Impresii interviu Qatar Airways: intens, bine organizat, candidați pe măsură

Când am primit de la Ana Maria mesajul cu „am trecut de toate probele de la interviul la Qatar Airways” m-am bucurat de 2 ori mai mult de cât aș fi făcut-o de obicei când aflu vești bune de la cursanții noștri: o dată pentru reușita ei și, în plus, pentru faptul că Ana Maria este cursanta care în luna aprilie a beneficiat de o bursă de 270 EUR din partea noastră, care i-a permis accesul la cursul Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile desfășurat în aprilie. Cu ajutorul acestei burse, Ana Maria s-a pregătit intens pentru interviu, iar astăzi este mai aproape de visul ei. Sunt tare mândră de reușita ei și mă bucur că am putut fi de folos unui om frumos, aflat la început de drum. Felicitări Ana Maria!

%name Impresii interviu Qatar Airways: intens, bine organizat, candidați pe măsură

Mai jos, vă redau întreaga experiența de la interviu povestită de Ana Maria:

Cum a fost la interviul Qatar Airways din 23 aprilie 2016

„Bună, Anca!

Îți scriu în legătură cu interviul de sâmbătă, 23 aprilie, pentru Qatar Airways, zi ce s-a desfășurat ca Open day. Ziua de interviu a început încă de la primele ore ale dimineții, pentru interviu prezentându-se 2 recrutoare de la Qatar Airways și în jur de 100 de candidați (până la ora 12). Am fost invitați să intrăm rând pe rând într-o sală, să predăm CV-urile în engleză, urmând ca pe parcursul zilei să fim contactați pentru a ne prezența a doua zi, la Assessment day. Practic, am predat CV-ul și ni s-a adresat o întrebare, două, în ceea ce privește CV-ul și meseria de însoțitor de bord. Fiecare candidat nu a stat mai mult de 3-4 minute.

A două zi, cea de assessment day, a început de la ora 9 cu testul de limbă engleză, un test ce a constat într-un scurt eseu, gramatică și matematică. Testul consider că a fost de nivel B2. Surprinzător, nu au urmat eliminări, ci reach test-ul, urmat de extragerea unui bilețel pe loc, despre care trebuia să vorbim maxim 1 minut. L-am numit noi test de spontaneitate. A urmat o serie de eliminări. Din 36 de persoane, câți am fost a doua zi prezenți, am rămas 16.

A urmat un exercițiu de grup, fiind împărțiți în 2 grupe. Tema generală a fost “leadership”. După o discuție de echipă, a urmat o dezbatere între cele două grupe. O a două eliminare a avut loc, pentru că la interviul final să rămânem 13 persoane. Ultima parte, interviul final, a constat într-o discuție liberă de 5-10 minute între fiecare candidat și recrutoare. Pentru toți a fost deosebit de emoționant, un interviu intens, dar foarte bine organizat, iar candidații au fost pe măsură.

Acum, ne rămâne doar să așteptăm următoarele săptămâni pentru un răspuns final, răspuns ce sper să fie pozitiv pentru cât mai mulți dintre noi.

Te pup!”

2 Comments
  • Andreea
    Posted at 14:23h, 28 aprilie Răspunde

    Testul de spontaneitate, exercițiul de grup și interviul final au fost în limba engleză?

  • Cris
    Posted at 17:34h, 28 aprilie Răspunde

    Andreea, da, recrutoarele sunt straine si engleza e limba comuna tuturor angajatilor unei astfel de companii multiculturale.

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.