Andreea, stewardesă Wizz Air: Este foarte important să îți păstrezi încrederea în tine

Blondă, înaltă, cu ochi albaștri și un păr lung – categoric vrei să întorci capul după ea pe stradă. Dar Andreea nu este doar atât. E un om muncitor, ambițios, care mi-a dovedit că ceea ce vrei se poate împlini, dacă ești dispus să muncești și să depui efort pentru asta. Am cunoscut-o în martie la cursul nostru English for Cabin Crew și-mi transmitea mereu o stare de bine, căci zâmbea non stop. Avea o voce caldă și vorbea frumos: despre ea, despre munca, despre motivul pentru care își dorește că lucreze ca însoțitor de bord. Aplicase pentru o școală de aviație, crezând că doar așa se poate angaja ca stewardesă, dar după curs și-a dat seama că nu are nevoie de o astfel de diplomă, ci doar de o bună pregătire pentru interviu, așa că a renunțat și s-a concentrat pe pregătirea ei pentru probele pe care urma să le suțină la diverse interviuri. Câteva luni mai târziu, devenea stewardesă Wizz Air și îmbrăca uniforma roz mult dorită. Mai jos puteți citi povestea ei:

  1.  Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Consider că jobul de stewardesă este cu totul diferit față de unul normal, care îți oferă în fiecare zi noi experiențe, posibilitatea de a interacționa cu diferite persoane, dar bineînțeles și multe provocări. Fiind o fire spontană, de mult tânjesc după un astfel de job, dar mereu am tot amânat momentul pentru a face ceva în acest sens din pricina jobului precedent, care îmi oferea cam tot ce aveam nevoie, dar în care mă simțeam sufocată de rutină.

  1. Ce pași ai urmat în drumul spre nori? Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

Inițial am început să mă documentez foarte mult de pe internet, încercând să acumulez cât mai multe informații despre domeniul aviației și bineînțeles despre jobul de cabin crew (pagina voastră o urmăresc de aproape 2 ani :D) până m-am decis că acest job DA, este pentru mie și mi-l doresc, iar atunci m-am hotărât să urmez cursurile Vreau să fiu Stewardesă încurajată de poveștile zecilor de foști cursanți care după finalizarea cursului ,,și-au luat aripile,,.

  1. Ai urmat 2 cursuri alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Am urmat ambele cursuri organizate de echipa Vreau să fiu Stewardesă, atât cel de engleză, cât și cel pregătitor. Cu toate că eu inițial mă înscrisesem la o Școală de Aviație pentru obținerea atestatului de zbor, mi-am propus înainte să încerc și cursul de English for Cabin Crew, atât din curiozitate cât și pentru a cunoște limbajul specific aviației în limba engleză. Am fost atât de încântată de acest curs încât am renunțat la Școală de aviație, pentru a mă înscrie și la cel de-al doilea curs organizat de voi. Zilele de curs au fost intensive, am primit foarte multe informații utile, pe care le-am folosit la interviu, răspunsuri la toate întrebările, iar persoanele care fac parte din acest proiect chiar pun suflet în ceea ce fac, iar acest lucru li se citește atât pe față cât și în rezultatele pe care le au alături de cursanți.

foto grup curs19 1024x683 Andreea, stewardesă Wizz Air: Este foarte important să îți păstrezi încrederea în tine

  1. La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de la interviu?

Înainte de interviul Wizz Air de la București, am mai participat la un interviu Qatar Airways la Bruxelles, unde am fost respinsă datorită faptului că am un mic semn pe ureche, ei fiind foarte stricți în privința acestui aspect. Însă o săptămâna mai târziu, am participat la un Open Day organizat de Wizz Air la București și am reușit să iau din prima. Este foarte important să nu îți pierzi încrederea în tine, chiar dacă ai fost respins o dată sau de mai multe ori. Dacă acest job îți este destinat, cu siguranță îl vei obține mai devreme sau mai târziu, dar exact atunci când trebuie. Eu cred foarte mult în acest lucru.

  1. Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ți s-a părut cea mai grea probă?

În ziua interviului s-au prezentat aproximativ 120-150 de persoane, dacă îmi amintesc bine, dar deja după CV drop am mai rămas doar 20, nu pot spune că a fost o anumită probă care a fost mai grea, însă aici cred că am avut cele mai multe emoții pentru că am văzut că erau foarte mulți eliminați. În cadrul acestei probe ne-au rugat să facem o scurtă prezentare despre noi, iar după fiecare 20 de persoane ne aduceau câte o lista cu cei care au trecut mai departe. După aceea a urmat proba de role play, în care am avut de ales un bilet și de interpretat ce scria pe el, recrutorul era pasagerul care încerca să îți creeze probleme, iar tu trebuia să găsești soluții, eu am avut o situație de genul: Un pasager cu migrenă care era nemulțumit de faptul că un bebeluș plângea și mi-a cerut să rezolv cumva situația. După role play a urmat proba de grup unde deja mai rămăsesem 10, am avut ca temă să alegem niște obiecte de pe o listă în ordinea importanței utilizării lor în cazul unei prăbușiri pe apă, dacă îmi amintesc exact. După, a urmat intervul final la care am ajuns doar 6 din noi, dar toți 6 am reușit în final să obținem și jobul.

IMG 0266 1024x683 Andreea, stewardesă Wizz Air: Este foarte important să îți păstrezi încrederea în tine

 

6. De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

A fost o zi în care chiar m-am simțit inspirată, cred că am oferit răspunsuri potrivite la întrebările lor, am zâmbit foarte mult și am avut încredere în mine. Sau poate a contat faptul că am purtat cămașa roz și m-au indentificat cu imaginea companiei lor :))

  1. Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Să se pregatescă foarte bine înainte de interviu deoarece eu consider că este foarte important, să zâmbească și să aibă încredere în forțele proprii! Și bineînțeles, recomand cu încredere să urmeze cursurile Vreau să fiu Stewardesă pentru a-și crește șansele de reușită!

  1. Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă:)

Vă mulțumesc pentru suportul acordat, sunteți minunate și cele mai bune în ceea ce faceți! Mult succes în continuare pentru a face cât mai mulți oameni fericiți!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Andreea, stewardesă Wizz Air: Este foarte important să îți păstrezi încrederea în tine

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.