Povestea Adelei Gabor, fostă cursantă – actuală stewardesă Primera Air

Se împlinesc aproape 4 ani de când Adela Gabor venea tocmai din Salonta, județul Bihor, până la București ca să urmeze un curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Era toamna lui 2014, iar Adela încă era studentă la o facultate din Timișoara, visa cu ochii deschiși la zbor și știa că jobul de stewardesă e tot ce își dorește să facă. Iată că azi, când scriu acest interviu, Adela zboară deja ca stewardesă pentru compania aeriană Primera Air, iar ceea ce acum câțiva ani era doar un vis, azi s-a transformat într-o realitate frumoasă.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Din câte îmi amintesc, alegerea am făcut-o în anul doi de facultate, atunci când am întâlnit o fată de la mine din oraș, care întâmplător lucra pentru o companie din Orientul Mijlociu. După numeroase discuții purtate cu ea, a început să-mi surâdă ideea de a intra în această branșă care dă dependență și care îți oferă oportunitatea de a te dezvolta călătorind, cunoscând oameni noi, culturi și povești de viață.

Ce job ai în prezent sau ai avut în ultima perioadă? În ce măsură crezi că experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție?

În ultima perioadă am fost implicată în diferite programe pentru studenți, mai exact Work&Travel și Erasmus. Aceste programe mi-au oferit oportunitatea să călătoresc foarte mult și să acumulez, pe lângă experiență în relații cu clienții, și experiență de viață, iar ambele consider că m-au ajutat să înțeleg mai bine ce caută recrutorii într-un candidat și cum pot să mă apropii cel mai mult de idealul candidatului perfect.

curs Vreau sa fiu Stewardesa Povestea Adelei Gabor, fostă cursantă   actuală stewardesă Primera Air

De ce ai ales Primera Air?

Sinceră să fiu, am lăsat destinul să-mi aleagă compania. Primisem mai multe invitații la interviu, printre care și la Saudi Airlines, însă Primera Air au fost primii (nu degeaba se numesc Primera) și am simțit că trebuie să merg la ei. Având în vedere faptul că pe 25 Martie a fost ziua mea, răspunsul pozitiv din partea companiei a fost cel mai frumos cadou pe care puteam să-l primesc și sunt profund recunoscătoare pentru acest lucru.

Cum a decurs interviul tău cu Primera Air, care ți s-a părut cea mai grea probă?

Spre surprinderea mea, am fost neobișnuit de calmă la interviu, îmi amintesc chiar că mă întrebăm dacă asta e un lucru bun sau rău. Cea mai grea probă mi s-a părut proba de grup, pentru că am sosit ultima și a trebuit să iau poziția de lider. Îmi era puțin teamă fiindcă nu mai fusesem în această postură la nici un alt interviu și nu știam cum mă voi descurca, însă totul a decurs bine și colegele au fost mulțumite de modul în care am reprezentat echipa, iar acest lucru nu a făcut decât să mă bucure.

adela stewardesa primera air 2 819x1024 Povestea Adelei Gabor, fostă cursantă   actuală stewardesă Primera Air

Ai urmat 2 cursuri de pregătire alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Am urmat două cursuri alături de echipa voastră și de fiecare dată m-am simțit foarte bine, mediul fiind unul foarte prietenos și primitor. În decursul zilelor am întâlnit multă dedicare și profesionalism din partea trainerilor, ceea ce m-a făcut să-mi doresc și mai mult să practic această meserie. Mă pot considera norocoasă că am avut oportunitatea să cunosc personal atâția oameni pe care îi stimez și pe care îi am drept exemplu în viitoarea mea carieră.

foto grup curs4 Povestea Adelei Gabor, fostă cursantă   actuală stewardesă Primera Air

La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Am participat la trei interviuri, penultimul fiind cel de la British Airways, unde am picat înainte de interviul final. Nu pot spune că am avut parte de foarte multă experiență de interviu, însă pot spune că am fost receptivă de fiecare dată, conștientizam greșelile pe care le făceam, mă analizam și încercam să-mi îmbunătățesc părțile mai puțin bune, în așa fel încât data viitoare să fac lucrurile mai bine. Cred cu tărie că aceasta e rețeta succesului.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Nu știu de ce m-au ales tocmai pe mine, dar îmi amintesc că am fost chemată prima la interviul final, primind felicitări de la recrutoare pentru cel mai bun punctaj la testul de engleză. Acest lucru m-a făcut remarcată, însă consider că experiențele mele din studenție, personalitatea mea deschisă, calmul și încrederea au făcut diferența. Cel mai mult a contat că am fost eu și că nu m-a interesat cine mai e în jurul meu, am concurat doar cu mine.

curs Vreau sa fiu Stewardesa 2 1024x683 Povestea Adelei Gabor, fostă cursantă   actuală stewardesă Primera Air

Spune-mi un lucru cu care ai rămas în minte, o lecție sau o amintire frumoasă din cele 4 zile de curs Vreau să fiu Stewardesă.

Am rămas cu foarte multe amintiri frumoase de la cele două cursuri, am legat prietenii strânse cu colegii, și mi se pare minunat faptul că păstrăm legătură și azi. De asemenea, am și o poză foarte drăguță făcută la curs cu citatul “Never run faster than your guardian angel can fly” la care mă uit cu mult drag și zâmbesc amintindu-mi de voi și de clipele frumoase petrecute împreună.

adela stewardesa primera air 4 Povestea Adelei Gabor, fostă cursantă   actuală stewardesă Primera Air

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Să aibă multă încredere, o atitudine pozitivă și perseverență. Toate visurile se realizează, dacă le urmezi.
“Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viața ta îți aparține numai ție”- Ralph Waldo Emerson

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Continuați să dați încredere celor cu potențial, care au nevoie de ajutor să-și descopere și să-și valorifice talentele și abilitățile. Vă pup și vă îmbrățișez cu mult drag și aștept să ne revedem curând!
See you up in the sky 🙂

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Povestea Adelei Gabor, fostă cursantă   actuală stewardesă Primera Air

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.