Cum se desfășoară un interviu Aer Lingus – la ce probe să te aștepți

Aer Lingus, compania aeriană națională a Irlandei, este un operator aerian ce face destul de des recrutări de însoțitori de bord în Europa pentru baza sa din Dublin. Iată mai jos cum se desfășoară, pas cu pas, procesul de recrutare la această linie de aviație și care sunt probele prin care trece un candidat la un job de însoțitor de bord.

Ana, viitoare stewardesă Aer Lingus, este una din fostele noastre interne, a lucrat pentru Vreau să fiu Stewardesă în perioada 2016-2017, iar acum se pregătește să se relocheze în Irlanda pentru a începe jobul în cadrul acestei companii. Anterior, Ana a lucrat pentru Primera Air.

Procesul de aplicare pentru interviul la compania irlandeză Aer Lingus nu a fost tocmai ușor. Primul pas pe care l-am făcut a fost să aplic direct pe site-ul companiei, la secțiunea jobs, răspunzând la un set de întrebări standard, atașând și o scrisoare de intenție care să motiveze alegerea acestei companii. După 3 zile am primit un mail de la firma care se ocupă de recrutări, deoarece Aer Lingus nu recrutează în mod direct, mai exact de la Nobox Recruitment prin care îmi prezentau următorii pași pe care să îi urmez.

Aveam la dispoziție 72 de ore de la primirea mail-ului în care trebuia să completez anumite task-uri. Vă redau în continure, în engleză, care au fost mai exact etapele preselecției online orin care am trecut.

You have 3 assessments and a video interview to complete; the details of all are outlined below:

  • 1. Shapes (management) – Work Related Behavior: This questionnaire measures preferred behavioral style in the workplace. There are no right or wrong answers to this questionnaire. Please answer as honestly and as accurately as possible, as your responses will be used to guide the interview/selection process. This questionnaire is untimed, however most people take approximately 15-18 minutes to complete it.
  • 2. Aer Lingus –  Cabin Crew Situational Judgement Questionnaire: This questionnaire measures one’s response to work situations which you would be likely to encounter a Cabin Crew member at Aer Lingus. This questionnaire is not timed, however, most people take approximately 15-18 minutes to complete it.
  • 3. Scales verbal (admin): This assessment measures one’s ability to process and reason with verbal information. This test is timed for 12 minutes
  • 4. Cabin Crew Video Interview: This stage of the process also requires you to complete a short video interview so that we can learn a bit more about you.
  • You will have the chance to complete an example question before beginning the real assessment and you can complete this example question as many times as you like. There will then be 4 timed questions, where you will receive 40 seconds to prepare each answer, and have 90 seconds to record your answer. You can only record each answer once.

De menționat faptul că Aer Lingus nu a recrutat în România, eu aplicând pentru un interviu în Roma, Italia.  După 2 săptămâni de la completarea testelor online, am primit un mail prin care am fost invitată la Assessment Day.

În ziua interviului am fost în jur de 30 de persoane, printre care și spanioli sau români, majoritatea deja având experiență în aviație. Recrutorii ne-au primit rând pe rând în sală, verificându-ne înălțimea trecută în pașaport (minim 157 și maxim 188) și pozele pe care trebuia să le avem la noi. După ce am intrat în sală am avut de completat un test de engleză de nivel mediu ce a constat în 10 întrebări de gramatică și o compunere în care trebuia să dai un exemplu despre cum ai aplanat o situație tensionată sau să faci un anunț în avion. A urmat o pauză de 40 de minute timp în care cei doi recrutori au corectat testele. În urma rezultatelor, aproximativ 8 persoane au fost eliminate.

După completarea cu succes a testului de engleză, am fost invitați înapoi în sală pentru a ni se prezenta compania și detalii despre training și relocarea în Dublin, Irlanda unde este baza companiei. La sfârșitul prezentării recrutorii ne-au rugat înainte de a ieși din sală să atingem înălțimea de 190,5 cm desculți pe întreaga talpă, fără a te ridica pe vârfuri. A urmat o pauză de o oră, timp în care recrutorii au afișat 2 liste ce ne arătau ora la care vom intra fiecare candidat pentru face to face interviews.

Interviul final a durat aproximativ 20 de minute, deși au fost persoane la care a durat poate și dublu. Primele întrebări au fost standard, cele pe care le-am completat și în aplicatia inițială si dupa au fost întrebări mai personale, pe baza CV-ului și experienței avute. Răspunsul final a venit după aproximativ 2 săptămâni, urmând ca trainingul să înceapă la mijlocul lunii martie.

Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.