Imposibilul devine posibil atunci cînd crezi în steaua ta – Sara, viitoare stewardesă Emirates

Atunci când îți dorești cu adevărat ceva, planetele se aliniază pentru tine. Și oricât de greu ar părea, imposibilul devine posibil. Așa s-a întâmplat și cu Sara. A crezut în steaua ei, și acum strălucește în constelația Emirates. Am cunoscut-o în mai la cursul pregătitor pe care l-am organizat la Timișoara și câteva luni mai târziu trecea cu succes de toate probele unei recrutări Emirates, chiar de la prima încercare.

Cine este Sara și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Sara este o persoană modestă, plină de viață, foarte sociabilă și optimistă .

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Sincer, nu mie mi-a venit ideea de a deveni stewardesă, ci unei prietene. După ce m-a convins, m-am interesat de toate companiile, avantajele și dezavantajele jobului. Iubind călătoriile și lucrând de 2 ani în customer service mi s-a părut jobul perfect pentru mine. La 21 de ani am vrut să aplic pentru Emirates, însă am așteptat să termin facultatea și să aplic la ei.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Pentru a nu regreta aceasta decizie, m-am înscris la cursul din mai “Vreau să fiu stewardesă” de 2 zile care s-a ținut la Timișoara și pentru prima oară m-am regăsit și mi-a plăcut foarte mult.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența din CV?

Cand am aflat de recrutări, lucram la Hotelul Phoenicia Royal și m-a ajutat foarte mult această experiență, deoarece la Final Interview toate întrebările au fost legate de job-urile anterioare și de limbile străine pe care le vorbesc.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Pot să spun că sunt norocoasă, deoarece a fost prima oară când am aplicat la o companie aeriană și din fericire am trecut de toate probele, iar la proba finală recrutoarea m-a rugat să-i răspund sincer la întrebări și să încerc să n-o impresionez, deoarece deja am făcut-o. Atunci am avut un presentiment că o sa fiu acceptată, însă nu credeam că atât de repede .

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Interviul Emirates a fost plin de emoții aș putea spune. Erau aproximativ 300 de persoane și mă gândeam oare câți vom rămâne până la final și dacă eu voi fi printre ei. Cea mai dificilă probă a fost al doilea group exercise la care trebuia să fii foarte atent și să urmezi cu exactitate pașii pe care i-am învățat  la curs. Am încercat să fiu naturală și să-mi controlez emoțiile, deși a fost greu.
Sara Chabaan Emirates Imposibilul devine posibil atunci cînd crezi în steaua ta   Sara, viitoare stewardesă Emirates

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că a contat foarte mult primul contact cu recrutoarea. Se uita pe CV-ul meu, iar eu i-am urat bun venit în România și că este o onoare că am ajuns să o cunosc. În acel moment mi-a zâmbit și mi-a pus o singură întrebare “Why Dubai?”

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în mai 2018 la Timișoara. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Am plecat tocmai de la Constanța la Timișoara pentru a face acest curs, dar n-am regretat o secundă. Trainerii au fost super înțelegători, calzi și ne-au învățat tot ce știau despre aviație. Pot spune că în mare parte li se datorează lor succesul meu.
%name Imposibilul devine posibil atunci cînd crezi în steaua ta   Sara, viitoare stewardesă Emirates

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

I-aș sfătui să se intereseze de job, de compania la care vor să aplice și înainte de recrutări să urmeze un curs de engleză dacă nu vorbesc fluent, apoi unul de pregătire pentru interviu, cum este Cursul Pregătitor pentru interviul la o companie aeriană organizat de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Le urez succes tuturor !

Iar vouă vă mulțumesc frumos pentru tot !

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, te putem ajuta să:

  • să te pregătești cât mai bine pentru interviul Emirates. Poți alege cursul de pregatire pentru interviul Emirates care va avea loc pe 6 octombrie atât la Timișoara, cât și la București.
  • să te pregătești intensiv pentru interviurile cu companii aeriene în cadrul cursului pe care îl organizăm la Timișoara în perioada 6-7 octombrie. Detalii aici.
  • să îți îmbunătățești nivelul de engleză pentru interviu și să exersezi probele de la recrutare în cadrul cursului English for cabin crew.
Mihai Rucsandra avatar 80x80 Imposibilul devine posibil atunci cînd crezi în steaua ta   Sara, viitoare stewardesă Emirates

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.