Marina, stewardesă Saudia: “Fiecare interviu te învață și te pregătește pentru o reușită”

Deși nu am avut ocazia să ne cunoaștem personal, Marina ne-a cucerit încă de la prima interacțiune în mediul online. Ne-a surprins plăcut cu gândurile ei bune și ne-am bucurat ca prin munca noastră am putut să îi fim de folos în drumul ei către nori. Atunci când compania aeriană SAUDIA a selectat-o să facă parte din echipa lor de însoțitori de bord, am primit de la Marina acest mesaj:

“Hei dragilor, deși nu am facut cursul la voi și am ales o școală de aviație, vă apreciez foarte mult. Și datorită articolelor voastre am luat interviul la o companie aeriană. Sunteți the best! M-ați ajutat mai mult decât școala pe care am urmat-o.”

Așadar, am vrut să o cunoaștem mai în detaliu pe Marina și să aflăm cine este ea și cum a ajuns viitoare stewardesă a companiei Saudia.

Cine este Marina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Marina Maria Florea, pe numele ei complet din certificat, dacă pot spune așa, este o una dintre fetele ambițioase care luptă pentru ca visul lor să devină realitate. Dacă aș putea să mă descriu în cinci cuvinte, acestea ar fi: ambițioasă, sociabilă, isteață, sufletistă și nu în ultimul rând, zâmbitoare.

Cum ai ajuns să-ți dorești un job de stewardesă? Ce a activat în tine “microbul aviației”?

,,Microbul aviației” mi-a intrat în sânge încă de când eram mică. Având părinți care lucrau în străinătate, mergeam în vacanță la ei vara și călătoream cu avionul. Mereu am fost impresionată de eleganța și amabilitatea însoțitoarelor de bord. Chiar îmi amintesc că mereu era pe zbor câte o stewardesă care îmi plăcea mai mult și pentru orice întrebare sau orice curiozitate care îmi trecea prin cap la momentul respectiv, apăsam ,,butonul magic” pentru a o chema și efectiv nu eram atentă la răspunsul ei deoarece o analizam din cap până în picioare. Țin să precizez că am fost botezată ,,iubitoarea de call bell-uri”.

Prin câte interviuri ai trecut ca să primești acel mult sperat “DA” din partea unei companii aeriene? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu? 

Am participat la 5 interviuri. La 2 dintre ele am primit răspuns pozitiv, la Qatar și la Saudia Airlines. Fiecare interviu te călește și te ajută să-ți dai seamă ce ai de îmbunătățit. Este adevărat, după primul interviu pe care nu l-am luat, am fost foarte dezamăgită de mine însămi și ajunsesem în punctul în care credeam că nu sunt pentru acest job și chiar îmi propusesem să nu mai particip și să uit total de visul meu. Făcând o retrospectivă, am pus în balanță ce mă scoate pe mine în evidență și ce mă trage în jos la interviuri. După ce am realizat care erau de fapt acțiunile sau gândurile care mă dezavantajau în timpul unui interviu, am decis să mă concentrez pe ele pentru a le îndrepta. În concluzie, fiecare interviu te învață și te pregătește pentru o reușită.

marina stewardesa saudia 3 Marina, stewardesă Saudia: Fiecare interviu te învață și te pregătește pentru o reușită

Interviul Saudia a fost cel norocos pentru tine. Cum a decurs ziua de interviu, cum ți s-au părut recrutorii? 

