Dragă viitorule însoțitor de bord: Te rog să ai răbdare, ambiție și minte luminată

Acum un an, primeam un telefon. „Bună, sunt Cecilia Bujor și sunt interesată să particip la un curs Vreau să fiu Stewardesă. Dar nu acum, ci la următorul, peste câteva luni. Am sunat doar să îmi rezerv un loc, să știu eu sigur că pot să vin.” Acesta a fost începutul prieteniei mele frumoase cu Cecilia, un om cu un suflet atât de mare și de cald, încât mi-ar fi fost imposibil să nu mă atașez de ea din prima. A sunat cu vreo 4 luni înainte ca să se asigure că locul ei la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă din toamnă va fi rezervat. Își dorea enorm de mult să zboare și mi-a povestit puțin despre experiența ei în customer service. Până în septembrie 2016, când a început cursul, cred că am vorbit cu Cecilia la telefon de nenumărate ori și de fiecare dată îmi devenea tot mai dragă. Și îndrăznesc să spun că și viceversa, având în vedere ce frumoasă a fost întâlnirea noastră din prima zi de curs. Am avut „chimie”, iar când am văzut ce om pozitiv, ambițios și încrezător e, am știut din start că indiferent ce și-ar propune, Cecila va reuși.

Ceea ce s-a întâmplat în lunile următoare cursului a fost un drum plin de suișuri și coborâșuri, pe care Cecilia l-a parcurs cu mult curaj, iar la finalul căruia și-a găsit aripile și biletul de îmbarcare spre Doha. N-a venit ușor și nici foarte repede și cred că principala lecție a Ceciliei din tot acest drum a fost aceea a răbdării. Vă invit să îi citiți povestea și să aflați chiar de la ea cum a devenit stewardesă Qatar Airways după o așteptare de aproape 6 luni. Apropo, ieri a fost ziua ei, așa că profit de ocazie să îi spun „La mulți ani” și să public acest interviu în semn de afecțiune pentru ea.

„Bună draga mea prietenă Vreau să fiu Stewardesă!

Aș vrea să încep prin a-ți mulțumi pentru îndrumare și sfaturi. Sunt extrem de bucuroasă să îți împărtășesc experiența mea de-a lungul acestui drum cu peripeții.” – acesta este începutul interviului acordat de Cecilia pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă.

Când te-ai gândit prima dată că vrei să fii stewardesă și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră? 

Dorința mea de a fi stewardesă a început să se înfiripe acum 4 ani. Am lucrat de la 18 ani în turism și am avut norocul să descopăr că îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii, să fiu amabilă, și mai ales să îi ajut pe cei care întâmpină diverse probleme. Dar după cum bine știi în România nu prea există locuri de muncă care să te satisfacă financiar și așa am început să mă orientez spre un job în aviație.

Am căutat acum 3 ani pe internet informații despre jobul de stewardesă și așa am descoperit pagina voastră care mi-a trezit interesul pentru acest job, pot să spun că m-a fascinat. Atunci am luat prima dată legătură cu Anca, pe care am rugat-o să îmi dea mai multe detalii și imediat pot spune că am început să îmi doresc din ce în ce mai mult să mă îndrept în această direcție. După ce am terminat facultatea în turism și studiile de master, am sunat-o imediat pe Anca să îi spun că mi-aș dori din suflet să fac o pregătire înainte să merg la interviu, pur și simplu așa am simțit – că această pregătire îmi va fi de mare ajutor pentru a-mi îndeplini visul.

Ai avut o serie de joburi care au presupus interacțiunea cu clienții. Crezi că asta a fost un avantaj la interviurile cu companii aeriene? 

Lucrând de mică, pot spune că am dobândit destulă experiență în customer service care mi-a fost de mare folos la interviurile cu companiile  aeriene. Dar cred că mai mult contează firea ta umană, educația, bunul simț și plăcerea de a lucra într-o echipă. Este bine să fii competitiv, dar să nu fii egosit și dacă poți să ajuți pe cineva să ajuți cu mare drag și se va întoarce înzeci.

Ce te-a determinat să te înscrii la un curs Vreau să fiu Stewardesă? Cum au fost zilele petrecute alături de noi și interacțiunea cu echipa de traineri? 

