Interviul la Qatar Airways. Cum se desfășoară?

Qatar Airways este compania aeriană care recrutează aproape lunar însoțitori de bord din România. Astazi, îți spunem care sunt toate etapele prin care vei trece la interviul de angajare, ca să știi la ce să te aștepți în ziua respectivă.

Fiind o sesiune de tip Open Day, oricine se încadreaza în condițiile cerute de companie poate participa la interviu, fără o înscriere prealabilă pe site.

De cele mai multe ori, interviul la Qatar Airways se desfășoară pe durata a doua zile:

Prima zi – Open Day

Fiecare candidat ajunge în fara recrutorului, unde își lasă CV-ul și fotografiile și răspunde la 1-2 întrebări precum: “De ce vrei să fii însoțitor de bord?” sau “De ce ai ales Qatar Airways”. După discuția cu recrutorul, vei afla dacă primești invitația pentru interviul de a doua zi sau nu.

A doua zi – Assessment Day

Începe foarte de dimineață (ora 7 sau 7.30). La începutul zilei, candidații vor lua parte la o prezentare a companiei și a vieții în Doha. Apoi, urmează testul scris de limba engleză care durează 45 de minute și constă în 5 tipuri de exerciții: întrebări pe baza unui text,  de ales răspunsul corect din mai multe variante, de completat spațiile libere cu cuvinte potrivite și încă 5 întrebări de logică/matematică și un eseu pe o temă anume. Gradul de dificultate este mediu (B1 sau€“ B2) și se urmărește capacitatea ta de înțelegere limbii engleză, gramatică, modul de exprimare etc.

Dupa testul scris de limba engleză, urmează o probă orala: fiecare candidat intră într-o sală, extrage un cuvânt dintr-un bol despre care trebuie să vorbească cât mai mult. În timpul acestui exercițiu, se realizeaza reach testul (una din condițiile eliminatorii la Qatar Airways este să atingi 2,12m, pe vârfuri, cu mâna ridicată, fara pantofi in picioare), iar recrutorii întreabă fiecare candidat despre semne distinctive sau tatuaje (tatuajele sunt complet interzise la Qatar Airways).

După aceste probe, urmează o rundă de eliminări. Cei care rămân, intra la jocurile de grup. Candidații sunt împărțiți în echipe si au de rezolvat o sarcină în aproximativ 15 minute.

După jocurile de grup, urmează o nouă eliminare. Norocoșii ajung în “marea finală”, adica la interviul final. Înainte de interviu, acestora li se prezintă pachetul salarial si beneficiile de care vor avea parte ca însoțitori de bord ai companiei Qatar Airways.

Interviul final durează în jur de 5-10 minute pentru fiecare candidat și se axează pe o serie de întrebări pe baza CV-ului, experiență anterioară, disponibilitatea pentru relocare etc.

Răspunsul final va fi transmis către fiecare candidat via email,  la aproximativ 2 săptămâni de la interviul final sau chiar mai mult (timpul diferă de la candidat la candidat).

Mult succes! Sa zburați!

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-info-circle” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Echipa Vreau să fiu Stewardesă te pregătește pentru interviul Qatar Airways. Te așteaptă 4 zile de pregatire intensiva în care ai ocazia să exersezi toate probele de la interviu, să înveți tot ce trebuie să știi despre Qatar Airways și să îți construiești un CV perfect, astfel încât în ziua interviului să te prezinți impecabil. Detalii aici

[/vc_message]

13 Comments
 • andrei
  Posted at 19:55h, 27 septembrie Răspunde

  Voi pleca la Doha in octombrie cand voi incepe si trainingul la QR. Dupa cat timp pot veni la mine cei din familie? Ar putea veni de Craciun? Vor putea beneficia de biletele cu pret redus? Cat costa aceste bilete cu pret redus pt familie? Multumesc anticipat pt raspuns! – See more at: https://vreausafiustewardesa.ro/stewardesa-saptamanii/#comment-3195

 • Andreea F
  Posted at 17:02h, 30 septembrie Răspunde

  Sunteti..penibile. Copiati toate articolele de pe site-ul concurent. Doar ca cei de acolo le-au scris cu mult timp inaintea voastra..Putin respect pentru noi, cei care va citim si pe voi si pe ei!

