Însoțește-ne la bordul carierei

Steluța Racolța, coordonatorul proiectului Însoțește-ne la bordul carierei, a vorbit cu echipa Vreau să fiu stewardesă și ne-a oferit mai multe informații despre școala de însoțitori de bord ce va fi deschisă în curând la Cluj.

steluta Racolta Însoțește ne la bordul carierei

Steluţa Racolţa, coordonatorul proiectului „Însoţeşte-ne la bordul carierei”

Persoanele din Grupul țintă care vor beneficia de cursurile gratuite, vor fi selectate din toată țara. Ele vor fi în principal tinere femei, care, fie nu au un loc de muncă, fie au un loc de muncă instabil care nu le oferă perspective, fie femei care au deja un statut pe piața muncii, dar doresc să facă o schimbare în viața lor, din punct de vedere al carierei profesionale.

În cadrul sesiunilor de selecție a grupului țintă, vom identifica persoanele care întrunesc cerințele minime specifice ocupației de însoțitor de bord, așa cum le solicită angajatorii – companii de aviație. Vom parcurge un scurt interviu în limba engleză, din care să rezulte și aptitudinile comportamentale, esențiale acestei ocupații. Sesiunile de prescreening se vor derula în 8 orașe importante din România: Cluj-Napoca, București, Suceava, Timișoara, Craiova, Brașov, Galați și Pitești.

Prin resursele alocate proiectului Însoțește-ne la bordul carierei necesare derulării cursurilor, se vor acoperi și cheltuielile de cazare  și masă ale cursanților.

Cursurilor de calificare sau de specializare oferite prin acest proiect vor respecta standardul ocupațional de însoțitor de bord, în concordanță cu legislația în vigoare privind formarea profesională în această ocupație, atât din punct de vedere al Autorității  Naționale pentru Calificări, cât și a Autorității Aeronautice Civile din România.

Aceste cerințe întrunite, le va permite absolventelor să acceadă la joburi vacante din companii de aviație din Uniunea Europeană.

Data la care va începe selecţia cursantelor va fi anunţată în următoarele săptămâni.

Abonează-te la newsletter-ul Vreau să fiu stewardesă şi rămâi la curent cu noutățile din lumea însțitorilor de bord. 
Georgiana Ene avatar 80x80 Însoțește ne la bordul carierei

About Georgiana Ene

Georgiana este co-fondator al proiectului Vreau să fiu Stewardesă, coordonează organizarea cursurilor și evenimentelor și are în grijă imaginea și buna funcționare a site-ului. Are o experiență de peste 10 ani în jurnalism, marketing și comunicare.

You may also like

4 comments

 • Adriana mai 23, 2014   Reply →

  cand vor avea loc preselectiile in bucuresti?

  • Nicoleta Gherman iulie 30, 2014   Reply →

   In ianuarie 2015

 • Carmen mai 28, 2014   Reply →

  cand vor avea loc la Galati??

  • Nicoleta Gherman iunie 26, 2014   Reply →

   Adriana si Carmen, va rog sa intrati pe site-ul companiei, http://www.rsc-consulting.ro sau pe pag de Facebook a RSC Consulting, unde puteti consulta programul recrutarilor.

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.