Alexandra, stewardesă Qatar Airways: NO nu înseamnă NU, înseamnă New Opportunity

Gândurile și experiențele cursanților noștri care și-au împlinit visul și au reușit să se angajeze la mari companii aeriene sunt principala sursă de inspirație atât pentru noi, cât și pentru cititorii care se pregătesc să urmeze același drum. Rolul interviurilor cu cursanții noștri angajați este să vă inspire și să vă ofere informații valoroase, vouă, celor care acum faceți primii pași către nori.

În acest interviu puteți face cunoștință cu Alexandra, o fostă cursantă Vreau să fiu Stewardesă care pe 19 ianuarie 2017 își va întinde larg aripile și va zbura spre Doha, ca viitoare stewardesă Qatar Airways.

Săptămâna trecută am primit acest email de la Alexandra, cu titlul “Vă mulțumesc!”

“Vreau să vă mulțumesc vouă, întregii echipe de la Vreau să fiu Stewardesă, pentru toate informațiile oferite în timpul cursului de pregatire pentru interviul cu Qatar Airways. Am reusit să iau interviul, pe data de 19 ianuarie plec spre Doha, iar pe 23 încep cursurile. Am aplicat cu ușurință toate tipsurile pe care le-am învățat de la voi și pe această cale vreau să vă mulțumesc din suflet!”

Când te-ai gândit prima dată că vrei să devii stewardesă și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

De când eram mică admiram avioanele, dar totul a prins contur în timpul liceului, când am urmat Colegiul Tehnic De Aeronautică Henri Coandă. Eram atât de aproape de aeroport încât se auzea fiecare avion decolând sau aterizând. Cu trecerea anilor, fiind într-o relație destul de lungă, nu m-am gândit niciodată să încerc. Până în vara anului 2015, când în viața mea au fost schimbări majore și am simțit că este momentul să mă gandesc serios la visul meu. Cu ajutorul prietenei mele Teodora, am aflat de site-ul vostru și așa a început o adevărată aventură.

Ce știai despre această meserie înainte de a merge la interviu? Ce anume te atrăgea atât de mult?

Tot ce știam era că aveam posibilitatea de a vizita locurile la care visam, că îmi voi face prieteni din toate colțurile lumii și voi ajunge să le învăț culturile și să le înțeleg pe fiecare în parte. Cel mai mult mă atrăgea faptul că puteam să vizitez orașele mele preferate ori de câte ori doream, că tot timpul voi fi pe fugă și nu voi avea niciodată o viață monotonă.

Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene? La câte ai participat până să reușești?

Am urmat cursul „Vreau să fiu stewardesa” de pregătire pentru interviul Qatar Airways. Am fost la 3 interviuri pentru Qatar în București, Timișoara și Iași. Am ajuns până în Dusseldorf pentru compania Emirates. La niciunul nu am avut succes, dar de fiecare dată am legat prietenii cu persoane minunate, cu care am păstrat legătura. Știam care era problema, nu aveam deloc încredere în mine, având câteva kilograme în plus. Așa că m-am ambiționat, iar după un an în care am mers zilnic la sală, am reușit să slăbesc destul de mult încât să pot păși încrezătoare în ziua interviului cu cei de la Qatar Airways.

 Cum a decurs interviul Qatar Airways?

Totul a început cu prezentare firmei, știam deja prezentarea foarte bine după ce o văzusem de atâtea ori și așteptam cu nerăbdare să înceapă predarea CV-urilor. Am fost foarte fericită când am primit invitația pentru Assessment day și așteptam emoționată a două zi. Am fost în jur de 57 de persoane invitate, după fiecare probă făcându-se eliminări, am ajuns la finalul zilei doar 20 de persoane.

alexandra burlacu vreau sa fiu stewardesa Alexandra, stewardesă Qatar Airways: NO nu înseamnă NU, înseamnă New Opportunity
Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă m-au ajutat să înțeleg ce vor marile companii aeriene de la mine, ce să fac în anumite situații și ce m-ar trage în jos sau ce m-ar putea avantaja. Tot timpul când citeam despre cineva că a reușit, mă bucuram ca și cum aș fi reușit eu, mă motivau articolele voastre și îmi spuneam „Voi ajunge și eu acolo într-o bună zi”.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine dintre toți candidații care au aplicat?

Mi-a spus cineva la un moment dat că voi simți când va fi ziua mea. Și cu siguranță pe 21 august, am simțit că este ziua în care toate planetele s-au aliniat pentru mine, dacă pot spune așa. Totul era și îmi ieșea perfect, de la make-up la ținută și până la ultimul fir de păr. Am avut mici emoții la intrarea în hotelul în care s-a desfășurat interviul, dar pe parcursul zilei eram din ce în ce mai relaxată, naturală și încrezătoare.
Cu siguranță recrutorii au simțit cât de mult îmi doream să ajung până la final, radiam și eram toată numai un zâmbet.

Un sfat pentru un viitor însoțitor de bord

Pot să repet ce mi-a spus o recrutoare la un moment dat : NO nu înseamnă NU, înseamnă New Opportunity. Așa că nu îți pierde niciodată speranța și luptă pentru visul tău. Până și imposibilul devine posibil atât timp cât îți dorești cu adevărat ceva.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă

Sunteți niște oameni minunați, mă bucur mult că v-am întâlnit și vă urez să oferiți cât mai multe aripi. Continuați ceea ce faceți pentru că faceți o treabă foarte bună și motivați oamenii să dea tot ce au mai bun. Mult succes și vă îmbrățișez cu drag.

Cu drag,
Alexandra

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.