Cum s-a desfășurat interviul Qatar Airways de la București – decembrie 2018

Pe 8 decembrie 2018, Qatar Airways a recrutat însoțitori de bord la București. A fost pentru prima dată când compania aeriană a organizat o recrutare de tip Assessment Day, participarea la interviu fiind condiționată de aplicarea pe site. În total, au fost chemate aproximativ 100 de persoane la interviu, iar finaliști au fost 13 norocoși.

CV drop și prezentarea companiei

Interviul a început la ora 09.00 dimineața la Hotelul Hilton. Candidații au depus rând pe rând CV-ul și au avut o mică discuție cu cele 2 recrutoare din Spania și Sri Lanka. Au fost eliminări inclusiv la această probă, după care candidații au așteptat până în jurul orei 13, pentru a trece la următoarele probe de interviu.

Prezentarea companiei

Candidații rămași în interviu au asistat ulterior la o prezentare a companiei și a condițiilor oferite de Qatar Airways, pentru a se familiariza cu ceea ce urmează să fie noul lor angajator și viața în Doha.

English test

Testul de engleză a fost unul de dificultate medie, cu exerciții de tip Cambridge(de completat spații goale, de citit și înțeles un text etc). IMPORTANT: nu a existat niciun eseu.

Reach test, verificare tatuaje/cicatrici și 1 intrebare pentru fiecare candidat

Candidații au trecut fiecare prin testul de verificare a înălțimii – trebuie să poți atinge 212 cm pe vârfuri, cu mâna ridicată, fără pantofi. Ulterior, au fost întrebați de tatuaje și cicatrici și verificați cu atenție de recrutori. La final, fiecare candidat a primit o întrebare de la una din recrutoare (fie despre customer service, hobbyuri, ce faci în timpul liber etc).

Cu această probă s-a încheiat prima zi de interviu, candidații find apoi rugați să revină a doua zi, pentru interviul final. Au primit fiecare o serie de documente pe care au fost nevoiți să le completeze acasă și să le aducă înapoi a doua zi.

Interviul final

În total, 13 persoane au reușit să ajungă la interviul final din toți candidații prezenți la recrutare. Interviul final s-a desfășurat face 2 face cu ambele recrutoare. Una din ele punea întrebări, cealaltă juca mai mult rolul de observator, fiind foarte atentă la toate gesturile și mișcările candidaților. Întrebările au fost cam aceleași în cazul tuturor candidaților: pe baza cv-ului, experiențelor anterioare, despre loialitate și atitudinea față de cei din jur.

Cam așa s-a defășurat intervul. Îi felicităm pe cei 13 finaliști printre care se numără și o serie de cursanți Vreau să fiu Stewardesă și le ținem pumnii în continuare. Iar pe ceilalți îi rugăm să nu se dea bătuți și să lupte în continuare pentru visurile lor.

Să zburați!

Înscrie-te la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, iar noi te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord la o mare companie aeriană. Cursul este unul intensiv, cu traineri care au făcut carieră în aviație și recrutare, o materie foarte bine structurată care să te familiarizeze cu tot ce înseamnă procesul de recrutare din aviație, probele de interviu, testele scrise de limba engleză și modul în care trebuie să te comporți față în față cu recrutorii. Îți realizăm inclusiv CV-ul cu care vei merge la interviu și fotografiile, astfel încât dosarul tău să fie impecabil. Rezervă-ți acum locul la curs. Detalii aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum s a desfășurat interviul Qatar Airways de la București   decembrie 2018

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.