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 08:14h, 01 octombrie Răspunde

   Buna Andreea,

   Daca vei intra in sectiunea “Primii pasi in cariera” de pe site-ul nostru, vei ajunge la o subsectiune denumita “Probele de la interviu” https://vreausafiustewardesa.ro/category/probele-de-la-interviu/

   In aceasta sectiune publicam de mai bine de 6 luni articole despre cum decurg recrutarile la companiile aeriene care vin sa faca angajari in Romania si care sunt probele interviului. Cele mai multe relatari sunt facute de cursanti sau cititori Vreau sa fiu Stewardesa care au participat la interviu si au decis sa ni le impartaseasca.

   Dupa cum ai vazut si in acest articol, etapele interviului la Qatar au fost descrise exact asa cum au fost ele impartasite de cursanta noastra Ilinca (vezi link la finalul articolului).

   As vrea sa stiu unde in ecuatia aceasta intervine aspectul copiatului, avand in vedere ca vorbim despre niste informatii pe care oricine a fost la interviu le are, iar articolele noastre despre cum decurge un interviu se tot publica pe site de jumatate de an incoace?!

   Ganduri bune si mai multe zambete sa fie 🙂
   Anca

 • Anca
  Posted at 00:07h, 01 octombrie Răspunde

  Ufff, ce trist ca se scriu astfel de mesaje! Cand este vorba de un set de reguli bine stabilit, nu cred ca poate fi vorba de copiat.

  Iubesc ambele site-uri, sunt extrem de folositoare! As prefera sa aud aceasi lucru de 2 ori, cat se poate de clar, decat sa nu il aflu deloc.

  Toate cele bune! 🙂

 • Mihai
  Posted at 17:22h, 01 octombrie Răspunde

  Posturile de la Qatar sunt valabile doar pentru femei? Sau pot participa si barbati? Multumesc

 • Alexandru Ioana
  Posted at 17:37h, 18 noiembrie Răspunde

  Buna, eu am din nefericire un tatuaj vizibil pe mana stanga insa se poate acoperi cu un ceas. Sunt companii aeriene care sa accepte prezenta tatuajelor?

  • sAnca Dumitrescu
   Posted at 21:43h, 18 noiembrie Răspunde

   Buna Ioana,

   In afara de Qatar Airways, care nu accepta niciun fel de tatuaj (chiar daca nu e vizibil), restul companiilor aeriene sunt de acord cu tatuajele atat timp cat nu sunt vizibile prin uniforma. Al tau daca e pe mana, din pacate nu va fi acceptat.

   Daca vrei sa lucrezi ca insotitor de bord, va trebui sa indepartezi tatuajul.

   Succes!

   • Alexandra
    Posted at 15:48h, 04 martie Răspunde

    Buna ziua,

    Recomandati indepartarea tatuajului inainte sau dupa interviu, in functie de raspunsul pe care il primesti?

    Multumesc,

    • Bella
     Posted at 14:37h, 15 aprilie Răspunde

     Alexandra, te sfatuiesc pana-n interviu, daca e vizibil. Cunosc o fata care a fost la Open Day pentru Etihad Airways si i s-a cerut sa revina cand are tatuajele indepartate (nu i s-a luat nici macar CV-ul) .

 • marlen
  Posted at 22:16h, 16 aprilie Răspunde

  Daca am 2 tatuaje, desi acestea nu sunt vizibile. nu are rost sa ma prezint la interviul de la Qatar?

  • Nicoleta Gherman
   Posted at 12:50h, 07 mai Răspunde

   Din pacate regulile companiei sunt stricte si nu accepta nici o persoana cu tatuaj, desi nu e in loc vizibil.

 • Dana
  Posted at 16:14h, 26 august Răspunde

  Buna,

  La Qatar proba de la interviu cu extrasul unui bilet din bol…ce fel de cuvinte sunt!?

  merci,

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.