Povestea lui Ștefan, unul din primii însoțitori de bord Wizz Air Chișinău

Începând cu noiembrie 2015, Vreau să fiu Stewardesă și-a extins oficial activitatea și în Republica Moldova, unde organizăm cursuri de pregătire pentru viitori însoțitori de bord. Am avut astfel ocazia să cunoaștem foarte mulți tineri basarabeni plini de energie bună și entuziasm, tineri inteligenți și ambițioși care își doresc să zboare, să cutreiere lumea și să aibă o carieră în aviație. Unul din este Ștefan, pe care l-am cunoscut în septembrie 2016 la Chișinău, la unul din cursurile noastre. Mi-am dat seama imediat că are mari șanse să zboare, avea o experiență solidă în customer service, vorbea fluent engleza și rusa și deja avusese joburi în afara țării, deci era obișnuit cu munca departe de casă. Mi-a părut candidatul perfect, dacă ar fi să adaug și zâmbetul frumos pe care ni l-a arătat pe toată durata cursului.

La câteva săptămâni de la finalizarea cursului, Wizz Air a anunțat că deschide o bază la Chișinău și recrutează însoțitori de bord. Ștefan s-a dus la interviu, alături de alți colegi de la curs, a trecut de toate probele, iar azi se pregătește de zbor împreună cu ceilalți însoțitori de bord Wizz Air. Vă invit să îi aflați povestea din interviul de mai jos.

Când te-ai gândit prima dată că ai putea să te angajezi ca însoțitor de bord și ce anume te-a determinat să alegi o astfel de carieră?

Totul a fost foarte spontan. Mă aflăm la bordul unui avion al companiei S7 Airlines și zburam din Moscova spre Chișinău. Cum făceam des acest lucru nu mi se părea nimic neobișnuit, până la un moment dat, când am văzut un însoțitor de bord bărbat. M-a mirat destul de tare acest lucru, din simplu motiv că nu văzusem și nici nu știam că sunt companii aeriene care angajează ca însoțitori de bord și bărbați. Nu știu de ce, în mintea mea vedeam meseria această ca una doar pentru femei. Experiența bună în customer service m-a făcut să mă gândesc că aș putea și eu să încerc, plus mai era și visul undeva ascuns din copilărie, de a pilota un avion.

Cum este privită meseria de însoțitor de bord în Moldova; știu că nu sunt prea multe informații acolo despre cum poți obține un astfel de job.

În Moldova, meseria de însoțitor de bord este privită că fiind una mai specială, ce îți oferă diverse posibilități, de a călători, cunoaște alte naționalități, interacționa cu oamenii, dar și oportunitatea unui job foarte bine plătit.

*imagini de la cursIMG 3851 1024x768 Povestea lui Ștefan, unul din primii însoțitori de bord Wizz Air Chișinău


Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene?

Când am înțeles și m-am decis că vreau să aplic pentru această meserie, au fost un șir de planificări, mi-am luat niște cursuri de engleză, începusem să citesc informație aviatică, intraserăm pe diverse forumuri despre cum să treci cu brio un interviu, scriam, învățam și în fiecare zi mă trezeam cu gândul că îmi doresc foarte tare acest job.

Te numeri printre primii însoțitori de bord Wizz Air Chișinău. Cum a fost interviul, ai avut emoții? Câți candați au aplicat, câți ați rămas în finală?

A fost primul meu interviu cu o companie aeriană, doamne câte emoții aveam, toată ziua am fost ținuți în suspans, în procesul de selectare, etapă după etapă cineva rămânea, cineva pleca, din peste o sută de candidați, la interviul final am rămas în jur de 15-18 persoane.

Ce influență au avut asupra ta cursul nostru, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

14449799 1191463044225374 2086360720089124068 n e1479199896531 Povestea lui Ștefan, unul din primii însoțitori de bord Wizz Air Chișinău

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă au avut o influență pozitivă asupra mea, cu toate că aveam dubii mari referitor la acest curs la început. Am riscat și am înțeles chiar din primele ore de curs că mă aflu la locul potrivit. Desigur trebuie să-i mulțumesc echipei Vreau să fiu Stewardesă pentru tot bagajul de informații și exerciții care m-au făcut să-mi recapăt încrederea în sine și nu în ultimul rând pentru un feed-back profesionist.

Care sunt în opinia ta calitățile care îi diferențiază pe candidați la interviu? Ce anume îi transformă în câștigători?

Dorința de a avea acest job, naturalețea și încrederea de sine; să ai emoții e ceva firesc, nu încerca să ascunzi asta, dar mai și adaugă un zîmbet, te rog.20160802 193609 1024x576 Povestea lui Ștefan, unul din primii însoțitori de bord Wizz Air Chișinău

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Pentru mine, echipa Vreau să fiu Stewardesă a însemnat nu doar un simplu curs. Ați fost și sunteți ceva mai special și m-am atașat foarte mult de voi. Vreau să știți că sunteți minunați și vă mulțumesc că rămâneți în continuare, chiar și după curs alături de mine, mă ajutați și mă susțineți în tot ceea ce fac și ce urmează să fac. Sunteți prietenii mei, vă pup, vă îmbrățișez și vă doresc succes în continuare !

Înscrie-te chiar acum la următorul curs Vreau să fiu Stewardesă la Chișinău. Vino la curs să te pregătești să lucrezi ca însoțitor de bord pentru mari companii aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.