Ianuarie 2019: Cum a fost interviul Emirates de la Plodvid. Detalii despre noile probe

Pe 19 ianuarie, Emirates a recrutat însoțitori de bord în Bulgaria, mai precis la Plodviv, unde s-au prezentat nici mai mult, nici mai puțin de 20 de candidați! Recrutoarea a fost tot de naționalitate bulgară și lucreaza pentru Emirates de 20 de ani.

Interviul a început cu o prezentare de o oră a companiei, cu precizări despre avantajele și dezavantajele vieții de însoțitor de bord. Candidaților li s-au oferit detalii despre salariu, viața în Dubai, probleme de jetlag cu care te poți confrunta călătorind în toată lumea și detalii dspre importanța unui stil de viață sănătos în această meserie. Cei din sală au putut pune întrebări și discuta direct cu recrutoarea despre posibilitățile de promovare în cadrul companiei sau adaptarea la viața în Dubai.

După prezentarea companiei, fiecare candidat și-a trecut numele pe o foaie, a primit un bilețel cu un număr și a trecut printr-o scurtă discuție cu recrutoarea. Întrebările puse de recrutor se pot referi la actualul job, de ce vrei să fii însoțitor de bord, ce știi despre Emirates etc. Dat fiind că au fost doar 20 candidați, toți au reușit să treacă de CV drop, iar la scurt timp după au fost invitați la primul exercițiu de grup.

Candidații au fost împărțiți în 6 echipe, fiecare echipă primind o foaie cu o situație din avion (un cuplu care poza mâncarea servită de cabin crew, un pasager care lucra pe laptop, o stewardesă care se poza cu o familie etc). Pe spatele fotografiei erau trecute o serie de întrebări cu privire la activitatea însoțitorului de bord din imagine, iar candidații au avut 7 miute la dispoziție să discute despre aceste întrebări, iar după fiecare persoană trebuia să vorbească.

După această probă, recrutorul a ales să selecteze câte o persoană din fiecare grup, astfel că doar 6 candidați au mers mai departe. După această probă a urmat încă una tot de spontaneitate, în care candidații au fost întrebați despre cum ar gestiona diverse situații de zbor – o probă asemănătoare celei de roleplay. 2 candidați au reușit să treacă și de această probă și să rămână în finală.

Testul de engleză și interviul final au fost tot online, la câteva zile de la recrutare.

Mult succes celor care participă la următoarele interviu Emirates. Să zburați!

Dacă aveți nevoie de informații utile din partea noastră, ne puteți scrie oricând pe adresa eu@vreausafiustewardesa.ro. Iar dacă vrei să te pregătești pentru interviul Emirates, te așteptăm la cursul pregătitor. Detalii și înscrieri aici.

Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesăși vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Traineri noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

 • 25-27 ianuarie 2019: cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
 • 26 ianuarie 2019: pregătire intensivă pentru interviul Emirates (detalii aici)
 • 14-17 februarie 2019: cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)
Anca Dumitrescu avatar 80x80 Ianuarie 2019: Cum a fost interviul Emirates de la Plodvid. Detalii despre noile probe

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

2 comments

 • Pavel ianuarie 24, 2019   Reply →

  Ehhheee dupa razboi multi viteji se arata.Cred ca mergeam un autocar numa de romani daca stiam.

  • Rucsandra Mihai ianuarie 24, 2019   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Pavel,

   La fiecare recrutare de la Plovdviv a fost cam același număr de candidați. Noi am mai scris pe site despre asta, chiar recomandam Bulgaria, se pare că cei de acolo nu prea sunt intresați de acest job. Exact la fel se întâmplă și prin țările nordice, poate nu atât de puțini ca la Plodviv, dar oricum sub 100 de candiadți. Poți să urmărești recrutările viitoare și să încerci undeva în Europa.
   Mult succes!

   Rucsandra

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.