Interviu Flydubai. Etapele online

Pentru că în ultimele zile am primit foarte multe întrebări din partea voastră pe acest subiect, revenim cu detalii despre etapele online prin care candidații pentru un post de însoțitor de bord la Flydubai trebuie să treacă. Reamintim faptul că, în această săptămână, compania Flydubai a anunțat că va recruta însoțitori de bord la București. Așa cum v-am obișnuit, platforma Vreau să fiu Stewardesă a fost prima care v-a oferit veștile bune, știrea fiind la scurt timp preluată în presă și distribuită de peste 3500 de persoane.

Interviul online la Flydubai

Înainte de a participa la un interviu față în față cu recrutorii de la Flydubai, candidații trebuie sa treacă prin mai multe testări online.

1. Aplicația online:

Completezi un chestionar online, îți trimiți pozele și CV-ul și astepți un răspuns din partea companiei.

2. Testarea online

Dacă ai trecut de screeningul aplicației online, vei primi un email din partea companiei, în care ești invitat să susții o testare online. Aceasta constă în 4 probe și durează aproximativ 40 de minute:

Proba 1: ai 3 afirmații și 6 puncte la dispoziție pe care trebuie să le distribui în funcție de importanța pe care o dai fiecărei afirmații

Proba 2: ai la dispoziție 8 minute și o serie de texte în limba engleză, urmate de o afirmație legată de text. Sarcina ta este să bifezi care informație este adevarată și care e falsă. Timpul este scurt, așa că trebuie să te miști foarte repede

Proba 3: Ai la dispoziție 4 minute pentru a alege sinonimul corect pentru fiecare cuvânt dintr-o listă de mai multe și încă 4 mintute în care trebuie să completezi cu un cuvânt spațiie goale dintr-un text.

Proba 4: Test de logică – în 4 minute trebuie să alegi varianta care nu se potrivește din șiruri cu diverse forme geometrice și desene

3. Interviu filmat

Dacă te-ai descurcat ok la probele de mai sus, în decurs de o săptămână vei primi o invitație la un interviu online, susținut în fata webcam-ului, însă fără a avea un interlocutor de cealaltă parte a ecranului. Trebuie să fii aranjat ca pentru o recrutare (ținută business). Interviul online constă în 4 întrebări:

  1.  Spune-ne despre tine și experiența ta
  2.  De ce îți dorești să lucrezi pentru Flydubai
  3.  Ce înseamnă pentru tine customer service
  4.  Dacă mai dorești să adaugi ceva important care poate aduce un plus interviului.

Pentru fiecare întrebare ai două minute în care să răspunzi, în afara de ultima întrebare, care are doar un minut. În plus, ai la dispoziție câte un minut de gândire pentru fiecare întrebare.

Dacă ai trecut și de această etapă, vei primi din partea companiei invitația pentru interviul LIVE, față în față cu recrutorii.

Pentru o mai bună pregătire te invit să citești și alte articole scrise până acum despre compania Flydubai, cât și interviuri cu doi dintre însoțitorii lor de bord români:

Probele de la interviul Flydubai

Stewardesă la FlyDubai. Povestea Oanei Brândușel

PAUL TUFESCU – De la pictor de biserici la însoțitor de bord

Succes!

English for Cabin Crew – cursul care îți pregătește engleza pentru interviu. 3 zile de training intensiv în care exersezi probele de la interviu, vocabularul specific aviației, cuvintele cheie și, mai ales, modul în care se construiește o prezentare personală care să-i cucerească pe recrutori. Detalii și înscrieri aici.

1 Comment
  • ana maria
    Posted at 10:41h, 19 ianuarie Răspunde

    Ar fi ok daca in timpul interviului voi vorbi la casti? Ma gandesc doar ca nu vor da deloc bine insa calitatea sunetului va fi mai buna

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.