Zâmbet, determinare și încredere – povestea Biancăi, viitoare stewardesă Wizz

Bianca e mereu veselă și cu zâmbetul pe buze, astfel că te bucuri mereu să o ai aproape. O fire energică și ambițioasă, Bianca a știu exact că jobul de stewardesă e ceva ce i se potrivește, așa că n-a stat pe gânduri când i-a venit în minte ideea unei cariere în aviație. Pe Bianca am cunoscut-o în iunie 2017 la Cluj Napoca, unde echipa noastră a organizat un curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Câteva luni mai târziu, aflam de la Bianca despre reușita ei la interviul Wizz Air. Așa că nu ne rămâne decât s-o felicităm și să așteptăm cu drag momentul când va îmbrăca uniforma acestei companii. Până atunci, Bianca ne spune povestea ei!

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Prima oară m-am gândit că vreau să fiu stewardesă în jurul vârstei de 12-13 ani, după ce am zburat prima dată. Ironic, primul zbor din viața mea a fost chiar cu compania Wizz Air. Pot să spun că ceea ce m-a determinat să aleg acest job a fost faptul că interacționezi direct cu oamenii și dorința mea de a fi mereu printre nori și cu siguranță eleganța și mândria cu care însoțitoarele de bord ‘defilau’ pe culoarele aeroportului.

bianca wizz air vreau sa fiu stewardesa 768x1024 Zâmbet, determinare și încredere   povestea Biancăi, viitoare stewardesă Wizz

Ce job ai în prezent? În ce masură crezi că experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție?

În momentul de față, lucrez ca agent de turism pentru un centru de informare turistică local. Interacționând zi de zi cu oamenii, cu colegii de muncă, lucrând în echipă, cu siguranță a avut un impact asupra mea și m-a ajutat în acest proces.

De ce ai ales Wizz Air?

Am ales Wizz Air deoarece este una dintele cele mai bune. Este o companie low-cost care se află într-o continuă extindere și care se dezvoltă frumos. Îmi oferă șansa să lucrez într-un mediu tânăr și prietenos și după fiecare zbor să mă întorc acasă.

bianca wizz air vreau sa fiu stewardesa 4 648x1024 Zâmbet, determinare și încredere   povestea Biancăi, viitoare stewardesă Wizz

Ce pași ai urmat în drumul spre nori? Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

Într-un final când mi-am făcut curaj să îmi urmez visurile, am început să mă interesez despre tot ce ține și include viața de stewardesă. Am aflat de cursul Vreau Să Fiu Stewardesă care s-a tinut la Cluj și am decis sa îl urmez, iar acesta a fost primul pas spre îndeplinirea visului meu.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Despre cursul vostru am aflat pe internet când m-am interesat despre acest job. La Cluj, am avut parte de doua zile pline, intense în care am învățat pro/contra’urile acestui job, ce implică el, ce așteptări să avem, ce să oferim și mai ales cum. La adresa trainerilor am doar cuvinte de laudă, încă de la început au făcut tot posibilul să ne facă să ne simțim ‘ca acasă’ cu toate că eram într-o sală de ședință :)). Ați fost foarte deschise, sociabile, detașate și foarte răbdătoare cu noi.

IMG 6623 1024x767 Zâmbet, determinare și încredere   povestea Biancăi, viitoare stewardesă Wizz

La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Am participat la 2 interviuri, al treilea fiind cel cu noroc. Am învățat să fiu mai spontană, să merg ‘mână în mână’ cu ideile pe care le am fără sa îmi fie teama că nu ar fi bine, să încerc în continuare până reușesc și uite ca într-un final, a meritat.

Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ți s-a părut cea mai grea probă?

Interviul a început cu CV-drop, eram în jur de 100 de candidați și la final am rămas în jur de 13, toți am ajuns până la ultima probă. La fiecare probă la care am intrat am avut emoții, însă de asemenea am avut încredere that today it’s my day. Clar, cea mai grea a fost role play-ul. Și la interviul anterior aici am avut cele mai mari probleme, însă acum a decurs mult mai bine, eram mai încrezătoare în mine și rezultatele se văd.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Contează enorm imaginea și atitudinea de care dai dovadă pe întreaga zi. Determinarea de a abține acest job. Și cu siguranță, poate cel mai mult contează zâmbetul. Nerăbdătoare și plină de emoții, am reușit să zâmbesc până la sfârșitul zilei de recrutare.

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Keep tryin’ no matter what! Categoric, să își urmeze visele cu determinare, să nu renunțe la prima nereușită, din contră, să fie motivat să încerce din nou și din nou până reușește.

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă🙂

Cu ocazia asta, vă mulțumesc încă o dată! Cu ajutorul vostru am făcut primul pas spre visul meu. Și dacă eu pot, cu siguranta pot și altii. Keep up with the good Work! Girls, you rock!

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Zâmbet, determinare și încredere   povestea Biancăi, viitoare stewardesă Wizz

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment