Alina – fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: “De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate”

Alina a simțit dintotdeauna își dorește facă ceva memorabil cu viața ei, călătorească în toată lumea și cunoască oameni de pretutindeni. O stewardesă ce a pășit pragul salonului în care lucra i-a deschis ochii și a făcut-o realizeze viață este făcută pentru a te bucura din plin de ea. Așadar, a decis această meserie îi va oferi satisfacția cunoașterii de care avea nevoie și împlinirea sufletească pe care și-o dorea. Acum, Alina este stewardesă Emirates și poartă cu mândrie rujul roșu emblematic al companiei din Dubai.

Cine este Alina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?

Alina zisă Ali. Cine este Ali? Ali, așa cum îi zic eu este viața! Ali este bunătatea întruchipată .Ea este făcută pentru a ajuta, pentru a socializa și pentru a lega prietenii. Dacă ai o stare proasta Ali este acel om care ar face orice să te înveselească. Dacă ești bolnav Ali lasă tot și vine să aibă grijă de tine. Ali este fata care cumpără flori din trafic doar din plăcerea de a dărui mai departe. Ali este un suflet pur, plin de pasiune. Ali este prietena mea pe care nici dacă vreau nu am cum să o uit! Este “iubibilă” din toate punctele de vedere!

alina emirates 3 Alina  fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Well…lucrez înca de pe la 18 ani și tot ce făceam din punct de vedere financiar, investeam în lucruri materiale. Așa am fost învățată/sfătuită. Până la 26 de ani nu plecasem niciodată într-o vacanță în afara țării. După o decizie radicală în viața personală, am început să fac mai multe lucruri pentru mine și unul dintre acelea, a fost să încep să călătoresc. Să descopăr lumea, să cunosc oameni noi, culturi și obiceiuri despre care poate doar auzisem. Cum și unde s-a întâmplat? Nu am un răspuns concret la asta însă, analizandu-mă, mi-am dat seama că de fiecare data când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate. De fiecare data când hoinăream doar cu un rucsac în spate prin vreo țară din lumea asta mare, eram fericită. Și asta m-a făcut să îmi doresc să călătoresc mai mult decât o făcusem până atunci. Lucrând însă într-un salon de înfrumusețare, de luni până duminică uneori, șansele eu să călătoresc prin lumea toată, erau destul de mici. Mă tot gândeam la o variantă prin care să călătoresc și să fiu și plătită pentru asta. Iar cum Dumnezeu lucrează prin oameni, într-o zi mi-a călcat pragul salonului o stewardesă. Era atât de frumoasă, elegantă, caldă și cu un vibe atât de pozitiv încât a trezit în mine ideea de “cum ar fi… “. Întrebând-o mai multe, mi-a zis despre cursul Vreau Să Fiu Stewardesă și așa am ajuns la voi.

alina emirates 4 Alina  fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Am căutat informații pe internet despre cursul Vreau Fiu Stewardesa și am mers la primul curs care urma fie în perioada imediat următoare. Am învățat atât de multe lucruri noi pentru mine acolo! Wow!  Însă… personalitatea mea (puternică ar zice unii) a răbufnit la un moment dat când am aflat câte interdicții sunt. Așa le vedeam eu atunci, de fapt erau doar niște reguli prestabilite, simplu de urmat, menite mențină standardul ridicat al companiei aeriene. Ei bine, după acea primă concluzie a mea, am decis la momentul respectiv nu este pentru mine acest job, și nu am fost la niciun interviu. Proastă decizie. Întâmplarea a făcut ca la acel curs cunosc o tipă super deschisă, smart, care ulterior, mi-a devenit una dintre cele mai apropiate prietene. Ea a început meargă la interviuri, eu nu. O susuțineam din umbră și îmi doream își îndeplinească visul. Declick-ul meu a fost momentul în care ea a fost acceptată și a primit data de plecare în Dubai. A fost ca un duș cu apă rece pentru mine și în acel moment am luat decizia de a accepta m-am pripit în a judeca lucrurile inițial și mai mult decât atât, am realizat pentru a-mi putea face o părere obiectivă despre acest domeniu, ar trebui încerc pe propria piele. Bine am făcut!

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până fii învingătoare? 

Am participat la 2 interviuri ale companiei aeriene Emirates. Al doilea a fost și ultimul pentru am fost acceptată iar în 2 săptămâni din acel moment mi-am luat zborul către Dubai. În momentul în care scriu, doar ce m-am întors de la cursuri, care apropo sunt atât de intense și interesante încât nu vrei pierzi ceva. Sunt aici de o lună și am învățat atât de multe cât n-am învățat în ultimul an în București. E un sentiment de mândrie și împlinire.

alina emirates 7 Alina  fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Pentru mine interviul a decurs destul de bine. Primul a fost de încălzire… glumesc. Am avut emoții la primul interviu însă ce a contat, cred eu, a fost faptul deși ei nu îți dau un feedback dacă ești eliminat (ar fi imposibil dea feedback la 100 de oameni poate care nu trec la probele următoare) mi-am analizat singură parcursul acelei zile și mi-am dat seama unde am greșit. La al doilea interviu, care a avut loc în orașul meu de suflet, Iași, emoțiile au fost constructive ceea ce a dus la răspunsul pozitiv din partea recrutorilor. Cum mi-am depășit emoțiile? Având încredere în mine!

alina emirates Alina  fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Ce caută recrutorii? În opinia mea: Pozitivitate, empatie, profesionalism, abilitatea de a lucra în echipă, experiență în customer service (nu este un must, însă e un bonus) un zâmbet cald și natural. Cred experiența lor ca și recrutori îi ajută citească” oamenii mai bine poate decât ne citim noi.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreaufiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau  fiu Stewardesă?

