Interviu cu Anna Maria Kalamar, stewardesă de 3 ani la Emirates

Anna Maria Kalamar este una din fostele cursante Vreau să fiu Stewardesă și azi deja are 3 ani de când zboară pentru una din cele mai mari companii aeriene din lume – Emirates. Își iubește meseria și crede că pe parcursul acestor 3 ani viața ei s-a schimbat radical, a învățat foarte multe lucruri noi și s-a dezvoltat atât personal, cât și profesional. Știe că viața de stewardesă nu e doar zboruri în destinații exotice și fotografii din toate colțurile lumii, ci și multă muncă și trezit la ore mai puțin prietenoase, însă atunci când iubești ceea ce faci treci mult mai ușor peste greutăți. Iată cum se văd lucrurile din perspectiva ei:

Cum ai ajuns stewardesă Emirates? Spune-ne puțin despre începuturile carierei tale printre nori?

Înainte să devin stewardesă am avut un job similar, dar mult mai solicitant fizic – pe un vas de croazieră, ceea ce m-a motivat să găsesc un job în care să pot călători în continuare, dar să am mai multă libertate. Cred că atunci când te gândești la ceva în mod frecvent începi să atragi în viața ta tot ce e legat de acel gând. Eram hotărâtă să renunț la visul de a mai deveni stewardesă după al treilea interviu eșuat, cu trei companii aeriene diferite, când am cunoscut 2 fete ce lucrau la Emirates și m-au convins să mai încerc o dată.

Îți mai amintești cum a fost interviul? De ce crezi că ai fost selectată dintre sutele de candidați?

Da, încă îmi amintesc de interviu în detaliu și cred că motivul pentru care am fost acceptată este pentru că am fost foarte relaxată, nu am avut emoții, am fost naturală și am reușit astfel să îmi expun personalitatea. Am fost ajutată și de experiența din interviurile anterioare, sfaturile primite de la echipa “vreau să fiu stewardesă”  în cadrul cursului pregătitor și experiența în customer service pe care o aveam deja.

Zbori deja de 3 ani la Emirates, cum ți se pare viața de stewardesă pentru una din cele mai mari companii aeriene din lume?

Mă simt foarte norocoasă și mândră să lucrez pentru Emirates, e un stil de viață foarte diferit de ce îți oferă un job normal. Mi-am făcut foarte mulți prieteni și am avut oportunitatea de a explora foarte multe locuri la care nu aș fi avut poate ocazia să ajung alfel.

Cum a fost perioada de training?

Perioada de training e foarte intensă pentru că trebuie să acumulezi foarte multe cunoștințe într-un timp scurt, dar este și perioada în care cel mai probabil vei lega prietenii ce vor dura.

anna stewardesa emirates 1 e1538125651857 Interviu cu Anna Maria Kalamar, stewardesă de 3 ani la Emirates

Cum e viața ta de când te-ai mutat în Dubai și ce anume îți lipsește acolo?

Depinde foarte mult de perspectiva din care privești lucrurile, de scopul pe care îl ai și de capacitatea de a rămâne pozitiv. Pentru mine personal, a fost perioada în care am reușit să avansez cel mai mult pe plan personal și să profit de avantajul de a avea acest job în a-mi satisface toate mofturile. Îmi lipsește familia, dar încerc să îi vizitez cât de des pot și îmi lipsește natura, dar consider layover-ele ca niște mini-concedii unde mă reîncarc cu energie.

Pe 15 decembrie te pregătim să treci cu succes de interviul Emirates de la București. Organizăm o zi intensivă de curs în care vei putea exersa toate probele de la interviu alături de trainerii Vreau să fiu Stewardesă, vei învăța cum să răspunzi la întrebările puse de recrutori și ce greșeli să eviți pe toata durata recrutării. Detalii și înscrieri aici.

Povestește-ne dacă ai operat vreun zbor în care au existat incidente (medicale, situații neplăcute, urgențe), iar dacă da, ce ai învățat la final.

Am fost norocoasă să nu am niciun incident major pe zborurile mele. Situațiile neplăcute în care vei fi pus uneori de către pasageri fac parte din acest job, dar partea bună e că cel mai probabil nu o să îi mai vezi niciodată după acel zbor. Iar în ce privește cazurile medicale, ești antrenat, la fel cum sunt și colegii tăi, deci nu ești singur, ceea ce te va face să te simți încrezător și pregătit pentru orice situație.

Care este destinația ta preferată și de ce?

Nu am o destinație preferată pentru că fiecare loc în care am fost are ceva aparte și are ceva deosebit de oferit.

Te vezi zburând și în viitor sau consideri că e un job care se încheie o dată cu terminarea contractului?

Nu pot să spun că o să rămân pentru totdeauna în acest job, dar pentru mine un contract nu a fost sufiecient să văd toate destinațiile pe care am vrut să le văd.

anna stewardesa emirates 2 Interviu cu Anna Maria Kalamar, stewardesă de 3 ani la Emirates

Ce te motivează cel mai mult să fii mereu optimistă și să practici acest job într-un mod profesionist în fiecare zi?

Sunt motivată de faptul că reușesc să călătoresc foarte mult și de avantajele pe care le oferă acest job. Zâmbetul e contagios și faptul că trebuie să zâmbim tot timpul îți va induce o stare de bine și îi va face pe cei din jur să coopereze, atât pasageri, cât și colegi.

Ce sfaturi le poți da celor care merg la un interviu de rectrutare însoțitori de bord? Ce ar trebuit să NU facă?

Sfatul meu e să fie profesioniști, să arate seriozitate, dar în același timp să fie veseli și mențină zâmbetul pe buze în permanență.

Care este cel mai important lucru pe care o persoană trebuie să îl știe înainte de a începe această meserie?

Trebuie să știe că nu totul e așa cum pare în pozele postate de stewardese. Partea care nu e expusă e cea în care trebuie să lucrezi și să dormi la ore neobișnuite, să stai nedormit foarte multe ore uneori și să operezi și zboruri spre destinații mai puțin exotice.

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Interviu cu Anna Maria Kalamar, stewardesă de 3 ani la Emirates

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.