Anastasia, viitoare stewardesă Wizz Air: “Oamenii sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine”

Anastasia e o fire blândă, care transmite multă căldură și liniște la fiecare interacțiune. Crede mult în oameni și știe că ei sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine însuți. Până să-și primească aripile, a participat la nu mai puțin de 6 interviuri cu companii aeriene. Nu s-a lăsat dezamăgită și a continuat lupta pentru visul ei. Victoria a apărut la scurt timp și a fost chiar dublă. Anastasia a fost selectată atât de Wizz Air, cât și de Primera Air. Și pentru că inima ei a fost mereu alături de marea familie Wizz, a ales uniforma roz a acestei companii. Iată povestea ei:

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Prima dată când am considerat că aș putea să devin stewardesă, a fost atunci când am zburat 13 ore, spre America. Deși nu zburam pentru prima dată, emoțiile din aeroport și cele din avion, combinate cu admirația pentru însoțitorii de bord, m-au determinat să încep un proces lung pentru îndeplinirea dorinței. Dar mai întâi, am adunat informații necesare despre unele companii și care sunt criteriile de selecție.

Ce job ai în prezent? În ce măsură crezi că experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție?

Nu știu dacă neapărat experiența mea a contat la procesul de selecție, pentru că au fost și fete care au mers mai departe, fără experiență, dar pentru mine a fost un alt punct de pornire pentru a deveni Cabin Crew. Fiecare plecare cu Work and Travel, fiecare job din domenii diferite, mi-a adus cunoștințe care îmi for vor fi foarte utile în domeniul aviației.

anastasia wizz air 2 e1523956604266 768x1024 Anastasia, viitoare stewardesă Wizz Air: Oamenii sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine

Ai trecut de toate probele interviului la 2 companii aeriene, respectiv Primera Air și Wizz Air. Dacă ar fi să faci o paralelă între cele 2 inteviuri, care ți s-a părut mai greu?

Pentru Wizz Air, trecusem de câteva ori prin etapele interviului. Este într-adevăr mult mai solicitant, începând cu prima probă, în care trebuie să faci o impresie foarte bună, ca să mergi mai departe, până la cea din urmă etapă, unde întrebările au fost mai complexe. De exemplu: dacă știu despre programul unei stewardese, pentru o zi de zbor și dacă aș putea să mă obișnuiesc cu un așa program. Și un exemplu de întrebare pentru etapa finală la Primera Air: Ce fac în timpul liber?

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Echipa “Vreau să fiu stewardesă” este formată din persoane minunate, pline de viață și care știu să inspire și pe ceilalți. Vă apreciez pentru munca și implicarea în acest proiect. Când m-am hotărât să urmez un astfel de curs, eram în Londra, căutam acolo în zonă, dar mă bucur că am ales “Vreau să fiu stewardesă”. În plus, am legat niște prietenii cu celelalte cursante și este mult mai plăcut să treci cu cineva prin aceleași emoții la diferite interviuri și chiar la training 🙂

cursuri stewardesa 1024x683 Anastasia, viitoare stewardesă Wizz Air: Oamenii sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine

La cate interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Îm dobâdit o încredere incredibilă în mine de la cursul “Vreau să fiu stewardesă” și nu m-am dat bătută după participarea la 6 interviuri. Am învățat să nu renunț și pentru fiecare răspuns negativ, îmi doream din ce în ce mai mult să reușesc.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Faptul că le-am arătat că îmi doresc cu adevărat și că am fost mult mai determinată. Și poate mai mult noroc 🙂

Spune-mi un lucru cu care ai rămas în minte, o lecție sau o amintire frumoasă din cele 4 zile de curs Vreau să fiu Stewardesă. 

Am învățat că oamenii sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine și pentru dezvoltarea personală. Iar fiecare zi petrecută cu voi a fost o lecție și o amintire frumoasă.

IMG 8472 1024x768 Anastasia, viitoare stewardesă Wizz Air: Oamenii sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine

poza grup Vreau sa fiu Stewardesa curs23 1024x683 Anastasia, viitoare stewardesă Wizz Air: Oamenii sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Să se informeze cât mai bine despre probele interviului și cerințele companiei. Să aibă încredere și clar mult zâmbet!

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Voi ați creat o artă prin acest curs și vă mulțumim!

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Anastasia, viitoare stewardesă Wizz Air: Oamenii sunt instrumentul perfect pentru a te cunoaște pe tine

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.