Gina, viitoare stewardesă Qatar Airways: Relocarea într-o țară arabă va fi un nou început

În septembrie 2014 o cunoșteam pe Gina. Înaltă, slabă, picioare lungi și-o carieră de câțiva ani buni ca model – cam așa aș fi putut s-o descriu în câteva cuvinte pe cea care astăzi urmează să îmbrace uniforma vișinie de la Qatar Airways. La acea vreme, marea problemă a Ginei erau emoțiile: nu reușea să și le stăpânească atunci când vorbea în public, însă la polul opus era o fire extrem de expansivă, mereu în căutarea unor răspunsuri la dilemele ei cu privire la cariera de stewardesă.

A venit la curs din dorința de a-și depăși toate fricile și a reuși să se motiveze să meargă la interviu. Ne-a confesant faptul că, din cauza emoțiilor, n-a avut curajul până acum să facă acest pas. Au urmat 4 zile de curs minunate, în care Gina a căpătat impulsul de care avea nevoie pentru a prinde aripi. La câteva săptămâni după curs, a mers la interviul Qatar Airways de la București, a trecut cu succes de toate probele și a aflat câteva săptămâni mai târziu că a fost admisă. Însă, a urmat o lungă perioadă de așteptare pentru Gina, căci DOJ-ul ei (date of join) a venit abia anul acesta pe 16 aprilie, după aproape 6 luni de la interviul final.

Până să plece spre Doha, ne-a oferit un interviu în care am povestit câte puțin despre începutul carierei sale ca stewardesă Qatar Airways. Va invit să îl lecturați 🙂

Când te-ai hotăƒrât cムvrei să fii stewardesムși de ce ai ales această meserie?  

Primul meu zbor cu această companie(Qatar Airways) a fost în urmă cu 4 ani, către Hong Kong, iar în momentul în care le-am văzut pe însoțitoarele de bord mi-a trecut prin minte că, într-o zi, mi-aș dori și eu același job. Deci această idee mi-a surâs cu mult timp în urmă, a devenit realitate săptămâna trecută. Am ales această meserie pentru că îmi place să călătoresc și sunt învățată să fiu înconjurată de persoane din diferite colțuri ale lumii.

gina catalina3 Gina, viitoare stewardesă Qatar Airways: Relocarea într o țară arabă va fi un nou început

Cum a decurs interviul tăƒu de angajare? Ai avut emoții?

Țin minte că am ajuns la hotel în jur de 8:30 am. Era open day și am preferat să mă prezint cât mai devreme, dar spre surprinderea mea am intrat destul de repede. Erau două recrutoare, deci intrau câte două persoane. Am intrat, am dat documentele timp în care mi s-au pus niște întrebări cum ar fi dacă am mai fost la vreun interviu la ei (răspunsul meu find nu, acela fiind primul meu interviu), ce fel de job am avut, de ce am renunțat și bineînțeles m-a întrebat cum mă numesc și mi-a înmânat invitația pentru a două zi.  A două zi a fost destul de lungă. Prima data ni s-a prezentat compania, după care a urmat testul la engleză, care este destul de ușor, iar apoi Reach test, se intră câte o persoană într-o cameră separată unde ne așteptau cele două recrutoare, după care mi s-a cerut să extrag un bilețel și să discut pe temă acelui cuvânt în cazul meu despre „health”. După această probă a urmat prima eliminare și s-a continuat cu „group exercise”,unde am fost împărțiți în grupe a câte 20 de persoane. Ni s-a dat un subiect de rezolvat și un timp de 15 de minute. În grupul nostru toată lumea a fost foarte ok, am comunicat între noi și fiecare persoană a venit cu o sugestie. După care a urmat a două eliminare și am ajuns la Final Interview.

Ai trecut prin 4 zile de pregătire intensiva în cadrul cursului pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. În ce măsură ce ai învățat la curs ți-a folosit la interviu?

Vreau să înțelegeți că această reușită a mea se datorează în mare parte pregătirii primite la acest curs, unde am învățat tot ce era nevoie că să fac față unui astfel de interviu.

english preparation Gina, viitoare stewardesă Qatar Airways: Relocarea într o țară arabă va fi un nou început

Gina alaturi de colegele sale de la curs

Știu că ai așteptat mai bine de 6 luni că să primești DOJ-ul. Cum a fost să aștepți atâta vreme? Te-ai demoralizat? Ai vrut să renunți?

Da, așteptarea a fost un pic mai lungă dar sunt sigură că a meritat . Nu am fost demoralizată stiid că la un moment dat am să primesc și acel așteptat „DOJ”.

Care ți s-a părut cea mai grea etapă de la interviu?

Group exercise, deoarece sunt foarte comunicativă și îmi era frică să nu vorbesc prea mult. Dar am ținut cont de sfatul primit la cursuri și totul a decurs ok.

vreau sa fiu stewardesa e1415791132389 Gina, viitoare stewardesă Qatar Airways: Relocarea într o țară arabă va fi un nou început

Colegii de grupa ai Ginei

Ce sfat ai da celor care urmează să participe la un interviu?  

Să vina la un curs de pregătire și asta o spun din toată inima, mie personal mi-a fost de mare folos. Să lase emoțiile deoparte, și să fie încrezători în puterile lor și asta vă zice o persoană căreia îi era frică să se prezinte la interviu din pricină „emotiilor”.

Cum vezi relocarea într-o țara arabă?

Ca pe un nou început  🙂

gina catalina Gina, viitoare stewardesă Qatar Airways: Relocarea într o țară arabă va fi un nou început

Pe internet circulă foarte multe informații negative despre Qatar Airways. Te-au afectat în vreun fel?

Nu! Eu prefer să văd cu proprii mei ochi și să decid singură.

Pregătește-ți limba engleză pentru interviu. Vino la cursul “English for Cabin Crew”, iar timp de 3 zile vei exersa limba engleză, vorbitul în public și vocabularul specific de aviație, astfel încât să fii mult mai pregătit de interviu. Înscrieri aici.

6 Comments
 • Georgiana
  Posted at 23:20h, 20 aprilie Răspunde

  Buna seara,

  Care este perioada de timp din momentul recrutarii pana la primirea raspunsului pozitiv/negativ?
  Si de la primirea raspunsului pozitiv pana la DOJ?
  In ce interval ti se solicita restul documentelor si analizele medicale?

  Multumesc,

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 20:21h, 21 aprilie Răspunde

   Buna Georgiana,

   In maxim 2 saptamani de la interviu vei afla daca ai fost selectata. Dupa care urmeaza sa ti se ceara restul documentelor si analizele medicale. Odata ce ai scapat de partea de analize si este totul ok din acest punct de vedere, urmeaza asteptarea DOJ-ului, care in cazuri fericite poate insemna 1-2 luni sau chiar si aproape 6 luni, cum a fost cazul unor cursanti de-ai nostri.

   Succes!
   Anca

 • Madii
  Posted at 15:42h, 27 aprilie Răspunde

  Buna ziua.
  In ce constau analizele medicale? Se cere si test ginecologic?
  Mersi!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 20:11h, 28 aprilie Răspunde

   Buna Madi,

   Nu vei trece prin teste ginecologice, inse vei fi testat pentru boli cu transmitere sexuala precum HIV, hepatita, sifilis. Pe langa asta, ti se vor cere o serie de analize ale sangelui, radiografie la plamani, radiografie la coloana si la abdomen. restul analizelor ti se vor preciza de catre companie in momentul angajarii. Ce am precizat eu aici ar fi in mare 🙂

   Succes,
   Anca

 • loredana
  Posted at 13:15h, 20 ianuarie Răspunde

  Buna ziua,care este varsta maxima pentru a deveni stewardesa?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 16:40h, 22 ianuarie Răspunde

   Buna Loredana,

   Poti deveni stewardesa pana in jurul varstei de 35 de ani, dupa sansele scad foarte mult, mai ales daca nu ai experienta anterioara in aviatie. Succes!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.