Mi-am dorit foarte mult să mă înscriu la un curs Vreau să fiu Stewardesă, din dorința de a fi foarte bine pregătită înainte de a mă duce la un interviu. Acest curs este foarte complex: înveți să te prezinți, exersezi toate probele din cadrul unui interviu pentru marile companii aeriene și nu numai, înveți termeni de aviație și ai parte de multă multă distracțieeeee….Vreau să mai punctez că tot aici am legat prietenii frumoase cu persoane care îmi vor fi colege pe viitor și tot aici mi-am valorificat potențialul și încrederea pentru a alege această meserie.
DAV 0719 web 1024x683 Dragă viitorule însoțitor de bord: Te rog să ai răbdare, ambiție și minte luminată
Interacțiunea cu trainerii pot să spun că a fost o adevărată chimie, echipa Vreau să fiu Stewardesă mi-a răspuns la toate întrebările și credeți-mă că au fost multe :)). Cu drag ascultam ce ne învățau și am absorbit fiecare informație. Participarea mea la acest curs a fost o experiență frumoasă pe care o recomand tuturor celor care își doresc să facă această meserie.

La câte interviuri ai mers până să ajungi la cel norocos? Ce ai învățat din fiecare eșec?

Aici pot spune că este punctul culminat al „drumului meu către nori”. Primul meu interviu a fost la Cluj, imediat după ce am terminat acest curs. Qatar Airways a venit să recruteze și a fost un interviu de tip Open Day unde recrutorii au trecut direct la Assesment Day pentru că nu eram foarte mulți. La acest interviu am fost foarte emoționată și am picat la testul de engleză, care nu a fost greu, dar am picat din neatenție (am dat cu bâta în baltă) pentru că nu m-am concentrat suficient de mult, iar mintea nu mi-a stat la ce aveam de făcut, ci la cei din jur. Am fost așa tristă că am picat, dar după un eșec m-am ambiționat și mai mult am descoperit că aceasta este meseria care mi-o doresc din tot sufletul. Următorul interviu unde am participat a fost la Emirates, de tip Open Day, unde am fost 500 de persoane și am ajuns printre ultimele 50. La acest interviu am picat la ultima probă, la cea de engleză, dar am fost foarte mândră de mine căci din 500 de persoane am ajuns printre ultimele 50, iar experiența de la Cluj m-a făcut să fiu mai sigură pe mine și mult mai atentă la detalii. Fiecare eșec m-a învățat enorm de multe lecții de viață, trebuie să ai răbdare foarte multă, atenție foarte mare la detalii, mai ales atunci când ești în cadrul unui interviu, și cel mai important lucru a fost faptul că după primul eșec am realizat că această meserie îmi este sortită. Nu am fost nervoasă sau supărată, după fiecare eșec am plecat cu mai multă ambiție și dorință de a ajunge acolo sus. După multă pregătire, am participat și la cel de-al treilea interviu la Qatar Airways care s-a ținut la București, și la mine al treilea a fost cu noroc.

Cum a decurs interviul Qatar Airways? 

Interviul de la Qatar Airways este exact așa cum este descris în detaliu pe pagina voastră. Eu m-am dus senină, foarte bine pregătită și echilibrată. Am fost foarte stăpână pe mine la fiecare probă și contează foarte mult să zâmbești, să fii naturală, să le arăți că îți dorești să fii acolo. Dacă emani această bucurie, crede-mă că te vor observa.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine dintre toți candidații care au aplicat?

Am trecut peste acest interviu cu succes datorită eșecurilor mele. Am avut multe de învățat, atmosfera din cadrul interviului, probele, inclusiv ceilalți candidați te transformă în „Candidatul Perfect”. E mult spus că recrutorii m-au ales tocmai pe mine, cred că mai mult a fost o reciprocitate între dorința mea onestă de a fi aleasă și așteptările lor profesionale, abilitățile unui candidat.

Un sfat pentru un viitor însoțitor de bord. 

Dragă viitorule însoțitor, te rog să ai răbdare, ambiție, minte luminată și capul plecat. Dacă îți dorești această meserie din tot sufletul o vei obține indiferent de obstacole. Pentru mine aceste obstacole au fost cele care m-au adus mai aproape de nori. La sfârșitul acestui drum, o să ai parte numai de satisfacții pentru că te așteaptă o nouă viață, o nouă etapă, un nou început plin de aventuri.

DAV 0691 e1485950162683 Dragă viitorule însoțitor de bord: Te rog să ai răbdare, ambiție și minte luminată

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂 

Echipa Vreau Să Fiu Stewardesă, vă mulțumesc din tot sufletul că ați participat la împlinirea visului meu. Anca, ești o persoană deosebită, care ai trezit în mine multă recunoștință și apreciere pentru ceea ce faci. Vă doresc cât mai multe realizări și cât mai multe cursuri pline de oameni frumoși care să spună povești pline de învățăminte și succes.

Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!

PS: Mi-a făcut mare plăcere să scriu această poveste. Mulțumesc încă odată căci scriind așa mi-am reamintit de momentele frumoase ale acestui drum.

Pregătește-te pentru următoarele interviuri cu companiile aeriane în cadrul cursului pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.