Povestea Andreei, stewardesă Ryanair la baza din Dusseldorf

Pe Andreea am cunoscut-o acum câțiva ani ca unul din cursurile pregătitoare Vreau să fiu Stewardesă. Ochii îi sclipeau când auzea orice informație despre meseria de însoțitor de bord și era fascinantă de eleganța și atitudinea echipajelor de zbor. Câțiva ani mai târziu, am primit de la Andreea primele sale fotografii în uniforma de însoțitor de bord și, odată cu ele, fericirea ei că visul s-a împlinit. Azi lucrează ca stewardesă Ryanair la baza Dusseldorf Weeze, iar povestea ei printre nori poate fi citită în interviul de mai jos:

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Dorința de a deveni cabin crew a răsărit la vârstă de 17 ani, în momentul în care m-am urcat pentru prima oară în avion și am observat eleganța, zâmbetul, discreția, finețea stewardeselor. Lucruri care m-au determinat să fac această alegere, iar fascinația mea pentru călătoriile în jurul lumii a fost dintotdeauna la loc de cinste .

Cum a decurs interviul Ryanair?

După urmarea cursului “Vreau să fiu stewardesă”, îmi doream din tot sufletul să merg acolo, îmi făcusem curaj să iau cursuri intensive de înot și să las totul în urmă, să-mi urmez visul și inima…printre nori…

Interviul meu s-a ținut pe 1 decembrie 2017 la Mestre, lângă Veneția. Eram super pregătită, așa că testul de limba engleză mi s-a părut floare la ureche, apoi minunata recrutoare Ryanair ne-a explicat cu lux de amănunte toaaaaaate detaliile legate de companie și de o viitoare relocare, dar și ceea ce implică această meserie. Cu fiecare filmuleț zâmbeam mai larg și simțeam că sunt pregătită pentru meseria această, locul meu era acolo și visam la cum aș arată eu în acea uniformă! Ultima parte a interviului a fost întâlnirea față în față.
Și da, AM LUAT! Doar că de data această am vrut să schimb povestea vieții mele.

STATIONERY Povestea Andreei, stewardesă Ryanair la baza din Dusseldorf

Unde ai făcut trainingul și cum ți s-a părut această perioadă în care ai învățat atâtea despre aviație?

Am ales să vin în România, să fac training-ul la București și pe 23 ianuarie a început să se contureze visul meu.
Mă gândeam la cele 6 săptămâni intensive cu teamă, dar s-au dovedit foarte frumoase. Au trecut totuși mult prea RAPID și chiar am legat prietenii strânse, cu toate că eram acolo cu un alt scop. Experiența de la simulatorul din Bergamo a fost de vis și a transformat muncă într-o distracție. Ne-am susținut unul pe celălalt și cu ajutorul trainer-ului nostru am reușit să deslușim tainele procedurilor făcute corect cap coada.

Care este baza pentru care vei lucra? Cum te-ai descurcat cu cazarea?

Baza în care lucrez este cea de la Dusseldorf Weeze (NRN), Germania, o mică bază Ryanair, dar perfectă pentru mine. Aici am întâlnit oameni minunați, gata să mă ajute și să-mi fie alături. Cazare nu se găsește atât de ușor, așa că majoritatea am stat pe la hotel o perioadă, dar nimic nu e IMPOSIBIL și nimic nu poate sta în calea unui vis pe care ți-l dorești cu adevărat!

insotitori de bord Rynair 1024x576 Povestea Andreei, stewardesă Ryanair la baza din Dusseldorf

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Cursul a fost sublim! Datorită vouă sunt aici, m-ați umplut de energie și bună dispoziție și mai ales mi-ați redat încrederea în mine, deoarece o persoană pregătită este o persoană care nu are temeri la interviu. Perioada cursului de 4 zile a coincis cu ziua mea de nume și am avut parte de surprize minunate.

La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Primele mele interviuri au fost la Qatar și Wizz Air, din care am învățat regulile companiilor respective.
La Ryanair eram la a doua experiență, știam că ei sunt alegerea perfectă pt mine.

andreea stewardesa Ryanair 5 Povestea Andreei, stewardesă Ryanair la baza din Dusseldorf

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Cel mai mult a contat sinceritatea răspunsurilor mele și faptul că eram EU și zâmbetul meu larg, iar această datorită vouă și sfaturilor voastre de care mi-am amintit perfect chiar și după 3 ani de la curs!

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Să investească în propria persoană și să acumuleze cât mai multe informații despre compania la care a aplicat. Să muncească pentru visul său și să nu se descurajeze pentru nimic în lume. Training-ul Ryanair este dificil, deoarece sunt multe noțiuni de reținut într-un timp atât de scurt, dar satisfacțiile sunt pe măsură efortului depus. Trebuie să înveți și să fii acolo trup și suflet. Este minunat sentimentul să știi că te-au plăcut pe tine și te-au ales din sute de candidați. Îți dă încredere în forțele proprii.

rsz curs vreau sa fiu stewardesa 2014 1024x683 Povestea Andreei, stewardesă Ryanair la baza din Dusseldorf


Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Fetelor, vă mulțumesc enorm pentru tot ceea ce m-ați învățat, pentru prezentarea sinceră a acestei meserii și sper că acest proiect să “înaripeze” cât mai mulți visători la o carieră în aviație! Dacă eu am putut … Și tu care citești acum POȚI !!!

Vă pup și vă îmbrățișez!!!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.