Povestea Iulianei, stewardesă Wizz Air Chișinău

Când am văzut-o prima dată pe Iuliana recunosc că m-am uitat îndelung la ochii ei albaștri. Te hipnotizează foarte ușor. Un așa albastru intens mi-a fost rar dat să văd în ochii cuiva. O prezență discretă, dar foarte atentă și creativă, Iuliana m-a cucerit la curs. Are 28 de ani, a terminat limbi străine la Chișinău, iar în septembrie când am cunoscut-o la cursul Vreau să fiu Stewardesă organizat la Chișinău, prioritatea ei numărul 1 era să devină stewardesă. Lucru care s-a și întâmplat în octombrie, la primul interviu Wizz Air din Republica Moldova, când Iuliana, alături de alți doi colegi de la curs (despre Ștefan am scris deja aici) au trecut de toate probele recrutării și s-au alăturat noii baze pe care Wizz Air a deschis-o la Chișinău.

Când te-ai gândit prima dată că vrei să devii stewardesă și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

Păstram ideea că aș vrea să îmi fac o carieră în aviație de mai mulți ani, dar am luat hotarârea pe la sfârșitul anului trecut, în urmă unor evenimente din viața mea. Făcusem mai multe schimbări pe plan personal și simțeam că trebuie să schimb ceva și pe plan profesional. Atunci am hotărât că a venit timpul să și acționez, nu doar să visez.

IMG 3851 1024x768 Povestea Iulianei, stewardesă Wizz Air Chișinău

Ce știai despre această meserie înainte de a merge la interviu? Ce anume te atrăgea atât de mult?

Știam cât e de solicitant să fii însoțitor de bord. Dincolo de zîmbetul frumos cu care-ți întâmpini pasagerii, se ascund atâtea responsabilități: trebuie să ai grijă de siguranța oamenilor, să îi deservești, să le acorzi primul ajutor, să îi ghidezi, și totuși îmi doream atât de mult să fac asta! E o muncă vie, care te ține într-o continuă schimbare, care nu-ți dă timp de plictiseală și care, pe lângă salariul atractiv îți oferă oportunitatea de a vedea lumea, de a cunoște oameni noi și de a crește profesional.

Cum este privită meseria de însoțitor de bord în Republică Moldova?

Cred că a fi însoțitor de bord aici rămâne a fi un răspuns la întrebarea”Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? 🙂 Meseria asta rămâne a fi una mai specială, poate pentru că domeniul aviației e încă la început de drum în Moldova. Vom munci, vom mai crește și apoi voi reveni cu un răspuns mai detaliat despre cum îmi e văzută meseria în ochii celorlalți.

20161016 142104 1024x576 Povestea Iulianei, stewardesă Wizz Air ChișinăuCum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene? La câte ai participat până să reușești?

Am mai participat la un interviu Qatar Airways unde am fost inițial selectată, iar peste câteva luni respinsă, presupun eu din cauza unei mici cicatrici pe care o am pe mână. Așa a fost să fie și mă bucur că a fost așa, deoarece mă regăsesc în familia Wizzair, și în plus voi fi aproape de casă și de omuleții mei dragi.

Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

Pe site-ul vostru am citit povești care m-au inspirat, informații care mi-au fost utile, v-am cunoscut personal pe tine Anca și echipa ta și asta deja înseamnă mult. Vă mulțumesc pentru feedback-ul obiectiv. M-a ajutat foarte mult, să știți.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine din sutele de candidați care au aplicat?

14479535 1191463224225356 752945789116838784 n Povestea Iulianei, stewardesă Wizz Air Chișinău

Presupun că le-a plăcut CV-ul meu și mai ales faptul că am experiență anterioară în vânzări și serviciul clienți. De asemenea, pentru că am fost naturală și le-am răspuns sincer întrebărilor.

Un sfat pentru un viitor însoțitor de bord.

Viitori însoțitori de bord, dacă simțiți că asta e muncă care v-ar face fericiți nu va lăsați înfrânți la primul interviu la care ați fost respinși. Munciți, fiți perseverenți și veți vedea că rezultatele nu întârzie să apăra. Să zburați!

14370357 1191462997558712 5476583238670417646 n Povestea Iulianei, stewardesă Wizz Air Chișinău

 

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă!

Înscrie-te chiar acum la următorul curs Vreau să fiu Stewardesă la Chișinău. Te pregătim să lucrezi ca însoțitor de bord pentru mari companii aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.