Interviu cu Geanina Maxut, stewardesă Emirates, despre pasiune, visuri și profesionalism

Am cunoscut-o pe Geanina acum doi ani prin intermediul unei prietene comune cu care am legat o relație în urma cursului “Vreau sa fiu stewardesă”, iar prima data când ne-am întâlnit a fost cu o saptămână înainte de mutarea noastră în Dubai. Dat fiind faptul că eu trebuia să plec prima, am schimbat numerele de telefon și am stabilit că o voi ține la curent despre viața la Emirates pentru a nu fi luată prin surprindere în momentul în care urma să ajungă. Ceea ce niciuna dintre noi nu știa, a fost faptul că urma să legăm o frumoasă prietenie și majoritatea timpului liber din Dubai îl vom petrece împreună. Așa a și fost, iar acum, în urma acestui interviu, simt că ma regăsesc în Geanina, că trăiesc prin ea fiecare decolare și aterizare, chiar dacă suntem departe.

1. Care a fost primul contact cu ideea e a deveni însoțitor de bord și de ce ai considerat că acest job este o alegere bună?

Am început să mă gândesc tot mai mult la acest job pe când mă aflam în Statele Unite pentru un program studențesc, acesta fiind momentul când am prins gustul de a călători. Cred că pe de-o parte a fost și mâna destinului, pentru că prietena cu care mă aflam acolo era la rândul ei interesată de acest job și astfel am început împreună să ne documentăm pentru a pune în aplicare atunci când reveneam acasă. Consider că este una dintre cele mai bune alegeri pe care aș fi putut să o fac la 22 de ani cu toată energia, curiozitatea și dorința de a descoperi lumea.

2. Cum a fost trecerea de la jobul pe care îl aveai înainte la a zbura aproape în fiecare zi spre o altă destinație?

Eram nerăbdătoare să am primul zbor după două luni de training intens și faptul că urma să pășesc pe 3 continente diferite în aceeași lună e o senzație fără termen de comparație. Jobul anterior se desfășura într-un birou, fără vreun view deosebit și mă aflam mereu pe fugă pentru că trebuia să îmi fac timp și pentru cursuri, dar în același timp să muncesc pentru a mă întreține.

3. Cum a fost perioada trainingului?

Trainingul a fost solicitant, dar în același timp am încercat să profit de fiecare moment petrecut acolo, alături de colegii mei, iar pe lângă faptul că am învățat multe lucruri, ne-am și distrat. Deși au fost două luni grele, sunt recunoscătoare că am cunoscut oameni deosebiți care ulterior mi-au devenit prieteni de suflet în Dubai.

IMG 4224 928x1024 Interviu cu Geanina Maxut, stewardesă Emirates, despre pasiune, visuri și profesionalism

4. Cum e viața ta de când te-ai mutat în Dubai și ce anume îți lipseste acolo?

Viața în Dubai devine plăcută în momentul în care lucrurile încep să aibă o stabilitate, devii un cunoscător al orașului și te obișnuiești cu programul de muncă, iar dacă ai prieteni cu care să îți petreci timpul liber, devine acasă. Îmi lipsesc foarte mult familia, prietenii, mâncarea și spiritul de sărbătoare de acasă, dar încerc pe cât posibil să mă întorc în România ori de cât ori am ocazia și să profit din plin de zilele libere.

5. Povestește-ne dacă ai operat vreun zbor în care au existat incidente (medicale, situații neplacute, urgențe), iar daca da, ce ai invățat la final.

