Ioana prinde aripi la Flynas: „Toată lumea ar putea fi a mea”

Acum un an Ioana venea la cursurile noastre. A început cu English for Cabin Crew și a continuat la Cursul pregătitor pentru interviul la o companie aeriană. Mi-a atras atenția încă de la început, pentru că își dorea enorm de mult să lucreze la o companie din Arabia Saudită! Nu-mi venea să cred că cineva privește cu atâta deschidere și curaj o țară atât de restrictivă precum Arabia Saudită, dar m-am bucurat să găsesc în Ioana un om atât de ambițios încât să își urmeze visul orice ar fi, oricare ar părerile oamenilor din jur. Ioana și-a învățat lecția răbdării odată cu decizia de a deveni stewardesă, căci a avut de așteptat mult pentru ca o companie din Arabia Saudită să vină la recrutări în România. Iar acum încă așteaptă cu sufletul la gură momentul plecării spre Orientul Mijlociu! Vă invit să îi aflați povestea și să citiți mai multe despre primii ei pași către nori.

Când te-ai gândit prima dată că vrei să devii stewardesă și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră? 

În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru că îmi oferiți posibilitatea de a-mi spune povestea.

Prima dată când m-am gândit că vreau să fiu stewardesă cred că a fost prin liceu. Știu că o colegă mai mare decât mine a reușit să se angajeze că însoțitor de bord, dar pentru o companie românească. Mi s-a părut ceva extraordinar, am fost foarte bucuroasă pentru ea și dintr-o dată am simțit o chemare pentru asta…am simțit că sunt făcută pentru așa ceva, însă mi se părea un vis foarte greu de împlinit. La puțin timp după ce am terminat liceul am început să lucrez în străinătate. Când vedeam stewardesele prin aeroporturi parcă mi se făcea pielea de găină și în subconștient îmi spuneam că acolo e și locul meu. De asemenea, lucrând printre străini am realizat că-mi face plăcere să interacționez cu oameni și culturi diferite, ceea ce mi-a dat un impuls și mai mare că trebuie să fac ceva. N-am simțit niciodată că aparțin unui singur loc…ci că toată lumea ar putea fi a mea.

 Ce știai despre această meserie înainte de a merge la interviu? 

Înainte de a merge la interviu știam destul de multe lucruri despre această meserie, grație informațiilor primite la cursurile Vreau să fiu Stewardesă. Parcă mi s-au deschis ochii și mi-am dat seamă că nu este chiar foarte greu, atâta timp cât ai voință. Am fost informată atât de plusurile cât și de minusurile acestei meserii, pentru a-mi da seama dacă aș alege asta sau nu. Eu am ales să merg înainte!

Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene? La câte ai participat până să reușești? 

Am participat la un singur interviu pentru că aceasta era compania pentru care vroiam să lucrez, Flynas. Țara unde voiam să fiu – Arabia Saudită. A fost destul de greu pentru că a trebuit să aștept o recrutare în România. Am trimis CV-ul și pentru alte recrutări care aveau loc în alte țări, dar nu eram acceptată din cauză că nu aveam cetățenia țării respective și nu puțeau să-mi facă viză. Înainte de interviu m-am pregătit reamintindu-mi tot ce am învățat la cursurile voastre și studiind foarte bine cartea online trimisă de voi, referitoare la întrebările care pot fi adresare de recrutori la final interview. Vreau să spun că m-a ajutat enorm.

Cum a decurs interviul cu Flynas? Care probă ți s-a părut cea mai grea? La ce crezi că au fost foarte atenți recrutorii în tot procesul de selecție?

Interviul cu Flynas a fost destul de neobișnuit pentru că mă așteptăm la altceva. Aș fi așteptat măcar o prezentare personală pentru ca recrutorii să evalueze nivelul nostru de engleză, însă a fost direct un test grilă, destul de neobișnuit și destul de tricky, iar timpul mi s-a părut foarte scurt, 20 de minute. Spre surprinderea mea, proba de engleză a fost cea mai grea. A fost și prima, iar emoțiile mele erau copleșitoare pentru că îmi doream foarte mult.

Recrutorii cred că au fost atenți în special la atitudinea noastră. La încrederea pe care o afișăm în fața lor, la postură, dar și la înfățișare, având și o probă de grooming unde am fost cântărite și studiate cu atenție pentru a nu avea vreun tatuaj sau vreo cicatrice vizibilă.

Ce influență a avut asupra ta cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipă de traineri? 

Cursul Vreau să fiu Stewardesă a fost pentru mine tot ce am avut nevoie. Nu cred că aș fi fost acceptată dacă nu aș fi avut cunoștiințele dobândite aici. Am reușit să-mi dau seama de faptul că sunt potrivită pentru această meserie, am învățat lucruri foarte importante fără de care nu aș fi ajuns cu siguranță aici, iar interacțiunea cu echipa de traineri mi-a dat un sentiment de siguranță, m-am simțit destinsă și parcă eram într-o famile care m-a făcut să-mi descopăr potențialul.
cursanti vreau sa fiu stewardesa 1024x842 Ioana prinde aripi la Flynas: Toată lumea ar putea fi a mea

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine din sutele de candidați care au aplicat? 

Cred că recrutorii m-au ales pentru că și-au dat seama cât sunt de hotărâtă, cât de mult îmi doresc, cât de mult îi apreciez și m-am uimit și pe mine câtă putere de convingere am avut în situațiile dificile care s-au ivit.

Cât ai de așteptat până la relocarea în Arabia Saudita? Cum privești mutarea într-o țara cu atâtea restricții din punct de vedere religios?

A fost foarte mult de așteptat pentru că Arabia Saudită este o țară în care viza se obține extraordinar de greu. Am primit viza după mai bine de 5 luni, iar acum aștept biletul de avion, care s-a spus că va fi trimis luna această, dar încă nu se știe nimic sigur. Dacă voi plecă până la sfârșitul lunii ar fi 6 luni de când aștept. Abia aștept relocarea în Arabia Saudită și chiar dacă este cea mai restrictivă țară musulmană, mi se pare o aventură extraordinară de care nu multă lume are parte. Am lucrat o perioadă cu arabi și cred că aveam o idee preconcepută despre ei și despre religia lor în general, însă spre surprinderea mea am descoperit că sunt niște oameni minunați cu un respect extraordinar. Cultură lor deosebită și complet diferită de a europenilor m-a făcut să îmi doresc să aflu mai multe și acesta a fost un motiv pentru care îmi doresc să cunosc Arabia Saudită, mi se pare fascinant!

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 

Vreau să va mulțumesc din suflet pentru că m-ați ajutat să-mi împlinesc visul, am învățat enorm de multe lucruri prin intermediul echipei de traineri și țineți-o tot așa! Pentru că într-adevăr oferiți aripi celor care chiar își doresc să zboare!

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești la un curs Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, traineri cu experiență în aviație, exersarea tuturor probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.