Feedback de la o fostă cursantă: Voi chiar sunteți ceea ce ne învățați pe noi

Atunci când lucrezi cu oamenii, atunci când parcursul profesional al cursanților tăi este și responsabilitatea ta, în cazul nostru a întregii echipe Vreau să fiu Stewardesă, feedback-ul pe care îl primim de la cursanți are o importanță extraordinară în munca noastră. Ne ajută să înțelegem ce facem bine și ce e nevoie să îmbunătățim, ce nevoi au cursanții noștri și cum putem face lucrurile mai bine pentru ei. Recunosc, după fiecare curs citesc cu mare atenție zecile de pagini de feedback și multe dintre ele îmi provoacă emoții nebănuite și o satisfacție imensă a muncii pe care o realizăm în fiecare zi.

Am vrut să împărtășesc cu voi acest feedback primit via email de la cursanta noastră Andreea, după cursul pregătitor de 4 zile organizat de Vreau să fiu Stewardesă în luna iunie 2016. Cred că însumează mare parte din esența muncii noastre și din tot ce ne dorim să transmitem cursanților pe durata zilelor pe care le petrecem împreună. Un curs Vreau să fiu Stewardesă nu este doar o pregătire pentru interviurile cu companii aeriene, ci o lecție de viață, un instrument util pentru persoanele care au nevoie să creadă mai mult în sine, să își depășească emoțiile, să iasă din zona de confort și să privească mai optimiști înspre viitorul lor profesional. Iată mai jos gândurile transmise de Andreea:

Bună fetelor,

Îmi face o deosebită plăcere să revăd, pentru câteva minute, crâmpeiul din mine care, timp de patru zile, s-a lăsat inspirat de voi spre a prinde aripi! Să vă spun cum a început totul? Într-o seară ploioasă, acum câteva săptămâni, ”m-am trezit” căutând interviuri pentru postul de Cabin Crew, ca tot omul pasionat de acest domeniu. Așa v-am găsit pe voi și răsfoind paginile voastre virtuale cu un entuziasm de nedescris, mi-am spus că trebuie să va cunosc! De ce? Pentru că nu știu să mai existe cineva, în România, la oră actuală, capabil și dispus să ofere un asemenea volum de informație relativ la acest domeniu … și gratuit!

Am urmat pașii necesari și m-am înscris la cursul pregătitor marca “Vreau să fiu Stewardesă”. Și chiar dacă sunt un om puternic și înclinat către pragmatism, am simțit emoția noului încă de la gândul că voi împarți, pentru câteva zile, același spațiu fizic și energetic cu un grup de oameni frumoși, motivați de aceleași valori ca și mine și gata să mă primească în lumea lor condimentată cu vise de dincolo de nori.

Sunt omul care are standarde, dar nu și așteptări. Cum vine asta? Este simplu, am certitudinea că atragem în preajmă noastră exact ceea ce suntem și de aceea, ocupându-mă de propria conduită și menținând o atitudine pozitivă, am siguranța că cei cu care interacționez sunt firi optimiste, care se ghidează după principii cel puțin asemănătoare cu ale mele. Nimic nu este întâmplător!

Tindem spre a ne împrieteni cu cei ce par că ni se aseamănă la o primă întâlnire, dar eu m-am îndrăgostit de echipa voastră înainte ca măcar să ne vedem, atunci când am telefonat pentru mai multe informații despre curs. M-a cucerit energia voastră și modul în care tratați fiecare persoană ca pe cineva foarte important. Nu știu cum să o spun mai bine, dar asta am simțit, deși erați în toiul evenimentului la Cluj în acea zi, ați găsit câteva momente și pentru mine. Acum gândindu-mă puțin la cât de intens a fost cursul de la București și știind că, pentru voi, pauzele sunt un lux , vă apreciez și mai mult!

