De la Dublin la Doha – povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

În septembrie 2017 am cunoscut-o pe Marina, cea care venise tocmai de la Dublin pentru a participa la un curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Marina este originară din Republica Moldova și are în sânge spiritul acela luptător și ambițitos, iar pe față îi citești mereu un zâmbet cald. Marina este dovada vie că primul interviu la o companie aeriană poate fi și cel norocos, atât timp cât mergi pregătit și ai chimie cu echipa de recrutori. Lucruri pe care Marina le-a avut din plin, astfel că azi se pregătește să se alăture marii familii Qatar Airways.

Când te-ai gândit prima dată că vrei să devii stewardesă și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

Gândul de a deveni stewardesă mi-a încolțit în minte acum câțiva ani, când o prietenă de a mea a participat la un interviu în Republica Moldova, eu am mers doar ca să o însoțesc, dar nu am avut curaj să particip deoarece nu stăteam bine la capitolul limba engleză. De atunci, acesta a fost visul meu, la care am continuat să lucrez, motivația mea fiind aceea de a purta cu mândrie uniformă unei companii aeriene, de a face ceea ce îmi place și a primi și bani din asta, de a călători prin întreaga lume și de a lega prietenii cu persoane de diferite naționalități și culturi.5D4 5630 1024x683 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

Care este jobul tău din prezent? În ce măsură crezi că te-a ajutat la interviul de însoțitor de bord?

În prezent lucrez ca asistent vânzari, ceea ce m-a ajutat la interviu, deoarece experiența în serviciul cu clienții este un plus pentru un viitor însoțitor de bord.

Ai participat la un interviu Qatar Airways la Dublin. A fost primul tău interviu de aviație? Cum au decurs probele, care ți s-a părut cea mai grea etapă din procesul de recrutare?

Interviul Qatar Airways la Dublin a fost primul meu interviu de aviație. Totul s-a desfășurat într-o singură zi, ceea ce ne-a luat pe toți participanții prin surprindere, deoarece ne așteptam ca totul să se desfășoare în 2-3 zile. Prima probă a fost cea de CV-Drop inclusiv Reach-Test, după care din cei peste 100 de candidați  au fost eliminați cam jumătate. A urmat English test, unul de nivel mediu, cu un eseu, câteva exerciții de gramatică și un simplu exercițiu de matematică. Apoi din nou eliminări, a urmat Group Exercise, unde a fost destul de simplu trebuia, după care nu a mai fost eliminat nimeni. Recrutoarele au fost super drăguțe  dar atente la detalii, ne-au felicitat pe cei 15 candidați rămăși, a urmat prezentarea companiei și după, interviul final, care a fost relativ scurt. Cea mai grea etapă mi s-a părut interviul final, unde ești față în față cu recrutorii ceva mai mult timp.

În septembrie 2017 ai urmat un curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute la curs și interacțiunea cu echipa noastră? În ce masură crezi că ceea ce ai învățat la curs te-a ajutat la interviu?

Cursul Vreau să fiu Stewardesă a fost pentru mine esențial! Au fost 4 zile intense de curs unde am căpătat mai multă încredere în mine, am învățat  lucruri care m-au ajutat să trec cu succes de toate probele interviului și am legat prietenii frumoase. Trainerii sunt deosebiți, pun suflet în ceea ce fac și important este că și după curs îți vin în ajutor ori de câte ori ai întrebări.

 

IMG 7936 1024x768 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

IMG 7877 1024x767 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

IMG 7876 1024x767 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

 

IMG 7880 1024x768 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

 De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine din toți candidații care au aplicat?

Zâmbetul este cheia! Am zâmbit pe toată durata interviului, am fost sociabilă, pozitivă și chiar dacă aveam mari emoții, am încercat să fiu relaxată și încrezătoare! Cred că asta a făcut diferența.

IMG 7904 1024x767 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

IMG 7906 1024x768 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

Cum vezi relocarea la Doha, în Qatar? 

Relocarea la Doha, în Qatar, e o provocare pentru mine, jobul de stewardesă este o nouă etapă în viața mea și abia aștept să îmbrac uniforma burgundy! Sunt sigură că nu o să fie ușor, trainingul va fi o perioadă stresantă și plus că va trebui să mă adaptez la un set de reguli – care de fapt sunt importante, pentru a putea asigura confortul și siguranța pasagerilor, dar destinațiile noi spre care voi zbura, colectivul mereu nou, noi prieteni și standartele înalte de cazare pe care le oferă compania vor fi mult deasupra puținelor minusuri.

%name De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

Colegele Marinei de la Cursul Vreau să fiu Stewardsă

Un sfat pentru cititorii Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să zboare

După ce am trecut interviul, am simțit nevoia să mulțumesc părinților, prietenilor și tuturor celor care m-au susținut, dar și pentru experiență și oamenii pe care i-am cunoscut, care m-au șlefuit și m-au transformat în persoană care sunt acum. Ai încredere în tine, fii pozitiv, sociabil, optimist și mereu cu zâmbetul pe buze: aceasta este cheia spre succes!

5D4 5630 1024x683 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă:

Cu ajutorul vostru mi-am îndeplinit visul! Sunteți o echipă minunată, caldă, faceți o treabă bună și asta se vede din rezultatele cursanților voștri! Sunt foarte fericită că v-am cunoscut și vă urez cât mai mulți cursanți cu visul de a zbura îndeplinit! Vă cuprind!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Cristina Chelba avatar 80x80 De la Dublin la Doha   povestea Marinei, viitoare stewardesă Qatar Airways

About Cristina Chelba

Orice echipă are nevoie de un creier organizat pentru a funcționa perfect din punct de vedere logistic. Iar Cristina face o treabă grozavă în acest sens. Mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie, Cristina s-a alăturat echipei Vreau să fiu Stewardesă în 2015.

You may also like

Leave a comment