Recomandări de filme cu stewardese

Pentru că acest domeniu al zborului este mereu fascinant și nu ai cum să te saturi de poveștile “printre nori”, ne-am gândit să recomandăm cititorilor noștri o listă de filme cu și despre stewardese și aviație.

Pentru a putea face câteva recomandări, în căutările noastre am găsit multe filme a căror acțiune se bazează pe tragediile aviatice petrecute de-a lungul timpului.

Lungile investigații și impactul emoțional puternic pe care îl au astfel de accidente, au făcut din ele un subiect interesat pentru industria cinematografică.

Din fericire, aviația este în acest moment un mijloc de transport foarte folosit și sigur. Așa încât subiectul a început să fie privit și din altă perspectivă. Am găsit multe filme care expun într-un mod comic, viața stewardeselor și întâmplările hazlii din timpul zborului. Dat fiind contextul actual, noi vă sugerăm, să vă îndreptați atenția către acest gen de filme, cele comice, care transmit o energie pozitivă.

Acestea fiind spuse,

„Dragi cititori, pentru siguranța noastră și a celor din jur, vă sfătuim să vă așezați confortabil pe canapea, să pregătiți popcornul și să alegi  din lista noastră de filmele, cel mai potrivit.

Vizionare plăcută!”

Comedia mea preferată este “View from the top”. O comedie romantică apărută în 2003, regizată de Bruno Bareto. O poveste inocentă despre o fată simplă dintr-un oraș mic, care descoperă în acest job o scăpare din rutină. M-am regăsit complet în acest film. Pe lângă faptul că am râs copios, am extras și câteva învățături. Însă nu vreau să dezvălui prea mult din film, vă las să descoperiți singuri și să trageți propriile concluzii.

Un alt film care învelește într-un strat comic un subiect încă dezbătut în societate este “Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant”. Filmul a apărut în 2005 și îl are pe Mark Feuerstein în rolul principal. Chiar dacă au trecut 15 ani de la apariție, rămâne unul din filmele mele preferate pentru umorul inteligent inserat în replici.

Despre cele două filme de mai sus am oferit mai multe detalii pentru că le-am vizionat. Am facut însă o listă cu alte câteva comedii la care intenționez să mă uit:

 • “Soul Plane”
 • “Baggage Claim”
 • “Los amantes pasajeros”

 

O altă recomandare de film este “Flight” –  o dramă americană apărut în 2012. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu original. Povestea filmului este centrată pe intriga creată în jurul protagonistului, William. Nici nu avea cum să nu fie un film bun avându-l pe Denzel Washington în rol principal.

Deși prefer comediile, filmul meu preferat despre aviație este “Sully”. Un film mai degrabă documentat decât ficțiune. Un film asumat, realist și care nu exagerează faptele, ci le prezintă exact așa cum au fost. Este regizat de Clint Eastwood, iar acest lucru cred că spune deja multe pentru cinefili.

La fel ca și mai sus vă las o listă cu alte filme de acest gen:

 • “Flight 93”
 • “Flightplan”
 • “Final Destination”
 • “Final Descent”

 

Așteptăm comentarile voastre cu recomandări de filme, seriale sau cărți cu și despre aviație, care să ne mai aline dorul. Stay safe pentru a ne putea revedea printre nori și în sala de curs la Vreau să fiu Stewardesă!

Cu drag,

Roxi

*Roxana este fostă stewardesă Gulf Air și trainer în cadrul Vreau să fiu stewardesă

1 Comment
 • Ecalancea
  Posted at 22:36h, 24 aprilie Răspunde

  Recomand si ”2:22”! Nu e tocmai un film despre aviatie dar are la baza acest subiect.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.