Încă un cursant devine însoțitor de bord Emirates. Aripile lui Adi

În septembrie 2015 l-am cunoscut pe Adi, la cursul English for future Cabin Crew. Era singurul cursant băiat din acea grupă și țin minte că m-am bucurat mult să văd și o prezență masculină printre atâtea fete. Întotdeauna are un efect bun pentru dinamica cursului 🙂 Și, chiar a avut, căci până la finalul celor 3 zile de pregătire am legat o prietenie frumoasă cu toți cursanții acelei grupe și, implicit, cu Adi. După terminarea cursului de engleză, aventura lui alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă a continuat și la cursul pregătitor de 4 zile; Adi era decis să devină însoțitor de bord așa că s-a pregătit pe măsură. Și pentru că lucrurile bune vin pentru cei care știu să le aștepte, anul acesta Adi a mers la interviul Emirates de la București, a trecut de toate probele și la începutul lunii mai a zburat spre Dubai alături de o altă cursantă Vreau să fiu Stewardesă care urmează să îi fie colegă. Am avut ocazia să discut cu Adi chiar cu câteva zile înainte de plecare și mi-a povestit, pe larg, tot parcursul lui în drumul spre nori, de la o simplă dorință la un vis împlinit ca însoțitor de bord Emirates.

Când te-ai gândit prima dată că ai putea să te angajezi că însoțitor de bord și ce s-a ascuns în spatele unei astfel de decizii?

Se întâmpla la o vârstă fragedă, la primul meu zbor, un zbor relativ banal, dar care ulterior a trezit o serie de stări inedite. Se făcea că mă pregăteam de îmbarcare undeva în Eindhoven, acolo unde a început totul. Un zbor scurt, clasic, întors de la ai mei. Mereu m-am simțit ca acasă în aeroporturi, știu, chiar sună ciudat dar așa e. Simțeam un calm de o rigoare nepătrunzătoare, just like home. A început să se concretizeze datorită unei colege care a urmat acest drum, spre Etihad Airways. Am început evident să mă abonez la pagină ei de facebook și să urmăresc absolut tot ce face și unde merge. Am simțit că e ceva care mi-ar plăcea, am început să mă interesez, să aflu detalii specifice și să realizez că eu chiar asta vreau să fac.
Vreau să înfrunt lumea, să am propria opinie bazată pe experiența mea, nu pe ceea ce văd la tv/online sau citesc în ziare. Am realizat din nou că viață e foarte scurtă și timpul e dușmanul meu. Toate acestea combinate au dat ca rezultat profesia de însoțitor de bord. Nu-ți pot arata cât sunt de nerăbdător să cunosc oameni de prin toate colțurile lumii, să le cunosc obiceiurile și perspectivele asupra vieții. Toate locurile acelea în care nu credeam că o să ajung vreodată, toți oamenii și toate experiențele ce vor urma îmi vor antrena și valorifica gândirea, și deschide extrem de mult orizonturile. Even now I can’t believe my dream job it’s soon becoming my job.

Care a fost jobul tău până în prezent? Crezi că te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența ta de până acum?

Până de curând am lucrat că Agent Suport Tehnic pe limba germană în cadrul Dell International Services. Da, pot spune că am avut un oarecare avantaj, având în vedere că am interacționat cu useri din spațiul DACH care vor să știe absolut orice detaliu oricât de minuscul și insignifiant ar fi. Chiar m-a făcut să văd puțin altfel lucrurile, să înțeleg și perspectivă clientului. Da, a fost un plus, dar în opinia mea nu unul decisiv. 

Cum ți s-a părut interviul Emirates? Care a fost pentru tine cea mai grea probă?

Ohoo, trecem la lucruri serioase 🙂 Per total, interviul a avut o încărcătură consistentă de oboseală, da acesta e cuvântul. Să stai de la 8 dimineață până la 8 seara doar cu 2 banane și ceva apa după un birthday party care ți-a oferit doar 2 ore de somn, e ceva. Am început cu clasicul OD, 3-400 de oameni, unde am oferit CV-ul recrutoarelor (în cazul meu 2 tipe britanice). M-au întrebat doar cu ce mă ocup în momentul de față, le-am răspuns la fel de simplu. Ah da, plus un zâmbet forțat. Inevitabil simțeam că sunt supravegheat, că deja ne știu pe fiecare ce putem, ajunsesem chiar la impresia că toată șarada cu CV-ul e așa de fațadă, mi se părea că știu dinainte pe cine vor și pe cine nu. Cea mai grea probă mi s-a părut cea finală de grup, în care eram 10-12 cred. Aveam un task care trebuia rezolvat în 15 minute având ca rezoluție doar 2 variante alese în unanimitate. O să povestesc pe scurt: conduceam un hotel care era fully booked exact în momentul în care mai vin 10 clienți și noi aveam doar 2 camere disponibile. Orice alt hotel din oraș era de asemenea fully booked. Printre opțiuni se regăseau: Client care e deja cazat la hotel cu baia inundată și vrea altă cameră/Hotel chain manager care are meeting în hotel/Famous star care are concert în hotel/Politician care are meeting în hotel/Familie cu copil mic care vine la medical check up/Scriitor care vine să scrie despre hotel/Client fidel care se cazează lunar la noi…etc. Este evident că nu există o variantă corectă, totul este despre argumentarea răspunsurilor dintre noi și interacțiunea în echipă. Deci, sincer spun că am simțit că suntem o haită de lei care mușcă din hiene, toți. Erau momente vizibile în care vorbeam practic degeaba, că nu mă ascultă nimeni, toată lumea încerca să vorbească cât mai mult și mai bine. Chiar nu mă așteptăm să merg mai departe, mi s-a părut că a fost puțin ce am încercat să spun. În tot acest timp recrutoarea a notat chestii despre noi, iar la final a mai avut câteva întrebări pentru unii dintre noi, dar nu toți. Da, am fost întrebat și eu de ce am ales ca grup ceea ce alesesem și nu altceva. A fost intens, dar cumva plăcut.

