Cum a decurs interviul Qatar Airways din 18 noiembrie 2017 de la Cluj Napoca

Pe 18 noiembrie 2017 a avut loc o nouă recrutare de însoțitori de bord Qatar Airways la Cluj Napoca. La interviu s-au prezentat puțin peste 100 de candidați, din care 20 au fost finaliștii. Printre ei se numără și o serie de foste cursante Vreau să fiu Stewardesă, lucru care nu poate decât să ne bucure și să ne facă mândre de reușita lor. Interviul a fost unul intens și solicitant, dar la final, cei 20 de candidați rămași s-au bucurat să fie învingătorii unei zile pline de emoții și incertitudini.

Amalia este una dintre finalistele interviului și fostă cursantă Vreau să fiu Stewardesă. A urmat un curs pregătitor alături de echipa noastră în vara acestui an la Cluj Napoca, iar în urma participării la interviul Qatar Airways a decis să ne împărtășească cum a fost pentru ea recrutarea.

“Dragă Anca,
 
    În primul rând vreau să îți mulțumesc ție și fetelor pentru cele 2 zile minunate din vară petrecute la cursul de la Cluj. Am avut foarte multe de învățat. Ieri am participat la interviul Qatar Airways și am ajuns printre ultimii 20 de finaliști. Un mare merit îl aveți și voi. Datorită vouă mi-am întărit convingerea că în viață nu există NU pot!
 
    La ora 9:00 fix au intrat în sală cele 2 recrutoare foarte drăguțe și zâmbitoare și noi, cei aproximativ 100 de candidați. Ne-au întrebat dacă ne-am băut cafeaua de dimineață pentru că eram prea tăcuți. Apoi a urmat prima probă – CV drop. Fiecare primea câte o întrebare: De ce cabin crew? Ce faci în prezent? Ai mai aplicat pentru această poziție? Care e cea mai importantă calitate a ta? Ce ai putea aduce în plus companiei? Ce știi despre noi?
 
    Cei care au trecut de această probă (70 la număr) au primit o invitație urmând să se întoarcă în sala la ora 12. A urmat testul de limba engleză unde surpriză: ni s-a cerut să ștergem fiecare titlul eseului și ni s-a dat un titlu comun – How traveling the world affects life and personality?
    
Celelalte subiecte au fost de tip grilă: întrebări pe baza unui text (eu am avut un text despre formarea norilor în atmosferă), câteva grile urmărind întrebări de gramatică accesibile, fill in the blanks (textul meu a fost despre reciful de corali) și 3 întrebări de gramatică: îmi amintesc doar 2 – un calcul simplu, o adunare cu trecere peste ordin și o problemă – (La un restaurant meniul pentru un adult este 45 de euro, iar pentru un copil 8 euro. Știind că o familie formată din 8 adulți și 5 copii iau cina la o masă, care va fi nota de plată?). Timp de lucru 40 de minute. După testul de engleză am rămas 50.
A urmat reach testul și proba de spontaneitate. Intrai în sală, încercai să atingi cei 212 cm, după care extrăgeai un bilet cu o întrebare – Dacă ai scrie o carte ce titlu i-ai da? Cel mai mare defect ai tău? Modelul tău în viață este? De ce Qatar? Întrebarea mea a fost: Care sunt cele mai importante calități ale unui însoțitor de bord? Vreau să îti spun că de această probă m-am temut cel mai mult. Oricât de bun ți s-ar părea răspunsul tău, nu știi cum este perceput de către recrutori.
 
I-am spus prietenei mele în timp ce așteptam deși urma proba de grup: “Valentina, dacă trecem acum, ajungem la final, am eu un feeling! A zâmbit amuzată. Am rămas pentru proba de grup 20. Am fost împărțiți în 2 grupe de câte 10. Tema a fost avantaje vs dezavantaje ale sistemului educațional în România. Grupa mea a avut dezavantaje (10 minute la dispoziție, trebuia să ne rezumăm la 2 dezavantaje). Mi-am amintit de ceea ce ne-ai spus la curs, referitor la timp, așa că m-am oferit voluntat pentru a fi timekeeper (una dintre recrutoare mi-a zâmbit). Le-am amintit constant colegilor cât timp mai avem la dispoziție și am terminat cu 2 minute mai devreme.
Recrutoarele ne-au spus că au nevoie de 5 minute de gândire și ne-au rugat să părăsim sala. După cele 5 minute am revenit în sală și supriză – nimeni nu a fost eliminat! A urmat prezentarea companiei și apoi interviul final pentru cei 2 băieți și 18 fete. Amândouă ajunseserăm la ultima probă.
 
La interviu fiecare a primit întrebări pe baza CV-ului, iar eu am primit o singură întrebare referitoare la o situație dificilă la actualul sau fostul job și cum i-am făcut față. Ni s-a spus că într-o saptămână vom primi un răspuns pe email, fie el negativ sau pozitiv.
 
Dacă la începutul zilei toți am fost zâmbitori cu cât treceau probele, cu atât oboseala își spunea mai mult cuvântul. Unul dintre candidați a spus pentru a destresa atmosfera înaintea ultimei probe: “Noi suntem supraviețuitorii!” La ora 17 când a început interviul final eram atât de obosită încât nu mai simțeam emoțiile. Am intrat antepenultima, era ora 19, dar am reușit să îmi păstrez zâmbetul pe buze. Când am ieșit din sală am răsuflat ușurată, fericită că am ajuns până aici.
 
Vă îmbrățișez cu drag de la Cluj.”
IMG 6623 1024x767 Cum a decurs interviul Qatar Airways din 18 noiembrie 2017 de la Cluj Napoca

*Foto de la cursul Vreau să fiu Stewardesă

Felicitări Amalia, ne vedem printre nori!
Nu uitați că pe 10 februarie va avea loc un nou interviu Qatar Airways, de această dată la București. Detalii despre recrutare aveți aici. Succes!

Te pregătim să treci cu succes de interviul Qatar Airways. Organizăm o zi de curs intensiv în care ai ocazia să exersezi fiecare probă de la interviu, să înveți cum să oferi cele mai bune răspunsuri în fața recrutorilor și cum să eviți greșelile care te-ar putea elimina. 80% din cursanții noștri se angajează ca însoțitori de bord la mari companii aeriene. Detalii și înscrieri la curs aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum a decurs interviul Qatar Airways din 18 noiembrie 2017 de la Cluj Napoca

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.