Interviul Qatar Airways de la Brașov – care au fost probele și cum s-a desfășurat

Pe 10 martie, compania aeriană de 5 stele Qatar Airways a recrutat însoțitori de bord la Brașov. Pentru prima dată după mult timp, compania le-a cerut candidaților să se întregistreze înainte de interviu pe site-ul companiei și să obțină un ID applicant – o condiție obligatorie pentru participarea la recrutare.

Peste 80 de candidați din toată țara, plus câteva candidate din Republica Moldova, Grecia și Coreea de Sud au participat la interviu. Din partea Qatar Airways au fost prezente 2 recrutoare: Justina din Polonia și Fayrouz din Egipt. Iată cum a decurs ziua de interviu și care au fost probele care s-au dat.

CV DROP

După ce recrutoarele le-au explicat candidaților prezenți cum va decurge ziua, aceștia au fost rugați să aștepte în linie pentru a intra să își predea CV-ul și fotografia uneia dintre recrutoare. Fiecare din ei a primit câteva întrebări (de ce ai ales Qatar Airways, de unde ești, de ce ai venit la interviu tocmai în acest oraș, de ce ai ales jobul de însoțitor de bord, spune-mi ceva despre tine etc). Invitația pentru următoarele probe a venit pe loc, din partea recrutoarelor: candidații norocoși au primit o foaie de hârtie pe care era trecut un număr, data și semnatura recrutoarelor. 40 de candidați au reușit să se califice pentru următoarea probă.

Prezentarea companiei

Candidații rămași “în cursă” au asistat la o prezentare detaliată a companiei, a condițiilor și beneficiilor oferite. Prezentarea a fost una cât se poate de interactivă, candidații având posibilitatea să pună întrebări și să discute cu recrutoarele.

Test scris de engleză – 30 de minute

Candidații au trecut printr-un test de engleză de 30 de minute, cu întrebări de tip grilă cu o singură variantă de răspuns corect. Spre deosebire de alte teste scrise de la interviul Qatar Airways, de această dată nu a existat cerința de realizare a unui eseu. După această probă, 2 persoane au fost eliminate și 38 au mers mai departe.

Arm reach test, grooming și test de spontaneitate

Cei 38 de candidați au trecut pe rând prin proba de înălțime, grooming(verificare cicatrici, semne particulare etc) și ulterior printr-un mic test de spontaneitate. Fiecare candidat a extras un bilețel cu întrebare la care avea 1 minut pentru a oferi un răspuns cât mai creativ și spontan. La finalul acest probe, doar 12 candidați au trecut mai departe. Nu a existat proba de grup, așa că s-a trecut direct la completarea documentelor de angajare și interviu final cu cele 2 recrutoare.

Interviul final

Cei 12 finaliști au trecut fiecare prin ultima discuție cu cele 2 recrutoare, unde au avut de răspuns la o serie de întrebări cu privire la modul lor de a se comporta cu clienții, colegii, superiorii: ce ai face dacă vezi un coleg care fură, cât de loial ești unei companii, crezi că imaginea ta și modul în care arăți este important pentru cei cu care interacționezi etc. Interviul s-a terminat foarte târziu, în jur de ora 21.

Le ținem pumnii celor 12 finaliști printre care se numără și o serie de cursanți Vreau să fiu Stewardesă și le dorim să îmbrace uniforma Qatar Airways într-un timp cât mai scurt!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Interviul Qatar Airways de la Brașov   care au fost probele și cum s a desfășurat

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.