Ana Maria, stewardesă Qatar Airways: Zâmbetul e cheia la interviu

Pe Ana Maria am cunoscut-o în aprilie 2016, la cursul nostru pregătitor. A câștigat bursa Vreau să fiu Stewardesă și astfel a avut ocazia să se alăture cursanților noștri care prind aripi. Ana Maria a venit la curs cu zâmbetul pe buze și dispusă să învețe cât mai mult, chiar din prima zi. Ne-a plăcut mult atitudinea ei și-am știut de pe atunci că își va primi aripile curând. Ceea ce s-a întâmplat la scurt timp după curs, căci la final de aprilie Qatar Airways a venit la București să recruteze însoțitori de bord, Ana Maria a participat la interviu, a trecut de toate probele și s-a numărat printre cei selectați să plece în Doha câteva luni mai târziu.

1. Când te-ai gândit prima dată că ai putea să te angajezi că stewardesă și ce s-a ascuns în spatele unei astfel de decizii?

De peste 1 an de zile citesc fascinată fiecare articol pe care îl postați. Dintotdeauna mi s-a părut o meserie superbă, înălțătoare. M-am văzut în acea ipostază și ușor, ușor am început să îmi doresc să fac cu adevărat acest pas. Viața mea avea însă un alt parcurs aparent, dar cum lucrurile se așează mereu, pașii m-au dus către primul interviu la Qatar Airways câteva luni mai târziu.

5D  1080 1024x683 Ana Maria, stewardesă Qatar Airways: Zâmbetul e cheia la interviu 2. Cum a fost pentru tine, pe scurt, interviul Qatar Airways? Câți candidați au fost, câți au ajuns la interviul final?

Interviul  mi s-a părut foarte bine organizat, exigent, pretențiile fiind pe măsura companiei. Au fost în jur de 150 de candidați. Totul a durat 2 zile, pentru ca la interviul final să ajungem 13 persoane. Pot spune că au fost 2 zile pline de emoții și sentimente frumoase, care se pare că au fost de bun augur.

Capture 300x300 Ana Maria, stewardesă Qatar Airways: Zâmbetul e cheia la interviu3. Ai mai aplicat și la alte companii aeriene?

Primul meu interviu a fost cel de la Qatar Airways. Răpunsul l-am așteptat timp de câteva luni. În tot acest timp, am continuat să aplic și la alte companii precum Emirates și Etihad Airways, la cea din urmă ajungând până la interviul final. Deși interviurile păstrează oarecum aceeași structură de bază, companiile caută mereu tipologii diferite de angajați. Pot spune că din fiecare interviu ai de învățat lucruri noi, iar aceste experiențe te ajută cu siguranță.

4. Ai primit o bursă Vreau să fiu Stewardesă. În ce fel crezi că te-a ajutat experiența de la cursul nostru?

Bursa oferită de voi a fost cel mai frumos lucru pe care l-am putut primi. Am învățat o mulțime de lucruri utile, am înțeles mult mai clar ce presupune această meserie, dar și un astfel de interviu, și printre cele mai importante lucruri cred că este faptul că am prins încredere în mine prin feedback-ul primit de voi. Mulțumesc tare mult! 🙂

5. Care crezi că e, în opinia ta, cea mai mare provocare pentru o stewardesă?

Cred că cea mai mare provocare pentru o stewardesă este să fie departe de toți cei dragi. Nu e ușor să pierzi momente importante din viață celor pe care îi iubești.

20160525 091652 300x225 Ana Maria, stewardesă Qatar Airways: Zâmbetul e cheia la interviu6. Spune-mi care sunt pentru tine cele mai importante 3 calități pe care un candidat trebuie să le afișeze la interviu, având în vedere experiență ta?

Cred că atitudinea prietenoasă este deosebit de importantă, dar și starea de siguranță pe care o împărtășești celorlalți. Totodată, un zâmbet cald și plăcut este deosebit de important. Oarecum, eu zic că zâmbetul e cheia. 🙂

7. Cum îți petreci ultimele zile în România? Ai ceva planuri speciale? Vei munci în perioada aceasta? 

Ultimele zile îmi doresc să le petrec alături de cei dragi, să-mi văd prietenii pe care probabil nu îi voi mai vedea o perioadă, și să mă relaxez. Mai am câteva zile de lucru la birou, după care voi începe ușor, ușor, să îmi fac bagajele. Fiecare zi acum o văd diferit și îmi doresc să profit cât mai mult de cele 9-10 zile rămase.

cursanti Vreau sa fiu Stewardesa 1024x683 Ana Maria, stewardesă Qatar Airways: Zâmbetul e cheia la interviu

8. Un mesaj pentru echipă Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Vă doresc din suflet să faceți aceeași treabă minunată în continuare, să bucurați fiecare cursant cu fiecare lucru nou învățat, dar și să îi bucurați cu atitudinea și zâmbetul vostru. Sunteți cu adevărat o echipă minunată. Cele 4 zile alături de voi au fost o experiență incredibilă pentru care vă voi fi mereu recunoscătoare. Vă pup cu mult, mult drag!

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, atunci vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv în care vei exersa probele de la interviuri, vei afla tot ce trebuie să știi despre aviație, cum să răspunzi la întrebările recrutorilor și vei învăța cum să îți contruiești un CV perfect. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Ana Maria, stewardesă Qatar Airways: Zâmbetul e cheia la interviu

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment