Primii pași spre nori o duc la Doha – povestea Nicoletei, viitoare stewardesă Qatar Airways

A trecut aproape un an de când am cunoscut-o pe Nicoleta la cursul English for Cabin Crew. Era ianuarie 2017 și am aflat de la ea că încă din 2015 își dorea să zboare. A rămas impresionată de imaginea unei stewardese pe care a întâlnit-o într-o benzinărie și, din acel moment, Nicoleta și-a dorit extrem de mult ca într-o zi să îmbrace și ea uniforma de însoțitor de bord. Un an mai târziu visul ei devine realitate, în scurt timp va lucra stewardesă Qatar Airways, și încă nu-mi vine să cred cât de repede a trecut tot acest timp. Parcă mai ieri eram împreună în sala de curs, exersând probe de interviu, râzând cu poftă și făcând din acele zile de training cel mai bun instrument prin care să prinzi încredere în tine și să reușești.

Cred că am avut o chimie tare frumoasă trainer-cursant, căci am rămas apropiată de Nico după curs și-am apreciat mereu căldura și zâmbetul cald afișat pe durata trainingului, cât și de fiecare dată când ne-am văzut după sau am interacționat în mediul online. Știam că în curând va zbura, iar aripile ei au venit la momentul potrivit și la compania care trebuie. După 3 eșecuri, s-a dovedit că locul ei pus deoparte era la Qatar Airways, așa că în curând Nicoleta se va afla într-un avion cu direcția Doha. Iată povestea drumului ei spre nori:

Când te-ai gândit prima oară că vrei să lucrezi că însoțitor de bord și ce te-a motivat să alegi o astfel de carieră? 

Prima oară când m-am gândit că aș vrea să lucrez ca însoțitor de bord a fost când am văzut diferite postări ale unor cunoștințe care lucrau pentru Emirates. Mi se părea incredibil că poți să ai un job în care ai șansa să călătorești și să întâlnești oameni din toată lumea. Apoi, am descoperit pagina Vreau Să Fiu Stewardesă și am început să citesc fiecare articol. Faptul că am 23 de ani și sunt o persoană activă, m-a determinat să aleg o astfel de carieră.

Care este jobul tău din prezent și în ce măsură crezi că a contribuit la obținerea jobului de stewardesă?

În prezent lucrez la o Corporație din București, însă am început să lucrez încă de la vârstă de 16 ani ca: Promoter, Consumer engager și Analist Studii. Consider că am avut ce învăța din fiecare job și tot prin intermediul lor mi-am dat seamă ce îmi place să fac cel mai mult, și anume, să lucrez în permanență cu oamenii.

De ce ai ales Qatar Airways?

Sincer, la început eram reticentă în ceea ce privește Qatar Airways. Când am ales acest job, m-am gândit că îmi doresc să ajung Cabin Crew la Emirates sau la Etihad. Din păcate, în această perioadă cele două companii nu au mai făcut recrutări. O persoană specială din viață mea a ajuns la Qatar Airways și am ajuns la concluzia că nu este atât de rău pe cât se aude. Astfel, m-a îndemnat să merg la interviu la Qatar și se pare că a fost și norocul meu, deoarece am trecut cu bine de toate probele din prima încercare.

 

image 6483441 Primii pași spre nori o duc la Doha   povestea Nicoletei, viitoare stewardesă Qatar Airways

La câte interviuri ai participat până să obții jobul mult dorit. Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

După ce am terminat cursul English for Cabin Crew am hotărât să merg la orice interviu din București doar pentru a vedea mai exact ce înseamnă un interviu pentru jobul de însoțitor de bord. Astfel, în 2 săptămâni am fost la 3 interviuri. Primul a fost la Primera Air, unde am ajuns la interviul final, însă am primit un mail negativ. Apoi am încercat la Smartlynx, unde pot recunoaște că nu am luat interviul prea în serios și am picat la primul test de engleză (graba strică treabă). Al treilea interviu a fost Wizz Air, unde am picat la proba de role-play. Pentru mine, al patrulea interviu a fost cu noroc. Prima oară la un interviu pentru o companie de 5 stele a fost și răspunsul meu pozitiv. Pot spune că după cele 3 interviuri eșuate am fost puțin demoralizată, însă faptul că am fost acceptată la Qatar mi-a demonstrat că întotdeauna trebuie să avem încredere în noi și cum spunea și Anca la curs “O să vă accepte compania pentru care sunteți potriviți”.

Ai participat la cursul English for Cabin Crew alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut cele 3 zile petrecute alături de noi și interacțiunea cu echipa de traineri? În ce măsură crezi că pregătirea ante-interviu contează la recrutare?

Pentru mine, cursul English for Cabin Crew a fost mai mult decât o pregătire pentru interviu. Pe lângă informațiile pe care le-am asimilat în cele 3 zile, acest curs m-a făcut să prind încredere în mine ca om. Trainerii sunt minunați și au fost alături de noi în aceste 3 zile.

IMG 5372 1024x894 Primii pași spre nori o duc la Doha   povestea Nicoletei, viitoare stewardesă Qatar Airways

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe ține? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Încă din prima zi, la CV Drop, am simțit o conexiune între mine și recrutoare. Pe toată perioadă interviului am fost foarte zâmbitoare și foarte sigură pe mine. Cred că faptul că am avut încredere în mine a contat cel mai mult la interviu.Am avut emoții, însă în același timp eram foarte sigură că o să reușesc. Înainte de fiecare probă mă gândeam că trebuie să fiu naturală și cu siguranță o să reușesc.

IMG 1699 682x1024 Primii pași spre nori o duc la Doha   povestea Nicoletei, viitoare stewardesă Qatar AirwaysCe sfat le poți oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să zboare?

Din proprie experiență, nu va demoralizați dacă o companie nu vă acceptă. Înseamnă că nu sunteți potriviți pentru respectiva companie și s-ar putea ca tot răul să fie spre bine. Exact ca în cazul meu!

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă:)

Sunt foarte fericită că am avut ocazia să vă cunosc și pe această cale vreau să vă mulțumesc din nou pentru tot!
Love what you do and do what you love, right?!

Dacă vrei să îți îmbunătățești engleza, să înveți un vocabular specific de aviație, tehnici de vorbit în public și de depășire a emoțiilor și în același timp să exersezi probele care se dau de obicei la interviurile cu companii aeriene, atunci cursul English for Cabin Crew este cel mai potrivit pentru tine. Timp de 3 zile vei avea parte de o experiență unică de învățare și vei reuși astfel să faci primii pași în aviație. Detalii și înscrieri la curs aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Primii pași spre nori o duc la Doha   povestea Nicoletei, viitoare stewardesă Qatar Airways

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment