Miruna, stewardesă Wizz Air: Autenticitatea a contat cel mai mult la interviu

Miruna este toată numai un zâmbet. Așa am cunoscut-o noi, în momentul în care a pășit în sala noastră de curs. Un om cald, bun si extrem de deschis. Dornică să învețe, suficient de înțeleaptă să știe exact ce drum va urma și motivată să își urmeze visul. Iar pentru cei care se tem că nu vor fi angajați pentru că nu au deloc experiență în câmpul muncii, puteți să o considerați pe Miruna un exemplu demn de urmat: deși nu lucrase niciodată și interviul Wizz Air a fost primul de acest fel pe care l-a susținut, a reușit să se numere printre norocoșii selectați să îmbrace uniforma roz.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Întâiul gând legat de jobul de cabin crew a încolțit în momentul în care am realizat că îmi doresc să fac ceva diferit, ceva de care să fiu mândră și să îmi ofere șansa de a mă dezvolta. Este un challenging job, lucru ce mă motivează și mă forțează totodată să fac față oricărei situații neprevăzute cu zâmbetul pe buze. Faptul că este o meserie la înălțime atât la propriu, cât și la figurat a contat în alegerea mea.
%name Miruna, stewardesă Wizz Air: Autenticitatea a contat cel mai mult la interviu

Ce job ai în prezent? In ce masură crezi ca experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție?

În prezent sunt studentă în ultimul an la Facultatea de Științe Politice, fapt pentru care nu am lucrat până acum, însă datorită participării active la diverse proiecte atât în cadrul Universității, cât și în afara acesteia, am învățat să îmi dezvolt abilitățile încât să fac față unui astfel de job. Experiența dobândită în urma proiectelor la care am luat parte m-a ajutat să învăț ce presupune comunicarea într-un mod eficient în ceea ce privește lucrul în echipă, dar și ce presupune adaptabilitatea, flexibilitatea. Recrutorii au sesizat aceste calități în abordarea mea vizând cele 4 probe de interviu, fapt pentru care mă consider norocoasă ca primul meu job să fie și cel mult dorit.

De ce ai ales Wizz Air?

În acest drum nu am pornit cu preferințe pentru o companie anume, deși  am avut mici semne că Wizz este alegerea. Îmi amintesc cu drag că în a doua zi de curs, Georgiana a făcut o poză în locul meu unde toate lucrurile erau roz, asortându-se perfect cu avionul de la Wizz. La interviul final am fost întrebată despre preferința pentru această companie, iar răspunsul meu a rămas constant de atunci, Wizz Air fiind compania din Europa în continuă dezvoltare, fapt ce îl doresc și pentru mine, să mă dezvolt din punct de vedere profesional într-o companie ce crește semnificativ. Rozul a fost și este culoarea mea preferată dintotdeauna, așa că sunt nerăbdătoare să îmbrac uniforma companiei. #thinkpink
%name Miruna, stewardesă Wizz Air: Autenticitatea a contat cel mai mult la interviu

Ce pași ai urmat în drumul spre nori?

Primul pas a fost informarea. Am căutat, am citit tot despre ce presupune acest domeniu, avantaje, dezavantaje, ce trebuie să știu înainte de a opta pentru o meserie la înălțime. Al doilea pas a fost să vă cunosc pe voi, să învăț punctual la ce trebuie să lucrez în scopul obținerii jobului mult dorit. Pasul decisiv a constat în prezentarea la interviu, adoptând permanent o atitudine pozitivă, cu siguranța în forțele proprii.

Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

În mare pregătirea a constat în exersarea probelor de la interviu. Restul a venit de la sine, natural. Cu ajutorul determinarii de a obtine ceea ce îmi doresc, de a profesa ce mi se potrivește, nu am fost nevoită să fac ceva special în obținerea jobului.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă . Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Sunteți dovada vie că cea mai bună investiție este în educație. Profesionalismul și acuratețea prin care s-a transmis informația  a fost mult peste așteptări. Mi-a rămas ceva întipărit în minte și suflet de la fiecare trainer. În 4 zile pline am asimilat lecție și experiență dobândită în ani de zile, iar pentru acest lucru vă mulțumesc din nou, cu mențiunea că sunt recunoscătoare să pot spune că am lucrat cu echipa Vreau să fiu Stewardesa.
%name Miruna, stewardesă Wizz Air: Autenticitatea a contat cel mai mult la interviu

La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

În cazul meu primul interviu a fost și cel norocos. Siguranța de sine și gândul că orice mic pas făcut în această direcție o să conteze, s-a văzut în atitudinea pozitivă și relaxată. Am fost pregătită pentru orice răspuns, inclusiv cel negativ. Gândul din dimineața interviului a fost „never a failure, always a lesson no matter what”

Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ți s-a parut cea mai grea probă? De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine?

Ziua interviului a fost destul de solicitantă, recrutorii ne-au ținut activi pe tot parcursul zilei de la o probă la alta așteptările fiind mai ridicate. Nu pot spune că o probă a fost mai grea ca alta, m-am bucurat de toate 4, însă cea care mi-a dat ceva mai multe emoții a fost cea Role Play. Consider că am făcut parte dintre cei 9 rămași la finalul zilei dintr-un total de 70 de candidați deoarece am fost naturală, am răspuns și reacționat cum aș face în mod normal, nu am spus/făcut ce se crede că recrutorii vor să audă, respectiv să vadă.

Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Fără să clipesc, aș spune autenticitatea. M-am prezentat și le-am arătat cum sunt în viața de zi cu zi, am demonstrat ce pot, ce calități posed, fără încercarea disperată de a impresiona. Atitudinea și modul de abordare consituie cheia succesului în orice situație, iar eu am înțeles și pus în practică acest secret.

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Sfatul pe care l-aș da unui posibil candidat este să creadă în el, în ceea ce știe, în ceea ce poate. Fiecare are locul lui, indiferent de reușită sau eșec. Belive in yourself!

%name Miruna, stewardesă Wizz Air: Autenticitatea a contat cel mai mult la interviu

Ai vreo amintire frumoasă sau lecție importantă cu care ai rămas în urma cursurilor Vreau să fiu Stewardesă?

Întotdeauna o să mă lege un gând bun de oamenii de la care învăț și care depun efort, interes, în scopul dezvoltării mele. Conturul aripilor mele este dat de voi, lucru pentru care o să vă mulțumesc, și pentru care o să mă întorc cu recunoștință de fiecare dată la echipa Vreau să fiu Stewardesa.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

5 Comments
 • Laur
  Posted at 12:07h, 30 iulie Răspunde

  Buna!
  Cand este scris la o companie faptul ca cazarea este gratis sau este asigurata, la care cazare se refera,
  cea din layovere, cea de la baza sau cea pe timpul trainingului?

 • Laur
  Posted at 20:16h, 30 iulie Răspunde

  Buna! Cand este scris la o companie faptul ca cazarea este gratis sau este asigurata, la care cazare se refera,
  cea din layovere, cea de la baza sau cea pe timpul trainingului?

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 11:06h, 31 iulie Răspunde

   Bună Laur,

   Atunci cand se face referire la free accomodation, se referă la cazarea oferită de compania aeriană respectivă pe durata contractului tău cu compania.
   În plus, toate companiile aeriene asigura free accomodation și în layovere,uneori chiar și masă (mic dejun).Cât despre cazarea pe timpul trainingului, diferă de la companie la companie, în funcție de locul unde are loc trainingul.
   Mult succes!

   Rucsandra

 • Valentina
  Posted at 09:38h, 07 august Răspunde

  Buna,

  Voiam sa va intreb care este varsta maxima a unui candidat care doreste sa aplice pentru job-ul de insotitor de bord? Multumesc

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 12:20h, 07 august Răspunde

   Bună Valentina,

   Nu există specificată nici o vârstă maximă pentru a putea aplica pentru un job de însoțitor de bord. Se specifică doar vârsta minimă, 18 ani în cazul companiilor aeriene din Europa și 21 ani în cazul companiilor aeriene din Orientul Mijlociu.
   Există companii aeriene care angajează frecvent și persoane cu vârsta de peste 35-40 ani, cum ar fi British Airways, Easy Jet,Ryanair.
   Dacă ai o pregătire bună și atitudinea potrivită, și îndeplinești cerințele cerute de companie, poți să mergi la interviu.
   Mult succes!

   Rucsandra

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.