Sergiu, viitor însoțitor de bord Qatar: M-am dus la interviu fără teama unui eșec

Pe Sergiu l-am cunoscut în martie 2017. Urma să participe la un interviu Qatar Airways și a venit la unul din cursurile noastre pregătitoare. Fire extrem de veselă și sociabilă, Sergiu este genul de om “cu lipici” de care te atașezi instant. În martie nu a trecut de interviu, dar nu s-a descurajat și a știut că mai are puțin de lucru pânâ să ajungă la nori. A participat în iunie la interviu, a trecut cu succes de toate probele și din cei aproape 200 de candidați, a ajuns în marea finală. Acum Sergiu, cât și colegii lui de la interviu, așteaptă cu sufletul la gură data îmbarcării spre Doha. Până atunci, vă invit să îi citiți povestea.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii însoțitor de bord și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Prima oară când am decis că vreau să devin însoțitor de bord a fost în iarna anului trecut când m-am revăzut cu o fostă colegă de facultate, actualmente însoțitor de zbor. Când am văzut-o cât este de schimbată și cât de frumos vorbește despre această meserie, m-am decis să încerc și eu. Am început să mă documentez foarte mult, am dat peste voi și am început să citesc fiecare poveste de succes de pe site, având de fiecare dată un sentiment plăcut când vedeam că din ce în ce mai multe persoane reușesc să își îndeplinească visul.

Și uite așa m-am decis, am început să aplic, să merg la interviuri și să cred că visul meu de a deveni însoțitor de zbor prinde contur.

Care este jobul tău din prezent? În ce măsură crezi că te-a ajutat pentru ce urma să faci printre nori?

De aproape 1 an, sunt consilier juridic la o firmă de distribuție, dar și coordonatorul unei echipe de vânzări. Acest job m-a ajutat foarte mult deoarece am început să înțeleg oamenii, să-i apreciez, să-i motivizez atunci când lucrurile nu mergeau atât de bine. Suntem ca o mare familie aici, ne sprijim și ne ajutăm în orice situație si consider că acest lucru este foarte important într-o carieră aviatică deoarece la bordul avionului este posibil să ne confruntăm cu situații neprevăzute și doar lucrând în echipă putem ajunge la un rezultat pozitiv.

%name Sergiu, viitor însoțitor de bord Qatar: M am dus la interviu fără teama unui eșec

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Am urmat un curs de pregătire pentru interviul din martie pentru Qatar Airways. M-am simțit foarte bine la curs, am plecat de acolo pregatit pentru că am exersat toate probele pentru interviu, am pus în aplicare toate sfaturile pe care ni le-ați oferit și vă mulțumesc în numele tuturor pentru acest lucru. Am avut norocul să am o grupă de curs formidabilă, am rămas prieteni foarte buni și mă bucur să văd că ușor-ușor o mare parte dintre ei și-au îndeplinit visul și zboară acum prin toate colțurile lumii.

IMG 6772 1024x768 Sergiu, viitor însoțitor de bord Qatar: M am dus la interviu fără teama unui eșecLa câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Am participat în februarie la un interviu Wizz Air și din păcate nu am reușit să ajung prea departe, dar nu am fost descurajat de acest lucru pentru că știam că voi reuși fiind doar o chestiune de timp.

cursanti angajati la Qatar Sergiu, viitor însoțitor de bord Qatar: M am dus la interviu fără teama unui eșec

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Am privit acest interviu ca pe o nouă provocare, am fost foarte vesel pe tot parcursul lui, am interacționat cu toată lumea de acolo, am fost foarte degajat și am considerat că dacă va fi să fie, va fi, dacă nu, mai încercăm și nu ne pierdem speranța.

Am fost extrem de relaxat la prima întâlnire cu recrutorii, am vorbit deschis despre actualul meu loc de muncă, am primit eterna întrebare “Why do you want to be a cabin crew? “, am răspuns sincer și la obiect și am reușit să pun mâna pe acea râvnită invitație pentru a doua zi.

Ca niciodată, pot spune că la acest interviu am avut foarte mare încredere în mine, am zâmbit tot timpul, teama de un posibil eșec nu a existat nicio secundă și acest lucru consider că a contat foarte mult.

Fiecare detaliu a făcut diferența și uitându-mă la colegii mei, pot spune spune că a fost o selecție riguroasă și au dorit să-i aleagă pe cei mai buni.

Ce sfat ai oferi unui candidat, avand în vedere experiența ta de la interviuri?

Consider că trebuie să aibă încredere în forțele proprii, să zâmbească tot timpul și să se pregătească temeinic pentru fiecare interviu.

Să fie mereu optimiști și să nu se dea niciodată bătuți. Vor reuși cu siguranță să ajungă acolo unde și-au propus!

Să rețină că: Toate eșecurile acestea te pregătesc pentru succesul vieții, care nu se va compara cu nimic altceva.

IMG 6752 1024x768 Sergiu, viitor însoțitor de bord Qatar: M am dus la interviu fără teama unui eșec

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Sunteți minunate și m-ați  ajutat foarte mult la curs, iar încă un lucru foarte important de menționat – și după terminarea acestuia. Faceți o treabă excelentă și mă bucur că v-am cunoscut! Ținem legătura și promit să vă vizitez și la urmatorul curs! Vă mulțumesc și vă îmbrățișez cu drag!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Sergiu, viitor însoțitor de bord Qatar: M am dus la interviu fără teama unui eșec

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

6 comments

 • Andreea Petre iulie 17, 2017   Reply →

  Foarte frumos articolul! Felicitari!

 • Alexandra iulie 17, 2017   Reply →

  Felicitari dragul meu! 😘😘

 • otilia iulie 29, 2017   Reply →

  Toti cei care au trecut si au ajuns in selectia finala pleaca la Doha? Cat se asteapta de la selectie pana la plecare? Ma intereseaza daca vizita medicala se face si unde mai exact?

 • oana iulie 31, 2017   Reply →

  Sergiu,ai primit confirmarea de la Qatar ? Cand te imbarci pt noua meserie? Iti doresc cer senin si satisfactii profesionale .

  • Sergiu noiembrie 1, 2017   Reply →

   Pe 10 noimebrie

 • Adriana noiembrie 1, 2017   Reply →

  Felicitari baiat frumos! Iti doresc cer senin si plin de satisfactii!

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.