Golden Call Emirates, cel mai frumos cadou primit de Crăciun de Georgiana

Atunci când primești cel mai frumos cadou de la Moș Crăciun, te simți din nou copil și crezi că toată lumea e a ta. Georgiana a avut anul acesta cel mai frumos Crăciun, cel în care și-a primit aripile. Golden call-ul de la Emirates a venit cu sania Moșului și i-a îndeplinit dorința de a vedea toată lumea.

Cine este Georgiana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea  mai bună?

Georgiana este o persoană veselă și foarte prietenoasă. Poate părea ușor rezervată la început, însă toți prietenii și colegii îi spun “Joy”. Este plimbăreață și spontană, nu prea îi place să stea acasă și orice zi este bună pentru o escapadă. Este și naivă uneori, caută ce este mai bun în oameni, chiar dacă a fost dezamagită de câteva ori. În orice caz, îți va fi alături la nevoie și te va ajuta cum poate mai bine.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Nu a fost ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac. Cred că acest “microb” s-a activat treptat, începînd din facultate, când am început să călătoresc mai mult în afara țării. Și îmi amintesc că tatăl meu mi-a spus la un moment dat, după un zbor, cât a admirat stewardesele și m-a întrebat așa din senin “nu ți-ar plăcea și ție? ți-ar sta bine”, însă nu am acordat prea multă atenție la momentul respectiv. Apoi, treptat, mi-am dat seama că nu mă regăsesc într-un job la birou și că sunt cea mai fericită atunci când călătoresc, când am parte de experiențe interesante și cunosc oameni noi.
%name Golden Call Emirates, cel mai frumos cadou primit de Crăciun de Georgiana

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Am început să mă documentez mult, chiar foarte mult aș putea spune. Am căutat informații despre aproape toate companiile, despre procesele de recrutare, deoarece urma să fac o schimbare majoră și am vrut să fiu sigură 100% că asta îmi doresc să fac în continuare și încotro mă îndrept. Așa am dat peste site-ul vostru și după ce v-am urmărit câteva luni bune, am decis să mă înscriu și la un curs pregătitor.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

Momentan lucrez în cadrul unei agenții de recrutare și da, consider că experiența în CV m-a ajutat extrem de mult, întrucât a fost legata cumva de customer service. În facultate am fost plecată în SUA prin intermediului programului Work and Travel, ceea ce iar a contat mult pentru recrutoare, întrucât a observat și m-a întrebat chiar la CV drop despre această experiență.

%name Golden Call Emirates, cel mai frumos cadou primit de Crăciun de Georgiana

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Am participat la 2 interviuri Emirates și între acestea la un interviu în cadrul unei companii din România. Ulterior am fost acceptată în ambele părți, însă mi-am dorit Emirates de la început, cealaltă companie a fost mai mult ca un back-up, așa că alegerea nu a fost deloc grea. Fiecare interviu m-a ajutat să mai scap de emoții și să am mai multă încredere în mine.

%name Golden Call Emirates, cel mai frumos cadou primit de Crăciun de Georgiana

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Procesul de recrutare este destul de complex, însă știam la ce să mă aștept și m-am dus pregatită. Interviul final mi s-a părut cea mai dificilă probă, întrucât toate întrebările au fost legate de situații (majoritatea negative) cu care m-am confruntat la joburile anterioare și cum am făcut față acestora, cu exemple concrete. Deși la Open day am stat 10 ore, iar interviul final a durat doar o oră, eu am simțit că a fost oarecum invers, mi-au fost testate răbdarea și rezistența la stres, întrucât după o întrebare aparent banală au mai urmat alte 5 – 6 întrebări, pentru a explica în cel mai mic detaliu cum am rezolvat o anumită situație.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Nu aș putea spune exact ce a contat cel mai mult, însă la al doilea interviu Emirates eu am simțit o conexiune cu recrutoarea înca de la CV drop. Mi-am dat seama că m-a plăcut mult, ceea ce mi-a oferit și mai multă încredere în mine, am răspuns la toate întrebările cu zâmbetul pe buze și am arătat că într-adevăr îmi doresc să fac parte din echipa lor.

Când ai primit Golden Call și când vei începe să zbori ?

Am primit golden call pe 25 decembrie și pot spune că a fost cel mai frumos cadou de Crăciun 🙂  La sfârșitul lunii februarie voi zbura spre Dubai să încep trainingul.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în iulie 2018 la Iași. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerul?

Am participat la un curs de pregătire de 2 zile la Iași și a fost cea mai bună alegere facută. Am aflat foarte multe informații, am exersat toate probele, am primit răspuns la orice întrebare, am râs, am glumit între noi și, pe lângă toate acestea, am rămas și cu câteva prietene. Recomand din suflet cursurile Vreau să fiu Stewardesă!
%name Golden Call Emirates, cel mai frumos cadou primit de Crăciun de Georgiana

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să meargă la interviuri încrezători, să zâmbească pe tot parcursul zilei și dacă nu iau din prima, să nu renunțe la visul lor. Iar dacă au posibilitatea, îi mai sfatuiesc să meargă la un Open Day în străinătate, acolo atmosfera este ceva mai relaxată, candidații nu se înghesuie buluc ca în România și șansele cresc considerabil. Pentru mine cel puțin ast a a fost, după cele două experiențe avute, una la București și una la Bruxelles. Și nu în ultimul rând, să se înscrie înainte la unul din cursurile Vreau să fiu stewardesă! 🙂

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.