Da! Fără ajutorul și îndrumările voastre, nu știu sincer dacă fi fost aici. Am participat la două cursuri și ambele mi s-au părut pe cât de interesante pe atât de dinamice și pline de informație. M-au ajutat foarte mult mai ales în ceea ce privește conduita și atitudinea mea. Trainerii? Oameni calzi, săritori, dedicați, profesioniști și mai presus de toate, OAMENI. Tratează cursanții ca pe niște prieteni, nicidecum ca pe niște clienți. Îmi amintesc cum, înainte cu o zi de interviul final, am sunat-o pe Anca spunandu-i nu știu ce fac, simt nu o fac față și o s-o dau în bară. Deși era duminică (în timpul ei liber) a stat cu mine vreun sfert de oră în telefon, m-a calmat, mi-a dat încredere în mine și m-a sfătuit cum procedez! Îți mulțumesc Anca pe această cale. Cu Ruxandra am legat o legătură specială, de suflet cumva, și o simt ca pe o prietenă cu multă experiență în aviație, nicidecum ca pe un trainer. Așa este practic toată echipa Vreau Fiu Stewardesă.

alina emirates 5 Alina  fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

nu amâne decizia de a merge la un interviu. se documenteze înainte ÎNSĂ, de la persoane avizate! urmeze un curs Vreau Fiu Stewardesă! Vor avea un mare PLUS la interviu. zâmbească! Cu asta nu vor da greș niciodată! nu lase praful se așeze pe visurile lor și treacă la acțiune. Doar așa vor reuși își transforme un “cum ar fi fost” în “ce frumos a fost”.

Cum vezi relocarea într-o țară arabă?

Nu vorbim despre orice țară. Totuși, vorbim de Dubai și Emiratele Arabe Unite. Pentru mine locuiesc într-un oraș atât de plin de viață, atât de dinamic, cu o așa creștere precum este Dubai-ul a fost un vis devenit realitate. Poate părea o schimbare majoră pentru unii (pentru mine a fost o schimbare la 180 grade) însă, cum altfel creștem dacă nu ieșind din zona de comfort? Și cum îmi place mie spun: Dacă nu ești mulțumit de stadiul în care ești, mișcă-te! Nu ești copac!
alina emirates 2 Alina  fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate

Un mesaj pentru echipa Vreau  fiu Stewardesă 🙂

iubesc! admir, respect și mulțumesc din suflet pentru pasiunea cu care faceți meseria. Merg la piscină deschid o Cola în cinstea voastră! Cheers!

alina emirates 6 Alina  fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

3 Comments
 • Tea
  Posted at 22:27h, 12 august Răspunde

  Deci la 30 de ani ajungi sa practici o meserie doar pentru ca “iti place tie” ..si in 3-4 luni de training ajungi sa crezi ca mai ai si o vocatie…foarte frumos..pt cati ani 2-3?!

 • Tea
  Posted at 22:30h, 12 august Răspunde

  Adica,luam pe cineva de pe strada si il invatam ce sa faca ca sa aiba o meserie..pai inainte,acum 30 de ani,stewardesele erau stewardese,cu tinuta,cu scoala de ani de zile.
  Nu am nimic cu fata,sincer!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 11:18h, 15 august Răspunde

   Buna ziua,

   As vrea sa inteleg care este, de fapt, ideea acestui comentariu. Astazi, ca si acum 20 sau 30 de ani, cand nu stii ceva despre un subiect/domeniu pui mana si inveti, te documentezi, mergi la cursuri, incepi sa vorbesti cu oameni din industrie si tot asa. Asadar, ce e rau in faptul ca cineva urmeaza un curs pentru a se pregati, pentru a investi in educatia lui, astfel incat sa aiba mai multe sanse de angajare?! Daca acum 30 de ani stewardesele erau stewardese, ce credeti ca s-a schimbat intre timp? Si astazi insotitorii de bord trec printr-un training riguros de cateva luni ca sa isi obtina licenta si sa invete tot ce au nevoie ca sa profeseze. Si astazi se dau examene si se studiaza intens ca sa poti profesa in acest domeniu. Hai sa ne scuturam o data de “amintirile trecutului”, sa incetam sa deplangem ce a fost si sa vedem, obiectiv, cum stau lucrurile acum, in prezent, cand mii de tineri au sansa sa lucreze in acest domeniu, in trecut considerat exclusivist si de neatins. Un gand bun! Anca

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.