Ștefan, însoțitor de bord Wizz Air: Învăț de la fiecare persoană din jurul meu pentru a deveni mai bun

Ștefan ar putea fi în mod cert catalogat ca elevul perfect. Din prima clipă când a ajuns la cursul nostru, s-a așezat in prima bancă și a avut grijă să absoarbă precum un burete fiecare informație predată de traineri, să fie 100% prezent în sala de curs în orice moment al predării, să pună întebări inteligente și să transmită mereu acea energie bună, de învingător. Îmi amintesc și acum că fiecare exercițiu pe care îl avea de rezolvat la curs era abordat de către Ștefan cu zâmbetul pe buze. Știa să se facă plăcut și să fie empatic. Se vedea că îi place să lucreze într-o echipă, cu și pentru oameni. Iar toate aceste lucruri sunt sigură că le-au observat și recrutorii atunci când Ștefan a mers la interviu.

La nici 2 zile de la terminarea cursului pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, Ștefan se prezenta la o recrutare Wizz Air, iar la finalul zilei m-a sunat fericit să îmi spună că s-a numărat printre finaliști. Încă nu îi venea a crede nici lui că de la curs până la momentul interviului trecuseră abia 48 de ore și el era (aproape) angajat. Mă bucur enorm pentru Ștefan, pentru că știu ca e genul de angajat care poate face performanță atunci când pune pasiune în munca lui. Știu că în curând îl voi revedea într-un avion Wizz Air, zâmbindu-mi larg ca în sala de curs, însă de data asta el va fi în uniformă, iar eu un simplu pasager.

Dragă Anca,

Cu bucurie în suflet îți scriu iarași:

Ținând cont de faptul că, sunt o persoană mai mult rațională decât emoțională, nu am avut încrederea necesară să dau curs acestui interviu, înainte să fiu contactat oficial cu privire la programarea mea pentru training-ul Wizz Air.

Însă, momentul mult așteptat m-a luat prin surprindere și voi avea plăcerea să încep training-ul în București pe data de 11.12.17.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să lucrezi ca însoțitor de bord și ce te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

M-am întâlnit întâmplător cu un fost coleg de liceu, care activează în această companie și mi-a recomandat să încerc, pentru că nu voi avea nimic de pierdut. Din contră, m-a încurajat că voi reuși, ținând cont de experiența pe care o am până acum, în relația cu oamenii, mai exact în customer service. Simțind nevoia unei schimbări și, ținând cont de faptul că sunt o persoană foarte activă, m-am motivat și am hotărât să mă prezint la interviu.

Ești un om extrem de dinamic, activ și foarte implicat în munca ta. Lucrezi în prezent la Emag, ai fost 2 veri în State cu programul Work & Travel, iar în timpul liber ești și arbitru. În ce măsură crezi că toate aceste experiențe au contribuit la angajarea ta că însoțitor de bord?

Toată experiența pe care am dobândit-o până acum, a fost cumulată în timp, fără să-mi dau seama imediat. A fost cumulată datorită voinței mele de a cunoaște cât mai multe lucruri și a lucra în medii cât mai diferite, alături de oameni cu personalități diferite. A fost strânsă din zâmbete, dar și din lacrimi, pentru că nu totul este roz, așa că toate eșecurile pe care le-am suferit până acum, m-au întărit și motivat pentru a merge mai departe, dându-mi seama că totul este posibil, atât timp cât faci tot ce depinde de tine. Am reușit să-mi dau seama că trebuie să învăț de la fiecare persoană din jurul meu pentru a deveni mai bun. Am încercat tot timpul să-mi găsesc și să-mi păstrez echilibrul în toate activitățile pe care le desfășor și sunt de părere că o minte sănătoasă se construiește într-un corp sănătos.

Pe 24 martie te pregătim să treci cu succes de interviul Wizz Air. Ți-am pregătit o zi de curs intensiv în care vei exersa toate probele de la interviu și vei învăța cum să oferi cele mai bune răspunsuri în fața recrutorilor. Detalii și înscrieri aici.

