Întrebări de la cititori. Andreea, fostă stewardesă Emirates, răspunde.

Primim zilnic zeci de întrebări de la cititorii noștri cu privire la jobul de însoțitor de bord la care răspundem cu drag. De curând, colega noastră Andreea, fostă stewardesă Emirates, interacționează săptămânal cu cititorii noștri și le răspunde la întrebările trimise pe adresa redacției. Mai jos regăsiți o parte din răspunsurile ei.

Bună,
Care este structura necesară CV-ului? Format Europass sau pur și simplu mă axez pe principalele informații: aptitudini, studii etc.

Mulțumesc,
Raluca Adam

Buna dragă Raluca,

CV-ul unui viitor însoțitor de bord trebuie să fie foarte bine organizat, astfel încât toată informația să nu depășească o pagină, maxim o pagină jumatate – recrutorii nu au timp să citească CV-uri lungi având în vedere numărul foarte mare de candidați. CV-ul trebuie să conțină informații legate de job/alte proiecte în care ai fost implicată (eventual voluntariat, programe Erasmusu, Work & Travel), studii, limbi straine cunoscute și abilități. este de preferat să nu folosești formatul Europass, căci este foarte comun, folosit de toată lumea și nu te scoate cu nimic în evidență în fața rectrutorilor. Mergi pe o versiune proprie de CV, pe care să ți-o faci în word. E cel mai simplu asa. Și dacă ai nevoie de ajutor, nu uita că avem un serviciu de editare & corectare CV. Detalii aici.

Succes!
Andreea

Bună, numele meu este Xara și urmăresc de un an pagina voastră. Mă bucur tare mult că am găsit-o. Sunteți geniali! Vă admir și vă respect pentru tot ce faceți. Am doar 17 ani însă visez ca în viitor să practic această meserie de însoțitor de bord și am multe întrebări. La majoritatea am primit răspuns de la voi, urmărindu-vă pe Facebook, însă mai am câteva. Am văzut postarea de pe pagină, mi-am luat inima în dinți și am zis să vă trimit un mail (sunt puțin timidă). Am citit că limita minimă de vârstă este de 21 de ani. Aș avea șanse, dacă
aplic chiar după împlinirea acestor ani sau mai trebuie să aștept?Experiența este necesară pentru a lucra la o companie ca Emirates, spre exemplu? Sau oricare altă companie?

Andreea, care este destinația ta favorită? Dar cea mai amuzantă intâmplare într-un zbor/layover? Mă bucur foarte mult că v-am scris, nu credeam că voi avea curajul acesta.

Sper să primesc curând răspuns. O zi bună!

Dragă Xara,

Poți aplica pentru jobul de stewardesă cu maxim 3 luni înainte de a împlini 21 de ani. Nu este obligatoriu să ai experiență, dar bineînțeles că orice job în domeniul customer service sau voluntariat ar fi un avantaj, pentru că asta înseamnă că ai munci deja cu oamenii, te-ai lovit de anumite probleme și știi ce să faci pentru a ieși cu bine din ele. Așadar, dacă ai doar 17 ani, ai 4 ani la dispoziție să “pui” în CV suficientă experiență care să te transforme într-un candidat foarte bun în fața recrutorilor unei companii aeriene.

Ca să fiu foarte sinceră, nu am o destinație preferată pentru că îmi aduc aminte de fiecare zbor cu drag, dar de cele mai multe ori îmi amintesc destinațiile în care am avut o echipă memorabilă pentru că ai mi-au generat amintiri frumoase. Una dintre întâmplările amuzante s-a petrecut pe un zbor către Uganda unde am obervat o mamă foarte obosită care nu mai reușea să facă față cerințelor bebelușului ei, moment în care m-am oferit să am grijă de copil preț de 30 de minute. Ne-am jucat toată echipa cu el, l-am plimbat, dar după 30 de minute mama era atât de obosită încât nu se mai trezea și a trebuit să avem grijă de bebeluș pentru încă alte două ore până când mama s-a pus pe picioare. Iți imaginezi că l-am plimbat prin tot avionul, am facut și service cu el lângă noi…La un moment dat chiar am crezut că mama a leșinat sau îi este rău pentru că nu se mai trezea. A fost funny dar și puțin emoționant fiindcă niciunul din noi nu avea mare experiență cu bebelușii. Te pup.

 

Care crezi că este cea mai bună calitate pe care trebuie să o aibă o persoană înainte de a începe această meserie ? Te puup 2764 Întrebări de la cititori. Andreea, fostă stewardesă Emirates, răspunde.

Barbu Alexandra Karina

Draga mea Karina, consider că cea mai importantă calitate a unui om, în general, este încrederea în sine și în faptul că poate realiza orice își propune. Spun asta pentru că se aplică acestei meserii, dar te ajută și în orice altă situație. Dacă ai încredere în ceea ce îți dorești, vei realiza lucrul respectiv mai devreme sau mai târziu.

Gânduri bune,
Andreea

Vino la cursul English for future Cabin Crew și pregătește-ți engleza pentru interviu. Te așteaptă  3 zile de pregătire intensivă în care îți vei îmbunătăți nivelul de limba engleză, vei exersa probele de la interviu și vei învăța cum să treci peste emoții. Detalii și înscrieri aici

Andreea Julei avatar 80x80 Întrebări de la cititori. Andreea, fostă stewardesă Emirates, răspunde.

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

4 comments

 • larisa georgiana iulie 29, 2017   Reply →

  Buna ,

  Implinesc in septembrie 26 de ani , crezi ca este tarziu sa incep o cariera in aviatie ? Multumesc anticipat

  • Anca Dumitrescu august 2, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Larisa,

   Până la 35 de ani poți oricând să începi o carieră în aviație. Așa că îndrăznește și multă baftă!

   Să zbori,
   Anca

 • Mariana august 25, 2017   Reply →

  Buna, daca esti casatorita si ai copii e un impediment?

  • Andreea Julei septembrie 1, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Buna Mariana.
   Faptul ca esti casatorita sau ai copii, nu spune despre tine faptul ca nu poti practica aceasta meserie. Tot ce vor angajatorii sa vada este ca te poti dedica in totalitate job-ului si in cazul in care vei fi angajata nu vei dori sa pleci prea curând din cauza motivelor ce tin de familie. Daca consideri ca te poti descurca ca si mama, sotie, respectiv insotitor de zbor, lasa angajatorii sa vada acest lucru si sa aprecieze calitatile tale. Noi iti dorim mult succes!

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.