adi cursant Vreau sa fiu Stewardesa Încă un cursant devine însoțitor de bord Emirates. Aripile lui Adi

Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă au avut o influență semnificativă, aș putea spune. Da, aș fi ipocrit să nu recunosc că inițial am fost sceptic în legătură cu ideea de curs, dar ulterior mi s-a schimbat opinia. Toată interacțiunea cu trainerii și implicit Anca & Georgiana a fost un plus. M-a făcut ca după să tot vreau să aflu chestii specifice cât mai multe, să mă pregătesc și mai bine. Chiar și la probele de interviu, mereu mi-o aminteam în gând pe Anca vorbind despre ce urma să se întâmple. Toată chestia asta m-a făcut să fiu natural, și să tratez orice întrebare cu mai multă încredere.

Care crezi că e, în opinia ta, cea mai mare provocare pentru un însoțitor de bord Emirates?

Cea mai mare provocare e că după mai bine de 12 ore de zbor și mulți pasageri nu tocmai veseli să fii mândru să spui oricui în față ce faci și să vrei să repeți acea experiență chiar dacă e una nefericită. Adaptabilitatea, în opinia mea e una din cele mai mari provocări. Mereu să tratez o persoană cu puțin din specificul ei și să uiți de prejudecăți, when you reach that… it’s marvelous. Să îți dorești mereu să zbori, să fii foarte deschis la orice întâmplare și în același timp alert.

Spune-mi care sunt pentru tine cele mai importante 3 calități pe care un candidat trebuie să le afișeze la interviu, având în vedere experiența ta?

Naturalețea, încrederea și perspectiva pozitivă asupra lucrurilor. Mereu să te pui în poziția recrutoarei și să te gândești, dacă eu aș fi fost recrutor cum aș fi vrut să arate candidatul ideal?! If you think about it it will make sense. 

foto grup curs4 Încă un cursant devine însoțitor de bord Emirates. Aripile lui Adi

Cum îți petreci ultimele luni în România, având în vedere că pe 4 mai ai DOJ-ul? Ai ceva planuri speciale? Vei munci în perioadă această?

 Și când mă gândesc ce frumos scria pe portal…64 days left și eram..cât timp mai am de party..oooh.. iar acum văd doar 6 days left. Mă ia cu fiori chiar și acum, chiar și în acest moment nu îmi vine să cred că se întâmplă. Am lucrat până de curând, tocmai ce am ajuns acasă să mai petrec puțin timp cu familia, prietenii și cei dragi. Nu am niciun plan special, vreau doar să mă bucur cât pot de ale mele persoane dragi și să înfrunt ceea ce o să mi se întâmple.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă

Îmi amintesc și acum ce frumos a fost în prima dimineață la cursuri pe holul acela vintage alături de o cafeluță minimalistă cu raze crude de soare. Țin să va mulțumesc prin acest mesaj din suflet pentru sprijinul nu doar pe parcursul cursurilor ci și după terminarea acestora, pentru dăruirea și expresivitatea autentică afișată. Să nu vă schimbați, să continuați să faceți ceea ce vă place, pentru că o faceți bine. Să rămâneți la fel de dornice de învățare, de nou și să abordați pe viitor la fel ca și în timpul vremurilor trecute orice lucru cu o seninătate pur pozitivă. Vă îmbrățișez cu drag, vă pup și vă urez mult succes în continuare!

Dacă vrei să îți pregătești engleza pentru interviu, vino la English for future cabin crew singurul curs de limba engleză din România dedicat viitorilor însoțitori de bord. Te așteaptă 3 zile de curs intensiv în care vei exersa limba engleză și probele de la interviu, vei învăța cum să treci peste emoții și cum să capeți încredere în tine. Detalii despre curs aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.