Raluca, Qatar Airways: Relocarea în Doha o să fie începutul unei noi etape din viața mea

Raluca a făcut primii pași spre nori în septembrie 2016. Când alături de alți 20 de cursanți Vreau să fiu Stewardesă a petrecut 4 zile intense la cursul nostru pregătitor. Pe 31 ianuarie a avut plecarea spre Qatar, iar în timp ce scriu aceste rânduri Raluca e deja în Doha. Știu că a fost un moment în viața ei când s-a lăsat inspirată și motivată de poveștile cursanților noștri angajați. Astăzi e rândul Ralucăi să-și scrie povestea cu happy-end și să îi inspire și pe ceilalți prin asta.

Când te-ai gândit prima dată că vrei să devii stewardesă și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

Prima data când m-am gândit serios la asta a fost în momentul în care am terminat liceul și trebuia să mă decid în ce direcție vreau să o iau. Aveam în gând două posibilități, ori în aer, ori pe apă. Și am decis în momentul acela să fac facultatea de limbi străine, pentru a-mi fi de ajutor în momentul în care aveam de gând să aplic pentru postul de însoțitor de zbor.

Ce știai despre această meserie înainte de a merge la interviu?

Știam că viața de însoțitor de zbor nu va fi niciodată una monotonă și acesta este principalul motiv pentru care am ales să practic această meserie. Nu sunt o persoană care să se mulțumească cu un job la birou sau cu același program zilnic. Bineînțeles știam și că această meserie îmi va da posibilitatea de a vizita toate locurile la care înainte doar visam.

DAV 0691 e1485950162683 Raluca, Qatar Airways: Relocarea în Doha o să fie începutul unei noi etape din viața mea

Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene? La câte ai participat până să reușești?

Am urmat „CURSUL PREGĂTITOR PENTRU INTERVIUL LA O COMPANIE AERIANĂ” unde am învățat tot ceea ce aveam nevoie pentru a reuși să-mi îndeplinesc visul. Interviul la Qatar Arways a fost al doilea interviu la care am participat, primul fiind la Emirates, unde, din păcate, am picat la probă de grup.

Cum a decurs interviul cu Qatar Airways? Care probă ți s-a părut cea mai grea? La ce crezi că au fost foarte atenți recrutorii în tot procesul de selecție?

Interviul a avut loc la București, a fost de tip OPEN DAY și a durat 3 zile. Proba cea mai grea mi s-a părut aceea în care trebuie să alegi un bilețel pe care scrie un anumit subiect și trebuie să vorbești pe bază acestui subiect până când te opresc recrutorii. Am nimerit cam pe la jumătatea candidaților și eram foarte emoționată fiindcă unele subiecte mi se păreau prea ușoare, iar unele prea grele și nu știam la ce să mă aștept. Însă, am avut noroc, cu o întrebare pe care o discutasem la curs: „Ce înțeleg eu prin servicii de 5 stele?”.
Cred că recrutorii au fost atenți la toate detaliile, însă cele două recrutoare au fost foarte drăguțe și nu ne-au făcut în niciun moment să ne simțim ca și când ele abia așteaptă să facem o greșeală pentru a ne elimina.

Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

Cursul de pregătire pentru interviu mi-a fost mult mai mult decât folositor, deoarece aici am învățat tot ce aveam nevoie pentru a reuși la interviu. Totodată, citind poveștile pe care le publicați despre tinerii care au reușit să ajungă la diferite companii aeriene, m-au ajutat să-mi doresc foarte mult să citesc într-o bună zi și povestea mea. Și iată că acum se întâmplă asta.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine din sutele de candidați care au aplicat?

Aveam foarte mari emoții, fiindcă îmi doream foarte mult să iau interviul, iar asta mi se putea citi foarte clar pe față și cred că și recrutorii au văzut lucrul acesta. După fiecare probă în care îmi auzeam numărul eram din ce în ce mai fericită, din ce în ce mai motivată.

Cât a trecut de la interviu până când ai primit DOJ-ul (date of join)?

Interviul a avut loc pe 29, 30 octombrie și 1 noiembrie, iar pe 19 ianuarie am primit mail cu DOJ pe 31 ianuarie și începerea trainingului pe 6 februarie, deci mai puțin de 3 luni.

DAV 0731 Raluca, Qatar Airways: Relocarea în Doha o să fie începutul unei noi etape din viața mea

Cum vezi relocarea în Doha?

Relocarea în Doha o să fie începutul unei noi etape din viața mea.

Un sfat pentru un viitor însoțitor de bord

Toți cei care vor să fie însoțitori de zbor trebuie să fie perseverenți, să nu se dea bătuți la primul obstacol și să continue să creadă în visul lor. Doamna mea dirigintă din liceu mi-a spus la un moment dat, că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.

raluca qatar airways 1024x512 Raluca, Qatar Airways: Relocarea în Doha o să fie începutul unei noi etape din viața mea

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă

În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru tot ce am învățat în cadrul cursului și pentru faptul că sunteți niște persoane minunate. Continuați să împliniți visuri și să dăruiți aripi fiindcă faceți o treabă foarte bună. Vă pup și vă îmbrățișez cu drag.

PS: ABIA AȘTEPT SĂ VĂ TRIMIT POZE DIN DOHA.

Cu drag,
Raluca

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.