De ce ai ales Wizz Air?

Am ales Wizz Air pentru că este cea mai mare companie low-cost în momentul de față, având bază și în Bucuresti, motiv pentru care, îmi oferă posibilitatea să-mi continui și activitatea de arbitru de fotbal.

Primul tău interviu de aviație a fost și cel cu noroc. Din 80 de persoane doar 6 au fost selectate, iar tu ai fost singurul băiat. De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine, ce crezi ca a contat cel mai mult la interviu?

Sunt de părere că nimic nu se obține întâmplător și că o bună parte a norocului se construiește prin fiecare zi, pe care ți-o dedici în a duce la bun sfârșit ceea ce te face fericit. Însă, este de preferat să ai șansa de a te afla la momentul potrivit în locul potrivit. Și da, am avut această șansa pe care am reușit să o valorific. Consider că, atitudinea fermă, dar și dezinvoltă în același timp, cât și spiritul meu optimist m-a avantajat în a fi singurul băiat ales de către recrutori.

stefanita vreau sa fiu stewardesa 1 1024x1024 Ștefan, însoțitor de bord Wizz Air: Învăț de la fiecare persoană din jurul meu pentru a deveni mai bun

Ai urmat un curs de pregătire în septembrie alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ti s-au părut cele 4 zile petrecute alături de noi și interacțiunea cu echipa de traineri? În ce măsură crezi că pregătirea ante-interviu contează la recrutare?

Sincer să fiu, nu mă așteptam absolut deloc la faptul că veți avea o dorință mai mare decât a noastră în a reuși obținerea jobului de însoțitor de bord. Toate informațiile pe care ni le-ați prezentat pe parcursul celor 4 zile intensive de curs au fost foarte bine structurate și ne-au ajutat să înțelegem ceea ce caută companiile aeriene și să ne prezentăm în fața recrutorilor cu un bagaj de cunoștințe adecvat așteptărilor pe care le au de la noi.
Pe lângă informațiile specifice aviației, ne-ați făcut să realizăm cât de mult contează lucrurile aparent mărunte, dar care fac diferența la orice tip de interviu, precum vestimentația și limbajul corpului/nonverbal. Atât timp cât limbajul verbal nu coincide cu cel nonverbal există șansa să apăra semne de întrebare din partea recrutorilor, referitoare la credibilitatea oricărui candidat.

De asemenea, ne-ați oferit o mai mare încredere în abilitătile proprii și ne-ați determinat să identificăm în noi toate lucrurile pozitive pe care le avem. Ați dat dovadă de o simplitate și o eleganță iesită din comun pentru mediul în care trăim astăzi.

IMG 8055 1024x767 Ștefan, însoțitor de bord Wizz Air: Învăț de la fiecare persoană din jurul meu pentru a deveni mai bun

Cum l-ai descrie pe candidatul Ștefan în 3 cuvinte?

Optimist, Motivat, Dezinvolt.

Ce sfat le poți oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să zboare?

Să aiba încredere în calitățile pe care le-au și să le scoată în evidență cât de mult posibil. Nu există tipologii de oameni perfecți, recrutorii nu caută oamenii perfecți, caută persoane încrezătoare în abilitățile proprii, care să aibă puterea de a asigura un zbor sigur și plăcut pasagerilor.

stefanita vreau sa fiu stewardesa 2 657x1024 Ștefan, însoțitor de bord Wizz Air: Învăț de la fiecare persoană din jurul meu pentru a deveni mai bun

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Sunteți niște oameni cu adevarat frumoși. Atitudinea plină de optimism are puterea de a aprinde speranță în orice persoană. O sa fac tot posibilul să ne revedem cât mai rapid.

Mulțumesc încă o dată pentru șansa acordată de a vă întâlni!

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Ștefan, însoțitor de bord Wizz Air: Învăț de la fiecare persoană din jurul meu pentru a deveni mai bun

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment