Întrebări despre Etihad: Este adevărat că în primele 6 luni nu pot ieși din țară?

Întrebări primite de la un cititor cu privire la Etihad Airways:


Am aplicat pentru un post de stewardesă la Etihad Airways și în 3 noiembrie voi participa la Assessment Day la București. Am câteva întrebări la care încă nu am un răspuns și te rog frumos să mă ajuți. În eventualitatea în care voi face parte din echipa lor, îmi vor fi de mare folos!

1. Este adevărat că în primele 6 luni nu pot ieși din țară? Dacă este adevărat, în acest timp pot veni în vizită rude? Dacă iarăși da, în ce condiții pot veni?

2. În ce condiții pot părăsi țara după aceste luni? Să zicem că dacă am 4 – 5 zile libere, pot pleca în altă țară sau trebuie să îi anunț în prealabil?

3. Ce fac dacă am prieten și lucrează și el în Abu Dhabi? În ce condiții putem petrece timp împreună?

4. De asemenea, voi împărți apartamentul cu cineva, nu?

5. Cu salariul cum se procedează? Trebuie să am un card la bancă, nu?

Încă de pe acum, mulțumesc frumos!

Carmen B.

Primele 6 luni reprezintă perioada de probă, iar în această perioadă nu ai voie să îți iei zile de concediu. Pe perioada trainingului nu poți părăsi țara (între 6 și 8 săptămăni), însă din momentul în care începi să zbori poți face ce vrei în timpul tău liber, inclusiv să pleci din țară. Rudele (de același sex) pot veni să locuiască la tine și în primele 6 luni, beneficiezi de aceleași drepturi ca orice alt însoțitor de bord.

Dacă ai 4 – 5 zile libere poți părăsi țara, însă trebuie să ții cont de faptul că în momentul în care părăsești țara în timpul zilelor tale libere este obligatoriu să completezi un formular care se numește Away from base form pentru ca reprezentanții companiei să știe de această plecare temporară, unde ești și pentru ce perioadă de timp.

Poți petrece timp împreună cu prietenul tău în company accomodation, dar doar până la ora 01.00 dimineața. După această oră accesul vizitatorilor de sex opus se restricționează. În afara apartamentului pus la dispoziție de către companie poți petrece cât timp vreți împreună, bineînțeles, în funcție de programul tău de muncă. Ceea ce trebuie să ai în vedere sunt regulile impuse de cultura musulmană.

Apartamentele se împart cu încă o colegă sau cu încă două. Fiecare dispuneți de dormitor și baie separată, iar la comun sunt doar bucătăria și livingul.

Salariile se livrează pe card. Compania îți recomandă o bancă (cu sediul în AbuDhabi) unde să îți deschizi cont bancar personal, iar salariul îl vei primi în acest cont.

Succes la interviu!

________________________________

*** Răspunsuri oferite de Laura Resiga

Dacă ai nelămuriri ne poți scrie pe adresa de e-mail eu@vreausafiustewardesa.ro.

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]

Pregătește-ți limba engleză pentru interviu. Vino la cursul “English for Cabin Crew”, iar timp de 3 zile vei exersa limba engleză, vorbitul în public și vocabularul specific de aviație, astfel încât să fii mult mai pregătit de interviu. Înscrieri aici.

[/vc_message]

1 Comment
  • Doru
    Posted at 13:49h, 28 decembrie Răspunde

    Am aplicat pe site la Etihad si nu m-au chemat la assesment day , mai pot participa la open day pe 4 ianuarie?

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.