Învingător de la primul interviu: Ștefan, viitor însoțitor de bord Eurowings

E bine să îl ai pe Ștefan aproape: e zâmbăreț, vesel mai tot timpul și cu replici pline de umor. E jovial și pozitiv și știe să vândă orice, sau cel puțin asta ne-a dovedit la curs, în cadrul exercițiilor de creativitate. Ștefan e și norocos, căci în prima zi după finalizarea cursului alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă a și trecut de toate probele interviului la compania Eurowings și în curând se va reloca la Viena.

Când am vorbit la telefon, imediat după interviu, mi-a recunoscut cât de importantă i s-a părut pregătirea în momentul în care a pășit în sala de interviu și faptul că a fost mereu cu replicile la el. A știut ce să zică și mai ales când și cum să se facă plăcut de recrutori. Atitudine care i-a adus numai câștiguri până la final de interviu. Încă o dată felicitări Ștefan, mă bucur să scriu povestea drumului tău (rapid!) spre nori!

Când te-ai gândit prima oară că vrei să lucrezi ca însoțitor de bord și ce te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

Prima oară m-am gândit timid că mi s-ar potrivi această meserie în primăvara acestui an. Motivațiile principale au provenit din felul meu de a fi care mi-au arătat că eu sunt o persoană spontană, dinamică, ce dorește să interacționeze cu oamenii și că programul de birou 9-17 nu mi se potrivește.

În vara acestui an ai fost plecat în Statele Unite cu programul Work & Travel. În ce masură crezi că această experiență te-a ajutat să obții jobul de însoțitor de bord?

Acest program a fost experiența vieții mele. Nu cred că aș fi obținut jobul de însoțitor de bord prea curând fără acest program. De ce? Jobul avut în SUA a avut aceleași sarcini ca cel de însoțitor de bord, iar acolo am luat aceste deprinderi, aptitudini iar faptul că am lucrat în limba engleză mi-a oferit fluența în exprimare. Pe tot parcursul interviului am făcut referințe la ultimul meu job într-un mod interactiv, iar recrutorul a afișat o expresie facială care arata încântare, surprindere și “this is what we are looking for from a flight attendant”.

stefan vreau sa fiu stewardesa 1 Învingător de la primul interviu: Ștefan, viitor însoțitor de bord Eurowings

De ce ai ales Eurowings? Cum a decurs interviul?

Am ales Eurowings pentru că este parte a grupului Lufhansa și are baza în Viena. Interviul a fost surprinzător =, întrucât nu știam cum va decurge. Am început cu proba de limba engleză, care a constat într-un test de gramatică și unul de vocabular cu sinonime și antonime. A doua probă a fost de prezentare personală, răspundere la 2 întrebări de pe bilete și o probă de grup. A treia probă a fost interviul final unde am jucat și un role-play în urma căruia am obținut mult iubitul “You’re accepted”.

Primul tău interviu de aviație a fost și cel cu noroc. De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine, ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Într-adevăr. A fost primul interviu și am pășit cu emoții în lounge-ul hotelului din Otopeni, la nici 24h de la absolvirea cursului Vreau să fiu Stewardesă. Eu cred că recrutorii m-au ales pe mine datorită zâmbetului pe care l-am afișat pe toată perioada probelor, dar și a faptului că m-am prezentat sincer, nu am făcut greșeli majore, am fost foarte atent la detalii (măsurarea timpului pentru o probă), dar și datorită faptului că am creat o chimie cu aceștia. Cel mai mult consider că a contat atitudinea pe care am avut-o, siguranța pe care am arătat-o, dorința pe care am exprimat-o și nu în ultimul rând, originalitatea.

stefan vreau sa fiu stewardesa Învingător de la primul interviu: Ștefan, viitor însoțitor de bord Eurowings

Având în vedere că Eurowings este o companie aeriană mai puțin cunoscută pe piața din România, ce ne poți spune despre acest operator? Ce beneficii oferă însoțitorilor de bord, unde vei avea baza?

Într-adevăr, Eurowings este puțin cunoscută publicului larg în România, comparativ cu Wizz Air sau Ryanair, în schimb este o prezență importantă pe piețele din Austria și Germania. Printre beneficii putem enumera un salariul competitiv, training și uniformă gratuită, iar ce m-a atras cel mai mult reprezintă oportunitățile de viitor, creșterea cu 50% a salariului după un an, posibilitatea ocupării unei poziții de management sau senior cabin crew în cadrul aceleași companii. Desigur, cunoașterea limbii germane te poate avansa la Lufhansa de unde poți opera curse long-haul spre Asia, America sau Australia.

Ai participat la cursul English for Cabin Crew alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut cele 3 zile petrecute alături de noi și interacțiunea cu echipa de traineri? În ce masură crezi că pregatirea ante-interviu contează la recrutare?

Cele 3 zile au trecut foarte rapid pentru că mi-a plăcut foarte mult cursul. Acesta a fost interactiv, aplicat și corelat cu cerințele actuale în materie de însoțitori de bord. Echipa de traineri, exclusiv feminină, a fost promptă, pregătită și profesionistă de la a la z. Consider vital un astfel de curs pentru oricine vrea să se facă însoțitor de bord, oricâtă experiență ai avea în spate. La curs afli lucruri pe care să (nu) le faci și care îți vor aduce succesul, așa cum mi l-au adus mie.

IMG 8246 925x1024 Învingător de la primul interviu: Ștefan, viitor însoțitor de bord Eurowings

Cum l-ai descrie pe candidatul Ștefan în 3 cuvinte? 

“Always genuine happy”

Ce sfat le poți oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să zboare?

Veniți la curs! Acest curs este cea mai profitabilă investiție pentru voi dacă realmente sufletul, corpul și ființa voastră doresc să devină însoțitori de bord!
stefan vreau sa fiu stewardesa 2 Învingător de la primul interviu: Ștefan, viitor însoțitor de bord Eurowings

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Cu drag, pentru lucrurile minunate pe care le faceți.

Ștefan, viitor însoțitor de bord

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Învingător de la primul interviu: Ștefan, viitor însoțitor de bord Eurowings

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment