Încă un vis împlinit la Emirates: Povestea lui Beatrix

Beatrix a avut mereu în ea dorința de a zbura, dar a așteptat timpul potrivit să își transforme visul în realitate. După ce a participat la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă și-a dat seama că meseria aceasta e cu adevărat pentru ea, i se potrivește mânușă. A participat la 2 interviuri cu companii aeriene până să vină acel GOLDEN CALL mult dorit, dar așteptarea ei a meritat. Emirates era compania pentru care era destinată, iar Dubaiul orașul care are să îi fie a doua casă. Iată povestea pașilor ei către nori.

Cine este Beatrix și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Beatix este o fire învingătoare și nu renunță niciodată la ceea ce își propune. Este mereu veselă, optimistă și foarte prietenoasă. Este acea prietenă care te ajută indiferent de situație și care îți e aproape la bine și la rău. Este o prietenă pe care te poți bază.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Primul meu gând legat de acest job a fost în liceu, însă am considerat la momentul respectiv că ar fi mai bine să urmez o facultate și în acest timp să mă documentez despre ce înseamnă această meserie. De fiecare dată când plecam în vacanțe și zburam eram foarte atentă la însoțitorii de bord și chiar îmi imaginam cum ar fi să fiu eu în locul lor. Mă atrăgeau uniformele lor, atitudinea și entuziasmul și faptul că zâmbeau tot timpul m-a făcut să îmi dau seama că e ceva ce mi se potrivește.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Cred că dorința mea de a face asta a existat dintotdeauna, însă nu aveam curajul necesar, tocmai de aceea am apelat la ajutorul vostru. Deși am citit și m-am informat din diverse surse despre acest domeniu, lipsea ceva, partea practică. Așa am ajuns să mă înscriu la cursul “Vreau să fiu stewardesă”, curs care m-a ajutat să îmi descopăr și să îmi pun în valoare calitățile necesare pentru a obține acest job, iar faptul că am exersat probele de la interviu a fost un avantaj în plus.

%name Încă un vis împlinit la Emirates: Povestea lui Beatrix

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

În prezent lucrez la o firmă de asigurări de sănătate. Atât acest job, cât și cele anterioare m-au ajutat să învăț să lucrez cu oamenii, să empatizez cu ei. Însă plecarea mea în America cu programul Work&Travel a contat cel mai mult, deoarece acolo am întâlnit oameni din toate colțurile lumii, am învățat să mă adaptez la diverse situații și să fiu flexibilă, să înțeleg anumite culturi, lucruri care contează enorm în meseria de însoțitor de bord.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Am fost la două interviuri pentru Wizz Air în București și unul singur pentru Emirates tot în București. După prima mea experiență cu Wizz Air m-am descurajat puțin, însă dorința mea de a zbura era prea mare și am zis că trebuie să mai încerc. Nici a doua oară la Wizz Air nu a fost cu noroc, iar când am aflat de Emirates că vin în țară să recruteze, am simțit că asta e șansa mea. Cele două interviuri anterioare m-au ajutat să scap de emoții și să am mai multă încredere în mine.

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Interviul a fost unul destul de solicitant, însă știam acest lucru deja, tocmai de aceea am încercat să mă duc cât mai pregătită posibil. Toate probele au un anumit grad de dificultate mai mic sau mai mare, însă cea mai challenging probă a fost cea de grup. Nici interviul final nu a fost unul ușor, dar am reușit să trec cu brio de el, prin faptul că atmosfera din timpul interviului a fost una foarte relaxantă și m-a ajutat să îmi stăpânesc emoțiile. Am știut că este un moment decisiv și că trebuie să îmi scot toți așii din mâneca ca să trec mai departe.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Contează foarte mult atitudinea pe care o ai și cât de mult îți dorești acest job. Faptul că am mers la interviu foarte pozitivă, deschisă și cu zâmbetul pe buze a contat enorm.

Ce părere ai despre relocrea în Dubai? Ești pregătită să pleci în Orient?

Este o schimbare majoră, dar nu imposibilă. De 7 ani sunt departe de casă și de familie, din cauza faptului că am ales să mă mut într-un alt oraș să studiez. Atât familia, cât și prietenii m-au încurajat să îmi urmez visul și deși voi fi departe de ei fizic, o să încerc să îi țin aproape prin ceea ce o să postez pe rețelele de socializare (hihi J).

beatrix stewardesa emirates 3 Încă un vis împlinit la Emirates: Povestea lui Beatrix

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Cursul “Vreau să fiu stewardesă” a fost cea mai bună investiție în pregătirea mea ca viitor cabin crew. Tot ce am învățat la curs am pus în aplicare la interviu și iată rezultatul: am fost acceptată de o companie cu un renume. În cele 4 zile am cunoscut oameni deosebiți, am făcut parte dintr-o familie căreia îi voi fi profund recunoscătoare pentru toate sfaturile și implicarea de care au dat dovadă.

poza grup Vreau sa fiu Stewardesa curs23 1024x683 Încă un vis împlinit la Emirates: Povestea lui Beatrix

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să urmeze în primul rând cursul “Vreau să fiu stewardesă” și să nu renunțe la visul lor. Să nu își piardă încrederea în ei și să nu se descurajeze, indiferent de cât de greu este drumul pentru a ajunge acolo. Cineva mi-a zis odată o vorba: “Impossible is nothing”.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Sunteți o echipă frumoasă și se vede că puneți foarte multă pasiune în ceea ce faceți. Datorită vouă, visul meu a prins aripi și vă mulțumesc pentru asta. Să nu vă pierdeți niciodată din farmec!

Dragilor, vămulțumesc pentru oportunitatea de a vă da acest interviu.
Vă pup

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, te putem ajuta să:

  • ai un CV perfect pentru interviu(detalii despre serviciul nostru de corectare și editare CV ai aici)
  • să te pregătești cât mai bine pentru interviurile cu companii aeriene – detalii despre cursurile noastre ai aici.
  • să îți îmbunătățești nivelul de engleză pentru interviu și să exersezi probele de la recrutare în cadrul cursului English for cabin crew.
Anca Dumitrescu avatar 80x80 Încă un vis împlinit la Emirates: Povestea lui Beatrix

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.