Confesiune: Viața, gândurile și sentimentele unei foste stewardese

Îmi place mult să scriu. Cred că mi-a plăcut mereu, dar ce mă fascinează este modul în care degetele îmi transformă gândurile în cuvinte și îmi place libertatea de a nu arăta nimănui ce gândesc, ce simt, ce trăiesc. Mai devreme mi-a spus cineva cât de mult își dorește să devină însoțitor de bord și m-am bucurat să citesc părerea sinceră a cuiva care îmi înțelege povestea și ar vrea să facă parte din acea lume. Poate vă întrebați cum e să fii în rolul acesta, să practici această meserie. E greu, epuizant, cere sacrificii, răbdare și perseverență, dar e al naibii de frumos. Satisfacția nu vine de la început, ci după momentul în care defilezi prima dată într-un aeroport. Mii de ochi te urmăresc de parcă ai fi vedeta unui Fashion show, iar ceea ce prezinți și reprezinți este un model pentru că oamenii urmează sfaturi, tendințe și pe alți oameni pe care îi admiră, iar tu poți reprezenta un exemplu doar prin simpla prezență într-un câmp vizual, la moment potrivit.

IMG 4559 1024x768 Confesiune: Viața, gândurile și sentimentele unei foste stewardese

Am avut zeci de colege care mi-au mărturisit faptul că în acest mod a luat naștere visul lor de a deveni însoțitor de bord: au văzut sau au luat contact în copilărie cu o persoană care practica această meserie. Iar acest moment al întâlnirii a fost marcant pentru că a emanat căldură, intimitate, reciprocitate. Mă bucur enorm că am auzit aceste povești și admir oamenii care se lasă inspirați, fiindcă spre deosebire de ei, eu m-am împotrivit mereu pornirilor mele și am încercat să mă disciplinez pentru ca viitorul meu să arate ca desprins din revistele de business. Și ce credeți? Nu mi-a ieșit. Am forțat notele contabile, facturile, recepțiile și multe alte chestii pentru a mă agăța de o meserie adevărată, dar cu timpul am ajuns să mă cunosc mai bine și să mă las inspirată de către propria-mi persoană.

Valul Emirates mi-a deschis atâtea orizonturi egale cu numărul zborurilor efectuate: nici nu le mai știu numărul. Mă gândesc la fiecare în parte ca la o șansă de a învăța ceva nou și chiar așa s-a întâmplat. Viața m-a adus exact în punctul pe care l-am construit și dezvoltat în timp în adâncul sufletului meu. Am ajuns să scriu din nou și să fiu liberă să mă exprim negru pe alb despre experiența trăită odată cu cariera mea printre nori. Îmi vin în minte atâtea lucruri despre care aș putea scrie, dar mereu mă întorc la bucuria pe care am trăit-o într-un timp atât de scurt și emoția care mă cuprinde o dată cu derularea amintirilor. Retrăiesc fiecare decolare și aterizare, uneori visez că am adormit pe jump seat, iar alte ori mă trezesc cu gândul că voi întârzia la zbor, dar sunt de fapt acasă, în patul meu și toate instinctele îmi amintesc încă de perioada pălăriei roșii.

Doamne, cât am mai iubit pălăria asta și câte poze am mai putut să îmi fac cu ea, iar acum nu aștept decât momentul în care voi avea copii și le voi arăta pozele, le voi povesti cum tati a fost pasagerul lui mami și despre cât locuri minunate există în lumea asta pe care le vom vedea împreună. Iar eu o să le arăt toate locurile minunate pe care le știu și sper că voi întâlni însoțitorii de bord Emirates, sau voi fi pasager într-un avion și voi observa câte schimbări s-au produs de la plecarea mea, iar înainte să aterizăm le voi spune că și eu am fost cândva acolo, în locul lor, poate chiar pe același scaun.

IMG 3173 e1501834922292 768x1024 Confesiune: Viața, gândurile și sentimentele unei foste stewardese

Dacă îmi pot permite să dau un sfat cuiva, sau tuturor, este să nu vă lăsați descurajați de absolut nimeni și nimic. Totul stă în mâinile voastre, iar decizia de a fi oameni onești și buni vă aparține în totalitate. Eu mă întorc mereu la pasiunea mea pentru scris, dar acum adaug acestei pasiuni experiența cu Emirates care mi-a dat aripi, m-a lăsat să fiu cine vreau să fiu și totuși m-a disciplinat într-atât încât sunt mai responsabilă ca niciodată. Îți mulțumesc dragă Carol(recrutarea mea) că ai văzut sclipirea din ochii mei la acel interviu final și ai putut să treci peste faptul că engleza mea nu era cea mai bună. Ai avut răbdare să mă descrii în cuvinte prețioase pentru cei din Dubai și așa am ajuns să îmi cunosc viitorul. Am ajuns să mă cunosc pe mine și asta valorează mai mult decât orice. Faptul că am stat mult timp printre nori nu m-a transformat într-o aeriană, iar capul meu nu a rămas acolo așa cum spune proverbul, ci doar imaginația. Am lăsat-o să meargă dincolo de linia orizontului și s-a dezvoltat frumos sub cuvintele de laudă ale celor din jur. E copilul meu de care sunt mândră că mă reprezintă în cercurile oamenilor care au răbdare să vadă dincolo de celelalte pasiuni ale mele.

IMG 8599 820x1024 Confesiune: Viața, gândurile și sentimentele unei foste stewardese

Pot și știu să fac mai mult după această experiență și asta pentru că îmi doresc să mă transform într-un model perfect pentru mine. Îmi doresc să mă cunoașteți pentru a da poveștii voastre o asemănare, o concretizare a faptului că tot ceea ce îți dorești se poate îndeplini.
Vă îmbrățișez cu drag și prietenie,
Andreea

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.[/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.