Povestea interviului meu la Gulf Air: “O zi cât o clipă, o clipă cât 2 ani”

Roxana este cel mai nou membru al echipei noastre, fostă stewardesă Gulf Air cu peste 3000 de ore de zbor la activ. În luna mai s-a alăturat echipei de traineri Vreau să fiu Stewardesă, iar în acest articol vorbește despre primul ei contact cu lumea fascinantă a aviației cu aceeași emoție și acum, după doi ani de carieră, timp în care a purtat cu mândrie uniforma Gulf Air. A redeschis cutia amintirilor pentru noi și a retrăit unul dintre cele mai frumoase momente din viața ei, ziua pe care nu o va uita niciodată și interviul care i-a adus aripile la care visa, plină de entuziasm și pasiune! Din dragoste pentru oamenii din jurul ei, s-a dedicat acestora și le-a oferit un zâmbet cald, precum și o mână de ajutor în orice situație. Află povestea interviului care i-a schimbat viața:

Îmi este imposibil să scriu despre desfășurarea interviului cu Gulf Air într-un mod formal, pentru că implicarea mea emoțională a fost prea mare. Am trăit acea zi bucurându-mă de fiecare moment, chiar dacă eram constant între agoniei și extaz.

În mintea mea au rămas 12 ore, trecute precum o clipă, o clipă transformată în 2 ani, 2 ani care au schimbat o viață. În concluzie, într-o clipă, viața mea s-a schimbat. Chiar și cea mai mică schimbare poate avea un impact infinit. Voi încerca, totuși, să ofer o descriere realistă, lăsând la o parte trăirile mele interioare.

Începutul

Interviul s-a desfășurat la Grand Hotel Italia în Cluj-Napoca și a fost de tipul open day.

Scopul cu care am pornit de acasă m-a ajutat în lupta cu emoțiile. Voiam să vad cum se desfășoară un interviu, nu mă gândeam mai departe de a acumula experiență. Am mers totuși pregătită și informată. Făcusem toate demersurile înainte de interviu: CV, poze, acte, etc.  Am pornit mai degrabă cu gândul  „fie ce-o fi” decât cu ” sigur iau acest interviu”. Pe mine acest gând m-a relaxat, dar nu vă sfătuiesc neapărat să mergeți relaxați la un interviu, pentru că fiecare persoană își gestionează diferit emoțiile. Am întâlnit oameni care reacționează mai eficient atunci când pun presiune asupra lor sau care au nevoie de multă determinare.

Așadar pentru starea psihică, emoțională, cu care este ideal să te prezinți la un interviu, nu am o rețetă general valabilă. Însă pentru prezența fizică la interviu, ceea ce veți învăța la cursurile Vreau să fiu stewardesă este exact rețeta de care aveți nevoie, pe care am folosit-o și eu. Aceasta cuprinde ingrediente precum: CV perfect, poze profesioniste, ținută și machiaj adecvat plus ingredientele speciale precum sarea=atitudine și piperul=prestație. Îți personalizăm rețeta, astfel încât vei merge la interviu cu gândul „Sunt pregătit/ă pentru orice.”

Desfășurarea interviului

Am fost prezente la interviu aproximativ 100 de fete, iar eu eram cea mai mică de înălțime. Puteai constata acest fapt doar dacă aruncai o privire prin sală. Știam că, Gulf Air este o companie cu pretenții și când am văzut câte fete înalte și frumoase erau, a fost primul moment de agonie. Eram aproape conformată cu ideea că nu trec de prima probă și pentru a nu mă încărca negativ cu gânduri pesimiste, am povestit cu fetele din sală, printre care era și o prietenă, cu care venisem la interviu, așa că mă gândeam ca măcar ea să treacă mai departe.

Imediat după CV drop, a urmat proba de grooming, care presupune măsurarea si cântărirea, probă de foc pentru mine.

Când am ajuns în fața recrutoarei, tremuram. S-a uitat la mine, m-a măsurat iar eu i-am zâmbit încrezătoare, cu capul sus, știind că îmi lipsesc 2 centimetri. Nu o să uit niciodată cuvintele ei calme: „You are short but pretty”. Am tot analizat propoziția recrutoarei. Oare înseamnă că mă acceptă sau înseamnă un refuz spus într-un mod drăguț. Când mi-au strigat numărul, am fost în extaz, aproape că plângeam de fericire, deși trecusem doar de prima probă. Niciuna dintre fetele rămase nu era așa fericită.

A urmat un test la engleză, din câte țin minte cu nivel mediu, accesibil. Iar apoi proba de grup sau improvizație. Această probă mi s-a părut foarte relevantă și utilă. Am fost împărțite pe grupuri și trebuia să dezbatem cu argumente situațiile primite de la recrutori. Pe parcursul anilor de zbor am făcut același lucru doar că situațiile deveniseră probleme reale și recrutorii deveniseră pasageri. Spun că este o proba relevantă, deoarece munca în echipa și felul în care soluționezi sau gestionezi situațiile neprevăzute pe zbor sunt două elemente cruciale în această meserie. Bineînțeles că în timpul trainigului vei învăța mai multe dar un recrutor cu experiență înțelege dacă personalitatea ta se poate mula pe acest job.

După proba de grup a urmat o prezentare a companiei. Am rămas mai puțin de jumătate din candidate pentru interviul final, cu fiecare dintre noi, care a fost o discuție foarte prietenoasă și sinceră cu rectutorii. În cele din urmă, am înotat în piscina hotelului și nu puteam să-mi imaginez un sfârșit mai perfect pentru un început.

roxana stewardesa gulfair 13 Povestea interviului meu la Gulf Air: O zi cât o clipă, o clipă cât 2 ani

„Toate poveștile captivante implică dificultate. Cu cât este mai mare dificultatea care a fost depășită, cu atât mai grozavă este povestea.” – Tom Shadyac

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.