Cum s-a desfășurat interviul Wizz Air din 3 octombrie 2017

La fiecare interviu organizat de o companie aeriană, trec prin emoțiile recrutării odată cu cursanții noștri. Pe 3 octombrie, a avut loc un nou interviu Wizz Air la București și recunosc că pe parcursul zilei m-am tot gândit la ce simte și ce face fiecare din candidații aflați în sala de interviu.

Apoi, am aflat că din cele aproximativ 80 de persoane prezente la interviu, finaliști au fost doar 6 persoane – un băiat și 5 fete. Norocosul cu pricina este unul din cursanții noștri, fiind singurul băiat care a reușit să ajungă până la ultima probă.

Ieri am primit acest mesaj de la Ștefan, cel care cu zâmbetul lui molipsitor și energia bună, a reușit să îi determinte pe recrutorii Wizz Air să îl aleagă printre finaliști.

“Bună Anca,

Cu emoție și bucurie în suflet îți scriu următoarele: datorită cursului pe care l-am susținut sub îndrumarea ta și a frumoasei echipe formată de către tine, am dobândit informațiile necesare, cât și o mai mare încredere în abilitățile proprii pentru a mă prezenta la interviul Wizz Air.

Pe 3 octombrie, la 8:15 eram deja prezent la Hotel Angelo, locație în care urma să se desfășoare sesiunea de recrutare pentru însoțiori de bord, cu începere de la ora 09:00. Timpul s-a scurs rapid, proporțional cu numărul participanților, număr care se tot înmulțea în timp ce ne aliniam în fața sălii destinată susținerii interviului de tip Open Day. Mă uitam în jur și observam aproximativ 70-80 de persoane, dintre care 20 de băieți. Fiecare persoană era îmbrăcată cât mai aparte, diferențiindu-se de celelalte prin accesorii diverse, coafuri sofisticate, cămăși cât mai elegate, tipuri de încălțăminte cât mai diversificate.

Dintr-o dată, inima ne tresare tuturor, la sunetul tocurilor ce se auzeau de după colț. Da, erau recrutorii Wizz Air, două doamne prietenoase. Ne-au invitat pe toți în sală pentru a ne prezenta procedura de desfășurare a interviului. Ulterior, ne-au oferit câte un formular tip, pe care am fost nevoiți să-l completam cu toții și să-l înmânam ulterior, în momentul în care vom susține prezentarea personală.

Ne atenționează clar în privința persoanelor ce vor ajunge după oră 09:00, că nu vor mai avea posibilitatea să primească formularul tip, neavând șansa să susțină interviul.

Am ieșit cu toții din sală și am început să completam grăbiți, fiecare pe unde a apucat să se poziționeze (mese, pereți, scaune) formularul tip cu informațiile personale și cu răspunsuri la întrebările de tipul:

  • de ce crezi că ești potrivit pentru poziția de Cabin Crew din cadrul companiei noastre?
  • cine te-a îndemnat să aplici (anunțul online, un angajat WizzAir, altă sursă, etc)?
  • ai mai aplicat în trecut pentru o astfel de poziție?
  • aveți tatuaje, dacă da, în ce zone ale corpului?

    Prezentarea personală

Ușor, ușor, lumea a început să-și facă curaj și candidații au început să se prezinte temător în fața recrutorilor pentru prezentarea personală.

Timpul a trecut rapid și am ajuns în punctul de a deschide ușa pentru a susține prezentarea personală.

Ciocăn și intru. Puțin dezorientat, caut cu privirea recrutorii. Îi observ și mă apropii de masa lor. În fața mesei, sunt așezate strategic 2 scaune libere, dar mă opresc și le zâmbesc din picioare, salutându-i amabil. Îmi solicita doar formularul tip și îl înmânez, aplecându-mă discret la nivelul lor. Mă retrag ușor, pentru a-mi lua locul în picioare din fața lor.

Încep și mă prezint, zâmbind ușor. Încep să le prezint din experiența dobândită în USA prin Work and Travel program, ajung la experiența din prezent, cea de corporatist (eMAG), cât și la cea de Arbitru Fotbal, pe care o desfășor în weekend-uri.

Una dintre ele mă ascultă, uitându-se la mine, iar cealaltă rămâne în continuare cu privirea țintită în jos. La un moment dat, mă întreabă cea care mă urmărea cu privirea, ce facultate am absolvit. Business and Tourism, răspund eu.

Termin prezentarea și aștept zâmbitor, uitându-mă fix la ele pentru a observa o reacție, dar nimic. Așadar, le întreb amabil dacă au întrebări pentru mine și mi-au răspuns că nu, spunându-mi că mă pot retrage și poate intra celalat candidat. Am ieșit din sală și am așteptat răspunsul lor, acesta venind de fiecare dată după ce observau câte 20 de persoane.

Timpul trece și unul dintre recrutori iese din sală cu o listă în mână. În momentul acela parcă totul se oprește în loc. Având impresia că nu mai aud nimic în jurul meu, mă îndrept speriat către lista lăsată pe masă.

Și da, numele meu este printre cele 4 persoane selectate din primele 20 care au susținut prima probă.