Interviul la Saudia Airlines mi s-a părut unul foarte lejer. Primul pas a fost să aplic online, fiind acceptată foarte rapid. Hotărâtă, m-am prezentat pe data de 18 Februarie la București, și am fost ,,întâmpinată” de aproximativ 100 de fete. Deși eram puțin emoționată, Bianca, una dintre persoanele care recrutau pentru Saudia, m-a ajutat să mă relaxez și să prind și mai mult curaj. Am fost măsurate, cântărite, am susținut un test în limba engleză și la final, am avut o mică discuție cu unul dintre recrutorii agenției pentru a ne vedea nivelul limbii engleze. Pe data de 14 Martie am susținut discuția finală cu reprezentanții oficiali ai companiei Saudia Airlines. Fiecare fată avea un număr de ordin, care înainte de a intra aștepta într-o sală pe un scaun, eu având numărul 31.
În timp ce așteptam să fiu chemată, am închis ochii și îmi spuneam în minte: ,,Zâmbește! Fii încrezătoare! Privește-i în ochi!” După ce am intrat, am tras o gură mare de aer și m-am așezat pe scaun. În fața mea erau 3 domni și o doamnă, care au început să-mi pună întrebări pe baza cărora își dădeau seama ce fel de persoană sunt și dacă mă încadrez în cerințele companiei. La finalul zilei, au strigat numerele care au fost acceptate, printre care s-a auzit și norocosul meu 31.

marina stewardesa saudia 4 Marina, stewardesă Saudia: Fiecare interviu te învață și te pregătește pentru o reușită

Ce a urmat după interviu? Prin ce etape ai trecut post recrutare (ex. analize medicale etc)

Dupa interviu, ne-am prezentat la Briefing Day, si mai apoi am început cu setul complet de analize medicale urmând să ne ocupam și de obținerea visei.

Deși ai urmat o școală de aviație crezând că doar așa poțo un job în domeniu, ai realizat că, de fapt, nu era necesar să o faci. Nu ai obținut un job la finalizarea ei și nici la interviu nu te-a ajutat, dat fiind că Saudia recruta persoane fără experiență în aviație și nu cerea să ai terminată o astfel de școala. Ce a contat atunci mai mult la interviu? 

Din punctul meu de vedere, ceea ce a contat cel mai mult în momentul interviului a fost încrederea de sine și zâmbetul. Faptul că am zâmbit și că am răspuns sincer la întrebări i-au convins că trebuie să fac parte din echipa lor. Ideea în sine de a face o școală de aviație nu-ți asigură și locul de muncă, cum de altfel am și crezut eu. Practic și teoretic, singurele beneficii obținute în urma școlii au fost noile prietenii și atestatul, care oricum nu contează și nu are importanță pentru companiile din Middle East care nu îl recunosc.

Cum ai ajuns, de fapt, să urmezi cursurile unei școli de aviație? Ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Ceea ce m-a determinat să fac o școală de aviație a fost faptul că voi obține un job garantat, imediat. M-am gândit că efortul financiar va merita după terminarea cursurilor, însă realitatea mi-a demonstrat că nu o școală scumpă de aviație te face cu adevărat stewardesă.
  • (notă: am scris pe larg în acest articol despre subiectul școlilor de aviație. De reținut este faptul că pentru a deveni însoțitor de bord NU ai nevoie de o școală de aviație și absolvirea unor astfel de cursuri NU îți garantează automat și un job în domeniu)

Cum vezi relocarea în Arabia Saudita? 

Relocarea în Arabia Saudita o văd ca pe o provocare, sinceră să fiu. Având în vedere restricțiile și modul lor de viață, consider că voi avea multe de învățat. Gândul că voi locui în Arabia Saudita mi-a creat la început un sentiment de teamă care mai apoi s-a transformat în nerăbdare.

marina stewardesa saudia 2 Marina, stewardesă Saudia: Fiecare interviu te învață și te pregătește pentru o reușită

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze pentru o companie din Middle East?

Sfatul meu este să aibă încredere în ei și să zâmbească mereu! Să nu renunțe după primul răspuns negativ și să-și facă o autoanaliză pentru a-și da seama ce au de îmbunătățit!

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

În final, vreau să mulțumesc pe această cale echipei Vreau să fiu Stewardesă. Deși nu am intrat în contact fizic cu voi și nu am participat la cursurile voastre, pot spune că articolele pe care le postați și experințele fetelor ce profesează această meserie m-au ajutat să prind și mai mare încredere în mine și să realizez că pot și că nu trebuie să mă dau bătută indiferent de ce obstacole întâmpin! Urmăresc de fiecare dată când postați ceva nou și, să fiu sinceră, emoția pe care o trăiesc în prezent este datorită vouă pentru că de pe pagina voastră am aflat de viitoarea mea ,,casă”!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.