Am avut parte de tot felul de situații neplăcute, ciudate, de urgență, dar consider că acestea sunt ingredientele unui job aparte. Pentru că niciodată nu știi ce se poate întâmpla pe timpul unui zbor, trebuie să fii mereu pregătit și să acționezi în consecință. De exemplu, mă aflat pe un zbor cu destinația Barcelona în care sunt recunoscută ca vorbitoare de limba spaniolă, pe lângă limba română. În timp ce făceam turul obișnuit cu răcoritoare în cabină, am observat o tânără care nu se simțea prea bine și primul instinct a fost să mă apropii pentru a investiga situația. Recunosc faptul că mi-a fost teamă de bariera lingvistică, chiar dacă sunt o bună cunoscătoare a limbii spaniole, dar fiind vorba despre un caz medical, trebuie să îți dai seama de situație într-un timp cât mai scurt pentru ca lucrurile să nu se agraveze. M-am relaxat puțin după care am început să îi pun anumite întrebări, am anunțat și ceilalți colegi, iar împreună am rezolvat cazul care era e fapt o indigestie. Din acel moment am învățat faptul că trebuie să fiu stăpână pe mine și să am încredere că pot face față oricărei situații. Chiar dacă unele cazuri sunt dificile, atunci când le abordezi cu profesioalism poți trece cu brio peste ele.

6. Care este destinația ta preferată și de ce?

Rio de Janeiro este și va fi destinația mea favorită. Este locul în care am visat mereu să ajung, dar nu credeam că o să am această posibilitate vreodată. Iubesc marea, plaja și soarele, iar acest loc se pare că le-a adus pe toate împreună într-un mod perfect. M-am bucurat ca un copil când am ajuns pe plaja de la Copacabana, am probat costumele de samba de la cel mai mare carnaval din lume și am urcat până la statuia Mântuitorului de unde ai o priveliște  care îți taie răsuflarea. Am avut cea mai mare aventură a vieții atunci când am decis să zbor cu deltaplanul de la o înălțime pe care nu vreau să mi-o amintesc. Ca un rezumat, totul este desprins dintr-un vis și nu credeam vreodată că o să ajung să trăiesc altfel de momente.

7. Te vezi zburând și în viitor sau consideri că e un job care se incheie o dată cu terminarea contractului?

Cu siguranță mai am multe locuri de văzut, experiențe de trăit și fără să îmi dau seama a trecut deja un an și jumătate, iar pasiunea mea pentru această meserie crește în fiecare zi. Din punctul meu de vedere, orice experiență începe și se termină în momentul în care tu decizi acest lucru și ar fi păcat să mai zbori în condițiile în care nu te mai simți atras de ceea ce faci. Unde nu există pasiune și dorință, visul ia sfârșit înainte de a începe.

8. Ce te motivează cel mai mult să fii mereu optimistă și să practici acest job într-un mod profesionist în fiecare zi?

Îmi place diversitatea, faptul că în fiecare zi trec prin ceva nou, o altă destinație, întâlnesc oameni toate colțurile lumii cu care mă identific sau facem schimb de informații culturale. Să rămâi tot timpul profesionist este o calitate necesară pentru ca la sfârșitul unei zile să fii mulțumit cu ceea ce ai realizat.

IMG 4225 1024x768 Interviu cu Geanina Maxut, stewardesă Emirates, despre pasiune, visuri și profesionalism

9. Ce sfaturi le poți da celor care merg la un interviu de rectrutare însoțitori de bord? Ce ar trebuit să NU facă?

Să nu își piardă niciodată încrederea în sine și să nu se lase înfluențați de opiniile negative ale celor din jur dacă ceea ce își doresc cu adevărat poate deveni realitate și nu în ultimul rând să zâmbeasca mereu.

10. Care este cel mai important lucru pe care o persoana trebuie să îl știe înainte de a începe această meserie?

În spatele tuturor lucrurilor frumoase și a stilului de viață luxos pe care îl presupune acest job există și multă muncă, iar oboseala își spune cuvântul dacă nu ai un program organizat și nu te odihnești corespunzător. Oricât de mult te-ar încânta partea financiară sau distracția, sănătatea este pe primul loc și trebuie să fii mereu în formă pentru a putea să continui în acest domeniu cât mai mult timp.

IMG 4226 Interviu cu Geanina Maxut, stewardesă Emirates, despre pasiune, visuri și profesionalism

În numele echipei îți mulțumesc pentru interviu și sunt mândră de tine pentru că nu ai renunțat niciodată la ceea ce ți-ai propus și sunt convinsă că viitorul sună bine!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale.Înscrieri și detalii aici.

Andreea Julei avatar 80x80 Interviu cu Geanina Maxut, stewardesă Emirates, despre pasiune, visuri și profesionalism

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.