc să fiu cât mai pregătit.

Întrebările mele:

1. Care este modalitatea cea mai ieftină de a trimite bani acasă?
2. Când sunt la job și zbor către o destinație, pașaportul rămâne la mine sau rămâne la companie?
3.  S-a intâmplat ca cineva de la Qatar Airways să rămână în Doha cu contul blocat și fără pașaport sau nu se poate întâmpla asa cesa?
4. Au existat situații în care cineva a vrut să plece și compania nu i-a dat viza de ieșire ? 
5. Cum ar trebui să mă comport acolo pentru a rezista cât mai mult? 
6.  Având în vedere că sunt practicant de sport și pasionat de fitness, la Assessment Day mi s-a spus că există săli de fitness și piscină în complexul unde sunt cazati însoțitorii de bord. Este adevărat? 
7.  Îmi este permis ca pe timpul zborului să-mi pregătesc mâncarea acasă și să o iau într-un container ca să nu o mănânc pe cea de pe avion?

Vă mulțumesc mult pentru timpul acordat și pentru bunăvoința dumneavoastră.

Foarte interesante întrebările tale.

 1. Cea mai bună modalitate este să îți aduni banii, să îi schimbi în euro/dolari și să îi aduci chiar tu cash acasă. Orice modalitate de transfer bancar ai încerca presupune niște comisioane destul de mari.
2. Nimeni nu îți ia pasaportul, acesta este absolut tot timpul la tine.
3. Poți să ai contul blocat și să fii și tu “blocat” în țară doar dacă ajungi să ai probleme grave cu poliția.
4. Nu, o astfel de situație nu a apărut vreodata. Cine a vrut să plece a putut să demisioneze și să plece fără nicio problemă. Însă înainte de a părăsi țara, trebuie să aduci o hârtie de la banca de unde ai cont prin care să dovedești că nu ai niciun credit luat. Daca ai credite neplătite vei fi oprit la biroul de imigrări.
5. Să fii prietenos, să îți faci prieteni din afara companiei pentru că atunci când ești liber să nu fii tentat să vorbești / bârfești compania și să ai cât mai multe activități extra-zbor.
6. Da, așa este, cladirile echipajului au săli de gym (nu foarte dotate), iar unele cladiri au doar piscina. Oricum, un abonament la un gym privat este ieftin.
7. Mâncarea pregătită de tine o poți duce doar pe zborurile care pleacă din Doha. La întoarcere din alte țări, în drum spre Doha, nu poți să aduci mâncare din afara avionlui (se tem să nu aduci carne de porc).

Baftă multă, să ai parte de zboruri ușoare și o viață frumoasă în Doha.

Detalii despre Qatar Airways găsești și în articolele:

***Articol scris de Nicoleta Gherman

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]Dacă vrei să treci cu succes de interviul Qatar Airways, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă o zi de curs intensiv, în care vei exersa toate probele de la interviu, vei învăța cum să te prezinți în fața recrutorilor și cum să le răspunzi la întrebări, tehnici de public speaking și de depășire a emoțiilor. Detalii și înscrieri aici.[/vc_message]

3 Comments
 • Alex
  Posted at 11:01h, 26 februarie Răspunde

  Buna,m-ar interesa si pe mine ce tipuri de analize se cer in vederea recrutarii ptr IB,merci frumos!

  • Alex V
   Posted at 13:29h, 14 aprilie Răspunde

   Din cate stiu eu se cer analize de sange pentru Hepatita si HIV , radiografie pulmonara pentru TBC su radiografii dentare (dintii trebuie sa nu aiba carii si tartru sa arate bine ) …. asta e ce stiu eu

   • Alex V
    Posted at 13:32h, 14 aprilie Răspunde

    Treebuie sa ai tensiunea arteriala pana in 14/9 …se cere sa ai anumite vaccinuri facute, audiograma …. daca imi dai o adresa de contact iti trimit documentul ce trebuie sa ai/sa nu ai ca sa fii anagajat 🙂

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.