Când universul complotează să prinzi aripi – povestea Mariei, stewardesă Qatar

Mereu spun că pentru a trece de interviul de stewardesă, pe lângă pregătire, ambiție și curaj, ai nevoie de acel strop de noroc care să decidă lucrurile în favoarea ta. Și mai cred că atunci când ceva e să fie pentru tine, va fi indiferent de circumsanțe sau de greutăți. În cazul Mariei a fost la fel. Cu o zi înainte de a participa la recrutarea Qatar Airways și-a rupt 3 degete la ora de sport de la facultate. Deși avea degetele mov și dureri, s-a dus la interviu, își dorea prea mult jobul ca să dea cu piciorul unei astfel de oportunități.

Maria: „În prima zi a fost doar CV drop, iar eu nu ma dusesem încă la doctor. Stăteam cu mâna la spate și aveam degetele mov. Dupa CV drop am fost la spital și doctorul mi-a zis că îmi va pune mana în gips. A doua zi, trebuia să mă prezint pentru probele urmatoare ale interviului. Eram rușinată puțin, și chiar îmi amintesc că nu am vrut să mă mai duc. Eram supărată pentru treaba asta, îmi țineam mereu mâna la spate. Dar recrutoarea îmi zâmbea mereu, mi-a spus să nu o mai ascund și că nu e nicio problemă, m-au intrebat ce am pătit și dacă a fost ceva grav. Le-am povestit și lor întreaga întâmplare, iar ele au spus că dupa ce-mi scot mâna sa-mi fac poze și să le trimit. După interviu, am fost sunată și întrebată dacă mi-au ramas semne, m-au pus sa le trimit și niste poze.”

Așadar, cu 3 degete rupte, Maria, studentă în anul 2, și-a văzut visul împlinit. Pe 13 aprilie 2017 a zburat la Doha. Nu avea experiență în CV, însă recrutorii au văzut potențialul din ea. Și probabil acea sclipire din ochi. Primesc de multe ori întrebarea „Nu am experiență până acum în câmpul muncii, am vreo șansă să fiu recrutat?” Maria este dovada vie că se poate, indiferent de obstacolele pe care le vei întâlni în drumul tău. Trebuie doar să faci în așa fel încât recrutorii să vadă în tine candidatul ideal. Și să dovedești asta pe tot parcursul interviului: prin atitudinea afișată, prin ceea ce spui, prin ceea ce faci. Și-atunci nimic nu te mai poate opri. Vă invit să citiți povestea Mariei și să vă lăsați inspirați de pașii făcuți de ea spre nori.

 

Când te-ai gândit prima dată că vrei  fii stewardesă și ce anume te-a motivat  alegi o astfel de carieră?

Îmi doream să fiu stewardesă încă de când eram mică, aveam 5 ani când am zburat prima dată alături de părinții mei și eram fascinată de avioane, de acele domnișoare frumoase în uniformă cu machiaj perfect și zâmbetul pe buze. Îmi doresc să călătoresc și să mă bucur de fiecare minune a lumii, să cunosc oameni noi și să trăiesc experiențe de neuitat.

cursanti vreau sa fiu stewardesa 1024x842 Când universul complotează să prinzi aripi   povestea Mariei, stewardesă Qatar

Ce joburi ai avut înainte? În ce masură crezi ca te-au ajutat în viitoarea cariera de însoțitor de bord?

Nu am mai lucrat niciodată, m-am concentrat pe un singur lucru, acela fiind școala, proiecte și asociații, fiind studentă în al doilea an de facultat. M-au atras în special limbiile străine, am învățat engleza, iar apoi germana.

Ce te-a determinat  te înscrii la un curs Vreau să fiu Stewardesă? Cum au fost zilele petrecute alături de noi și interacțiunea cu echipa de traineri?

Am aflat de cursul „Vreau să fiu stewardesă” de pe facebook, a fost una dintre cele mai frumoase experiențe și îmi doream să nu se mai termine, am exersat fiecare probă pentru interviu, am învățat lucruri noi, și am întâlnit o echipă minunată care se interesează de fiecare cursant în parte.

rsz pozagrup13 1024x683 Când universul complotează să prinzi aripi   povestea Mariei, stewardesă Qatar

La câte interviuri ai mers până  ajungi la cel norocos? Ce ai învățat din fiecare eșec?

Am fost la un singur interviu, având încă 20 de ani și fiind cea mai mică, nu am crezut că voi ajunge până la final, plus că aveam mână în gips. Cu o zi înainte de interviu mi-am rupt 3 degete și mă gândeam că va fi un dezavantaj încă de la început. Dar, nu a contat, dacă ceva îți este predestinat, va fi al tău indiferent de circumstanțe.

Cum a decurs interviul Qatar Airways?

Inițial au fost în jur de 150 de persoane, la prima probă am mers cu CV-ul, apoi un examen accesibil pentru oricine la limba engleză, apoi recrutoarele ne-au pus să selectam un bilet și să răspundem la o întrebare, proba de grup și interviul final.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine dintre toți candidații care au aplicat?

Sincer, am simțit de când am ajuns că se va termina cu succes, o recrutoare mi-a zâmbit încă de la început la fiecare probă, așa a fost să fie eu consider că norocul are și el rostul lui în astfel de situații.

Un sfat pentru un viitor însoțitor de bord.

Nimic nu este imposibil, și cum îmi spune tatăl meu nu „Speranța moare ultima” ci „Speranța nu moare niciodată”, fiecare om are șansa lui pot fi și 2000 de candidați, nimeni nu-ți va lua locul. Trebuie doar să crezi, să crezi în tine.

18083691 1404641596262756 2059704454 o 2 818x1024 Când universul complotează să prinzi aripi   povestea Mariei, stewardesă Qatar

Un mesaj pentru echipa Vreau  fiu Stewardesă 🙂

Mă bucur că am făcut parte din echipa voastră, am învățat multe lucruri, am întâlnit oameni minunați, să nu vă opriți din acest proiect pentru că le oferiți în primul rând ambiție și motivație fiecărui cursat să se autodepășească și să creadă în șansa lui.

[vc_message]Dacă vrei să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești la un curs Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, traineri cu experiență în aviație, exersarea tuturor probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. [/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.