Cu trecerea timpului, toți participanții susțin prima probă de prezentare persoanlă, iar recrutorii afișează lista finală. Așadar, din cele 70-80 de persoane ce au susținut prima probă, pe lista finală au rămas doar 14 persoane (3 băieți și 11 fete) ce au avut posibilitatea să participe la cea de a două probă.

Îmi vine rândul la ce de-a doua probă (Role play)

Intru în sală mult mai încrezător și zâmbitor. Îi salut din nou și le comunic faptul că, sunt bucuros că îi văd din nou. Trag un bilețel din cele multe întrebări înșirate pe masă și îl citesc:
“În timp ce ne pregătim pentru decolare, FSB este aprins, iar un pasager își desprinde centura de sigurață, ducându-se grăbit către ușa de la baie (rolul a fost jucat de unul dintre recrutori).”

Totul a decurs ok la această probă și cred că recrutorii au fost mulțumiți de argumentele mele. Imediat după, s-a afișat lista finală cu cei care vor avea posibilitatea să participe la penultima probă. Observ lista și rămân umit în momentul în care realizez că mă regăsesc printre cei 9 finaliști. (2 băieți și 7 fete)

Ne vine rândul la cea de-a treia probă. (Exercise group)

Suntem cu toții invitați în sală și suntem împărțiți aleatoriu pe echipe. Echipa mea fiind formată din 5 persoane, iar cealaltă din 4, printre care și celălat băiat. Ne este înmânată o coală pe care este scris taskul. În total am avut 15 minute pentru a ne pune împreună de acord asupra lui. Totul s-a derulat ușor, fiecare candidat având posibilitatea să își spuna părerea în cadrul grupului său.

În cele din urmă, am fost rugați să lăsăm dosarele (CV+poze+restul documentelor) pe scaunul pe care am stat și să așteptăm afară, momentul în care vor anunța lista cu cei care pot participa la interviul final. Unul din recrutori iese din sală și se pregătește să nominalizeze finaliștii, dar s-a oprit puțin deranjat, timp de câteva secunde pentru că marea majoritatea persoanelor nu se aflau în incintă, aceștia fiind afară. În momentul în care se strânge toată lumea, lista finală este anunțată și îmbucurător pentru mine, am fost singurul băiat care a fost invitat la interviul final, alături de alte 5 fete.

Până în momentul în care am fost invitați la interviul final, am fost rugați să ne prezentăm cu toții în sală pentru a ne prezenta structura companiei și beneficiile poziției de Cabin Crew. Mi-am notat cât mai multe informații de pe slide-urile prezentate și din sfaturile oferite de către unul dintre recrutori. Celălalt fiind așezat în spatele nostru, urmărindu-ne atent fiecare reacție.

Interviul final (prezentare personală mult mai amănunțită)

Emoțiile parcă mi-au mai dispărut și eram nerăbdător să mă prezint din nou, în fața lor pentru interviul final.

Așadar, intru în sală. Aceleași două scaune libere așezate în fața lor, parcă mă așteptau să iau loc. Și da, sunt poftit să iau loc. Mă așez discret și zâmbitor le aștept întrebările. Surprinzător, m-au întrebat cum am rezistat până acum și cum mă simt. Le-am răspuns bucuros că mă simt mult mai confortabil în acest moment.

Având CV-ul meu pe masă, în fața lor, mi-au adresat o serie de întrebări. După un mai amplu dialog prietenos și înțelegător din partea lor, am observat din reacțiilor lor, faptul că, răspunsurile mele au fost potrivite.

În cele din urmă, m-au rugat să verific numărul și adresa de email menționate în CV, pentru a fi corect trecute. De asemenea, m-au întrebat dacă numarele de telefon al persoanelor menționate ca și referință sunt corecte.

În încheiere, mi-au comunicat că, voi fi notificat pe email în aproximativ 2 săptămâni cu privire la răspunsul final în ceea ce privește acceptarea mea ca însoțitor de bord în cadrul companiei lor.

Le-am mulțumit pentru această zi și le-am comunicat faptul că, această zi va rămâne cu siguranță și în memoria mea. M-am ridicat ușor și le-am mulțumit încă odată, retrăgându-mă ușor pentru a avea posibilitatea să intre și următorul candidat.”

Aceasta a fost povestea lui Ștefan și întreaga lui experiență la interviul Wizz Air. Sunt mândră de el, de prestația lui de la interviu și de modul cumpătat în care a știut să abordeze fiecare sarcină în parte. Încă de la curs am sesizat energia lui bună și dorința de a-și depăși în permanență limitele, astfel că angajarea lui ca însoțitor de bord era doar o chestiune de timp și, de ce nu, de noroc. Succes tuturor pe mai departe și sper să vă fie util tot ceea ce Ștefan a împărtășit cu voi în acest articol.

Gânduri bune,

Anca

Te pregătim să treci cu succes de toate probele interviului Wizz Air. Vino la cursul de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă și timp de o zi vei exersa toate probele interviului și vei învăța cum să oferi cele mai bune răspunsuri în fața recrutorilor. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum s a desfășurat interviul Wizz Air din 3 octombrie 2017

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.