Ana, stewardesa Qatar Airways

Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către Doha

Atunci când primul tău interviu de aviație este și cel norocos, când mergi în altă țară pentru a-l susține și toate drumurile par să te ducă printre nori, în mod cert e în destinul tău să fii un zburător. Ana Ferenț ne e dragă pentru veselia, optimismul și energia bună pe care o împărtășește în jur. Așa o ținem minte din sala de curs, așa va fi cu siguranță și în avion, reprezentând compania aeriană Qatar Airways peste tot în lume. După finalizarea cursului de pregătire Vreau să fiu Stewardesă, Ana s-a dus la Varșovia, unde sorții au fost de partea ei și s-a numărat printre cei 8 finaliști ai interviului Qatar Airways. Pe 17 martie 2018 Ana va pleca la Doha, unde o așteaptă soare din plin, deșert și-o lume întreagă pe care urmează s-o cutreiere ca stewardesă la bordul aeronavelor Qatar Airways.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere? 

Sincer, la acest job m-am gândit de când eram în liceu, dar atunci mi-am zis că este doar un vis care nu va deveni realitate, dar după ce mi-am îndeplinit o altă dorință, aceea de a ajunge în Coreea de Sud, am realizat că visurile devin realitate dacă lupți pentru ceea îți dorești, chiar dacă nu ai pe nimeni care să te ajute (din punct de vedere financiar). Ca urmare, după această lungă călătorie, am realizat, că aș vrea să fiu cât mai mult deasupra norilor, acest sentiment m-a determinat să urmez cursul de la Vreau să fiu stewardesă, să aflu mai multe despre această meserie.

Ce job ai în prezent? În ce măsură crezi că experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție? 

În prezent lucrez la un magazin de mobilă din orașul natal, sunt vânzătoare și contabilă. Fiind în permanență în contact cu diverse persoane, am învățat cum să mă comport în așa masură în cât să le ofer celor din jur încredere și o stare de liniște, pot spune.

Ai plecat tocmai la Varșovia, alături de alte 2 colege de la curs, ca să participi la un interviu Qatar Airways. Cum de s-a întâmplat așa?

Având pe facebook un grup format din colegii de la Vreau să fiu stewardesă acolo am anunțat că mă voi duce la Varșovia pentru interviu și am întrebat dacă mai vine cineva și, în urma întrebării, alte 2 colege au anunțat că vor merge și ele.

5D4 5556 1024x683 Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către DohaCum a decurs interviul Qatar Airways? Ce impresie ți-au făcut recrutoarele? Care proba te-a solicitat cel mai mult?

A fost primul interviu la care am fost, nu mă pot pronunța daca a fost dificil sau nu. Recrutoarele au fost minunate, nu pot spune că am un nivel de engleză extraordinar, dar am înțeles absolut tot din ceea ce au explicat, datorită felului în care explicau, cu calm și încet ca să înțeleagă toți, chiar mai repetau pentru orice eventualitate. Nu a fost o probă care să mă solicite mai mult decât alta, poate interviul final, că am rămas doar 8 și a fost un pic de tensiune, în restul totul a fost exact cu am făcut la curs, ceea ce m-a ajutat foarte mult să fiu stăpână pe mine și să nu am emoții foarte mari.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă . Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Acest curs m-a ajutat enorm de mult, au fost 4 zile intensive, datorită tuturor am reușit să acumulez foarte multe informații într-un timp foarte scurt și am știut și cum să le pun în practică.

IMG 7904 1024x767 Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către Doha

IMG 7876 1024x767 Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către Doha

IMG 7936 1 1024x768 Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către Doha

IMG 7906 1024x768 Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către Doha

Care este cea mai imporatantă lecție cu care ai ramas din cursul Vreau să fiu Stewardesă?

Limbajul corpului poate spune foarte multe lucruri despre persoana respectivă.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu? 

Nici eu nu știu sincer, dar cred că faptul că am zâmbit pe toată perioada interviului și am fost eu, nu am încercat să le impresionez și le-am transmis că vreau acest job și că, dacă îl obțin îl voi face ca la carte. Dar la ultimul interviu recrutoare mi-a spus “I saw that you smiled all day”, presupun că acesta a fost motivul principal pentru care m-a ales, transmit bună dispoziție.

Cum privesti relocarea în Doha, într-o țară arabă? 

O privesc ca pe o provocare. Ador provocările și simt că mă voi descurca.

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviu? 

Să fie el/ ea însăși, să le arate recrutorilor că vrea job-ul, dar nu într-un mod disperat. Să le transmită că dacă o/ îl vor angaja, vor face cea mai bună alegere.

ana ferent stewardesa Qatar 682x1024 Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către Doha

cursanti Vreau sa fiu Stewardesa grupa 20 1024x682 Povestea Anei: De la emoțiile unui interviu la Varșovia până la zborul către Doha

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Sunteți o echipă superbă! Îi învățați pe candidați cum să aibă încredere în forțele proprii, cum să arate tot ce au mai bun. Datorită vouă, datorită a ceea ce m-ați învățat am reușit să iau interviul de la prima încercare, acum îmi pregătesc bagaje ca pe data de 17 Martie să zbor spre o nouă viață. M-am înscris la curs fiind timidă și neavând încredere în mine că voi fi potrivită pentru acest job, și numai după 4 zile am plecat de acolo o persoana total diferită și plină de încredere. Sunteți cele mai bune în ceea ce faceți! Mult succes!!! Vă îmbrățisez cu drag!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.