Îmi veți rămâne în suflet fie că vreți, fie că nu vreți

Apoi ne-am văzut, în sfârșit! Dacă în prima zi am simțit atât propriile emoții, cât și pe cele ale colegilor de la curs, începând cu cea de-a doua zi, acea încăpere frumos decorată, de la demisol, dospind de inspirație și vitalitate, a fost ” inundată” de prietenie, de parcă ne cunoșteam de-o viață. Pentru mine a fost primul astfel de curs și sincer vă spun, îmi veți rămâne în suflet fie că vreți, fie că nu vreți.

Mi-au plăcut enorm de mult toate exercițiile, și cele individuale, și cele de grup, și cel mai mult mi-au plăcut povestioarele pline de lecții, dar și de haz, ale lui Nicole!

DAV 2047 web 233x300 Feedback de la o fostă cursantă: Voi chiar sunteți ceea ce ne învățați pe noi

Un alt lucru ce îmi place mult și pe care nu aș vrea să îl omit, este faptul că voi chiar sunteți ceea ce ne învățați pe noi și asta este mare lucru! Teoria rămâne teorie, dacă nu este dublată de o atitudine și un comportament în aceeași tonalitate cu vorbele rostite. Iar voi, nu doar că sunteți exemplul viu ca inteligență, informarea continuă și seriozitatea aduc rezultate maxime, dar ați mai adăugat ceva: căldură și feminitate. Este clar că sunteți femei puternice, dar sunteți de o căldură și o eleganță greu de egalat! Începând cu locația cursului, atitudinea față de noi, cursanții, și până la alegerile voastre vestimentare personale, sau deschiderea și curajul cu care ne-ați oferit opinii și sfaturi personalizate, debordați de frumusețe!

Nu aș schimba nimic la acest curs

Am să închei prin a vă spune, cu sinceritatea unui copil, că nu aș schimba nimic la acest curs. Da, poate cu timpul, și eventual cu puțin ajutor din partea unor foști cursanți, aș investi timp și alte resurse necesare într-o altă variantă a cursului, prelungită. Înțeleg faptul că această variantă este gândită întocmai că o simulare a interviului real cu o companie aeriană și de aceea aș păstra această formulă, precum și cursul de engleză, și aș adauga una care să le cuprindă pe ambele deja existențe: un curs de până la zece zile, de-a lungul căruia să fie timp pentru mai mult exercițiu și mai multă comunicare între noi cursanții, și între noi și voi, pentru că ne sunteți atât de dragi și am vrea să va cunoaștem și mai bine! Și încă un mic detaliu: ar fi frumos ca de acum înainte să organizăm, ca și parte a cursului, măcar o seară de mers în oraș cu tot grupul, mai ales atunci când avem printre noi cursanți de pe alte meleaguri, cum au fost, în cazul nostru, Mauro și Scott. Înțeleg că aceste zile sunt foarte solicitante pentru voi și acesta este unul din principalele motive pentru care am propus o a două formulă. Deși ceva mai lung, ar putea fi puțin mai relaxat în ceea ce privește volumul de muncă și de informație aferente fiecărei zile în parte.

Sincere felicitări pentru acest proiect și mulțumesc din suflet pentru toate informațiile pe care ni le-ați oferit cu atât drag de-a lungul celor patru zile! Apreciez, de asemenea, efortul vostru susținut de a ne ține la curent cu toate noutățile din domeniu prin intermediul paginilor de internet și de facebook marca “Vreau să fiu Stewardesa”.

Vă îmbrățișez și abia aștept să ne vedem printre nori!
Andreea

Curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă iunie 2016

DAV 2088ed web Feedback de la o fostă cursantă: Voi chiar sunteți ceea ce ne învățați pe noi

Participă la un curs Vreau să fiu Stewardesă și prinde aripi să zbori departe. Te pregătim să treci cu succes de interviurile cu marile companii aeriene și să obții un job de însoțitor de bord. Detalii despre cursurile noastre aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Feedback de la o fostă cursantă: Voi chiar sunteți ceea ce ne învățați pe noi

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.