Dana, stewardesă Qatar Airways: Recrutorii ne doresc pe noi, nu caută motive să ne trimita acasă

Odată cu fiecare cursant care zboară departe, mai adaugăm o reușită, o misiune frumoasă dusă la bun sfârșit în cadrul echipei Vreau să fiu Stewardesă. Încă de la început ne-am propus să oferim aripi celor care își doresc să zboare și iată că nu ne oprim nici azi, după 4 ani. Pe Dana, protagonista acestui interviu, am cunoscut-o acum un an și ceva la cursul English for Cabin Crew. Venise să își îmbunătățească limba engleză și să afle mai multe despre cum se deruleaza interviurile cu mari companii aeriene. Din iulie 2017, Dana s-a alăturat familiei Qatar Airways, unde va zbura ca stewardesă în uniforma vișinie. Povestea ei o puteți afla din interviul de mai jos:

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Totul a început acum aproximativ 2 ani și jumătate, când o prietenă a reușit ca stewardesă la Wizz Air. De fiecare dată când vorbeam sau ne vedeam îmi spunea “Dana, și tu poți!! Încearcă și tu!”. Și uite așa a început totul. M-am documentat despre viața de stewardesă și companii și am început să visez la companiile din Orient. Articolele scrise de voi au fost de mare ajutor, practic de acolo am descoperit cele mai multe detalii, urmând apoi să vin la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, organizat de voi.

Care este jobul tău din prezent? În ce măsură crezi că te-a ajutat pentru ce urma să faci printre nori?

Ultimul job a fost de tehnician unghii false. Acest job mi-a dezvoltat partea artistică și comunicativă.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu  Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Zilele petrecute cu voi au fost frumoase, amuzante și educative. Am cunoscut persoane noi, iar cu unele dintre fete păstrez legatura și azi. Deși inițial am avut emoții, m-ați făcut să mă simt bine, sunteți niște oameni frumoși. Iar cursul a fost foarte util, cunoscând probele dinainte, practicându-le și primind mereu feedback – acest lucru mi-a dat siguranță la interviuri.

20245830 1530648063621992 8784512650829406727 n Dana, stewardesă Qatar Airways: Recrutorii ne doresc pe noi, nu caută motive să ne trimita acasă

La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Am mai participat la 2 interviuri la altă companie, iar ultima dată a fost cel cu succes. La primul interviu am fost emotivă și acest lucru s-a simțit, nu am reușit să fiu așa zâmbitoare. Din cauza acestui aspect nici nu am trecut de CV Drop. La al doilea interviu am fost decisă că în nici un momement să nu îmi lipsească zâmbetul, ceea ce a făcut diferența din primul moment. La acest interviu nu trecusem de testul de engleză. Mi s-a părut greu, a fost de tip Cambridge nivel mediu spre avansat. Problema a fost că era mult text și nu am reușit să îl parcurg. La al treilea interviu nu mi-a lipsit zâmbetul și buna dispoziție și am ajuns până la interviul final, care a fost și el cu succes.

%name Dana, stewardesă Qatar Airways: Recrutorii ne doresc pe noi, nu caută motive să ne trimita acasă

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Eu cred că datorită zâmbetului, ăsta cred că e un aspect foarte important și se simte, se transmite starea de bine. Legat de engleză, nu pot spune că m-am exprimat corect tot timpul, am făcut și greșeli, dar se pare că nu a fost așa important.

Cât a durat tot procesul de recrutare, din momentul în care ai mers la interviu până când ai primit data plecării spre Doha?

În 4 martie 2017 am fost la CV drop și în 5 am avut interviul final. Sunt aproape 4 luni de atunci. Pe 3 iulie am început trainingul. Ar fi trebuit sa plec în 18 mai, dar nu mi-au fost gata actele și viza.

FB IMG 1498726400000 Dana, stewardesă Qatar Airways: Recrutorii ne doresc pe noi, nu caută motive să ne trimita acasă

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Să aibă încredere în ei și să nu uite să zâmbească tot timpul. Ei ne doresc pe noi, nu caută motive ca să ne trimita acasă.

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu  Stewardesă:)

Faceți o treabă minunată și sper să continuați așa cât de mult. Tot ce am învățat la cursul organizat de voi a fost foarte util și ar fi minunat ca și alți viitori cabin crew să se bucure de asta!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Dana, stewardesă Qatar Airways: Recrutorii ne doresc pe noi, nu caută motive să ne trimita acasă

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

3 comments

 • Tudor Maria august 3, 2017   Reply →

  Daca port ochelari cu dioptriile -4.5 pot fi calificata ca stewardesa?

  • Anca Dumitrescu august 4, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Maria,

   De obicei, majoritatea companiilor accepta dioptrii pana la +/-4. Avand in vedere ca tu ai -4,5, sfatul meu este sa incerci macar si sa vezi cum decurge partea de analize post interviu. Nu se stie niciodata 🙂 Orisicum, nu ai nimic de pierdut facand asta.

   Mult succes,
   Anca

 • oana septembrie 6, 2017   Reply →

  Dupa interviu la 4 luni ai aflat ca esti admisa pt Doha si sa te pregatesti pt imbarcare?

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.