Alexandra, stewardesă Qatar Airways: Pornește de la premisa că poți și că e posibil

De fiecare dată când am ocazia să scriu povestea unui cursant Vreau să fiu Stewardesă care și-a împlinit visul de a zbura, îmi dau seama câte lucruri frumoase pot învăța de la fiecare în parte. Fiecare cursant e o lecție pentru noi, căci povestea lui e unică, modul lui de a vedea viața e diferit, iar felul în care și-a construit drumul printre nori ne arată că nimic nu este imposibil.

V-o prezint pe Alexandra,  cea pentru care inteviul norocos a avut loc pe 21 august 2016, iar 4 luni mai târziu se urcă într-un avion cu direcția Orientul Mijlociu. A pornit la drum timorată, fără prea mare încredere în sine. Dar a știut mereu că tot ceea ce ne dorim devine posibil. Și iată că la final de 2016 visul ei a devenit realitate.

*Alexandra a urmat Cursul pregătitor pentru interviul la o companie aeriană alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă în perioada 9-12 iunie 2016

Când te-ai gândit prima dată că vrei să devii stewardesă și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

De a lungul celor două decenii jumate pe care le-am explorat încercând să le pavez cu lucruri care să mă facă să zâmbesc, am experimentat tot felul, de la makeup la actorie. Dar în primul an de facultate, am realizat cât de perfectă ar fi putut fi viața mea dacă aș fi fost însoțitoare de bord.  Pe atunci credeam că acest drum necesită o pregătire temeinică precum o școală în domeniu. Îmi amintesc că am căutat informații și am întrebat persoane, ce îmi spuneau clar că înălțimea mea e un impediment. Iar școala pe care o găsisem era la București, eu fiind în Cluj atunci.

După o pauză de 2 ani, timp în care am terminat facultatea, m-am mutat la București pentru master. Vă urmăream cu mult timp înainte și cred că am citit și recitit articolele voastre de zeci de ori. Asta tind să cred că m-a motivat foarte mult. Voi m-ați motivat!  Într-o zi mi-am luat inima în piept și am sunat-o pe Anca, țin minte că eram foarte timorată, iar încrederea în mine în momentul acela era scăzută.

alexandra mirutoi Alexandra, stewardesă Qatar Airways: Pornește de la premisa că poți și că e posibil

Ce știai despre această meserie înainte de a merge la interviu? Ce anume te atrăgea atât de mult?

Ce știam erau informații vaste, citite de pe site-ul vostru. Diverse povești, experiențe, dar nu foarte multe detalii. În București am început să lucrez în customer service și mi-a plăcut. M-am gândit că pot să îmbin asta cu pasiunea mea, aceea de a călători. Ma gândeam ca sunt o fire dinamică și adaptabilă și m-aș putea înscrie cu brio în tiparul unei însoțitoare de bord. Începusem să privesc stewardesele în zborurile pe care le-am avut cu foarte multă admirație și eram atentă la toate detaliile, ba chiar țin minte că am spus o data: “Așa am să fiu și eu!”

Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene? La câte ai participat până să reușești?

Cursul “Vreau să fiu stewardesă” a pus mai mult decât bazele de care aveam nevoie.  În afară de cunoștințe despre compania la care aplici, contează foarte mult cum te prezinți tu, psihic și fizic. Tind să cred că zilele de curs m-au ajutat mult să investesc în încrederea de sine. Am participat la interviul Qatar Airways pe 21 august 2016, răspunsul a fost pozitiv și s-au mișcat foarte repede. În 2 săptămani deja îmi făceam analizele și puneam totul la punct. Dar aflasem că vor veni și Emirates, la finalul lui octombrie. Am reușit și acolo, dar de la Emirates mi s-a spus la interviul final că vom afla răspunsul în decembrie. Pe 16 noiembrie am primit data de plecare la Qatar, am amânat de două ori, sperând că voi afla între timp și de la ceilalți un răspuns. Dar nu a fost să fie așa că, pe 14 decembrie voi face marea schimbare a vieții mele.

Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesa, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

Cursurile “Vreau să fiu stewardesă”: în afară de cuantumul significant de informații ce l-am acumulat, m-au ajutat să găsesc o versiune mai bună a mea. M-au făcut să cred în mine. Chiar țin minte că trainerul, după testul de engleză mi-a zis “ai tot ceea ce îți trebuie, poți aplica la ce companie vrei, dar trebuie să ai mai multă încredere în tine”. Deci da, m-au ajutat mult, am pășit neîncrezătoare și am ieșit de acolo gândind “Don t call it a dream, make it a plan”.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine din sutele de candidați care au aplicat?

Contează foarte mult ceea ce transmiți, mimica feței. Trebuie să fii stăpân pe tine, să dai răspunsurile fără lacune sau pauze. Probabil pentru că se vedea că îmi doresc și că am muncit pentru asta. Aaaa, și foarte important: mereu, dar mereu, am avut zâmbetul pe buze, chiar dacă era crispat, era acolo!

Cum vezi relocarea în Doha?

Relocarea în Doha e cea mai mare provocare de până acum. O văd ca pe o șansă, nu toată lumea are șansa asta și trebuie să profit la maxim. Sunt o fire adaptabilă și sociabila, sunt sigură că tranziția va fi una interesantă.

Un sfat pentru un viitor însoțitor de bord.

Fii tu!, fii mereu optimist, surâzător și încrezător! Pornește de la premisa că poți și că e posibil. Noi atragem ceea ce gândim.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă

Sper ca de la an la an să creșteți și mai mult! Și să îndepliniți și mai multe visuri!

Vă voi aprecia mereu, profund recunoscătoare,
Alexandra

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

1 Comment
  • Gabriela
    Posted at 20:05h, 29 decembrie Răspunde

    Bună,
    Alexandra spunea mai sus că înainte credea că înălțimea ei reprezenta un impediment . Cam ce înălțime are ? M-ar ajuta foarte mult un răspuns.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.